Bij Vrijwilligerspunt ontmoeten we vaak “ Beautiful people” die zich met hart en ziel zich inzetten om iemand op weg te helpen naar vrijwilligerswerk.
Een van die toppertjes is Simone, één van onze coachvrijwilligers.

Lees meer...

Ik ben Nancy Alders, 46 jaar en sinds 1 oktober freelancer op de afdeling communicatie van Vrijwilligerspunt. Ik woon in Hoorn, samen met mijn man Willem in een voormalig kaaspakhuis dat is gerestaureerd door Stichting Stadsherstel Hoorn. Ik ben inmiddels ruim 2 jaar vrijwillig bestuurslid voor deze stichting en dat is ook de reden waarom ik gereageerd heb op de vacature Communicatie Medewerker ...

Lees meer...

Op vrijdag 9 november 2018 wordt voor de eerste keer de Vrijwilligersprijs Medemblik uitgereikt.
De jury, bestaande uit Sanne Bakker, Ron van Breukelen, Marijke Langendijk, Moniek Lucassen Cor van Putten heeft uit de 59 aanmeldingen een keuze gemaakt en per categorie 3 nominaties bepaald.

Lees meer...

Donderdag 11 oktober vond in het Van der Valk Hotel Hoorn het congres ‘De vrijwilliger van de toekomst’ plaats. Een initiatief van Vrijwilligerspunt en de Gemeente Hoorn. Ruim 140 vertegenwoordigers van o.a. verenigingen en stichtingen die met vrijwilligers werken, woonden lezingen bij en volgden interactieve sessies over het werken met vrijwilligers. Een geslaagde middag!

Lees meer...

Vrijwilligerspunt vraagt deze week, de kinderboekenweek, extra aandacht voor het project ‘Samenvoorlezen’. In dit project lezen vrijwilligers twintig weken lang een uur per week voor aan kinderen met een taalachterstand. Dit kunnen Nederlandse kinderen zijn maar ook anderstaligen. Door het voorlezen, wat thuis bij het gezin gebeurt, leren ouders en kinderen hoe leuk lezen i ...

Lees meer...

Vrijwilligerspunt organiseerde zaterdag 29 september jl. in opdracht van de gemeente Enkhuizen het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Brouwerij de Werf in Enkhuizen.
Bij dit gezellig samenzijn waren maar liefst 200 vrijwilligers aanwezig. Het feest werd muzikaal omlijst door de Enkhuizer Sjappetouwtjes. En de aanwezigen werden getrakteerd op een heerlijk Indisch drie-gangen buffet.

Lees meer...

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Vrijwilligerspunt vraagt daarom extra aandacht voor mensen met dementie in Hoorn.

Lees meer...

De leukste week van het jaar komt er weer aan: van 4 t/m 13 oktober is het de Kinderboekenweek 2018. Thema is dit jaar vriendschap. Vrijwilligerspunt heeft een hele leuke voorleesactie in vier verschillende gemeenten georganiseerd op woensdag 10 oktober. Elke locatie waar wordt voorgelezen biedt een leuke extra, zoals een speurtocht, film of activiteit.

Lees meer...

Bent u vergeetachtig of heeft u dementie? Zit u veel thuis, bent u minder actief en vindt u dat jammer? Met DemenTalent komt u weer onder de mensen en doet u werkzaamheden waar u weer energie van krijgt.

Lees meer...

Het kabinet vindt het belangrijk dat vrijwilligerswerk veilig is en daarom kunnen vanaf 1 november 2018 veel meer organisaties deelnemen aan de regeling Gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
In de huidige regeling kunnen alleen vrijwilligers die werken met minderjarigen of met mensen met een verstandelijke beperking Lees meer...

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99