Op 5 juli jl. leidde de orientatiewandeling naar natuurpark Mak Blokweer in Blokker.

Lees meer...

Trees, die van beroep arts is, is ooit als vrijwilliger bij Vrijwilligerspunt gestart als voorlezer bij de VoorleesExpress. Jeanette (een andere conversatielesdocent die ook eerst voorlezer was) heeft haar vervolgens gevraagd om samen duo conversatieles te gaan geven. Dan konden ze elkaar afwisselen.

Lees meer...

Jonge vrijwilligers oftewel juniorvrijwilligers zeldzaam? Wij denken van niet. In jongerenorganisaties, in de zorg, in sport- en maatschappelijke organisaties zoals  Huttendorp, Swim to fight Cancer, doen jongeren vrijwilligerswerk. Ook in Medemblik en Nibbixwoud zijn er juniorvrijwilligers te vinden, bijvoorbeeld bij Dijkpop en JoMeGiNi.

Lees meer...

Vrijwilligerspunt organiseert voor iedereen die een ander wil helpen op elke donderdag vanaf 14 juni een wandeling door Hoorn.

Lees meer...

Maar liefst 811 leerlingen van het Oscar Romero uit Hoorn hebben tijdens NLdoet/Oscar Doet op vrijdag 9 maart vrijwilligerswerk gedaan. Vrijwilligerspunt heeft de werving van de plekken voor de leerlingen gecoördineerd en uitgevoerd.

Lees meer...

Op donderdag 21 september organiseert gemeente Hoorn de werkconferentie ‘open je hart voor mensen met dementie’, met als doel Hoorn dementie- en mantelzorgvriendelijk te maken.

Lees meer...

Vanaf september gaan de leerlingen van het middelbaar onderwijs weer in heel West-Friesland op zoek naar een leuke vrijwilligersorganisatie waar ze hun Maatschappelijke Stage kunnen lopen. Via de speciale website die Vrijwilligerspunt hiervoor ingericht heeft, kunnen vrijwilligersorganisaties hun vacatures voor deze stages plaatsen en kunnen de leerlingen hierop reageren. Vrijwilligerspunt bren ...

Lees meer...

Een Brits bedrijf dat zich maatschappelijk betrokken inzet in Hoorn. Bijzonder, maar als je weet dat dit bedrijf ook een vestiging heeft in West-Friesland, valt het op zijn plek. Het bedrijfsbeleid van MACE International kent de sociale verantwoordelijkheid om de gemeenschap waar in zij werken te helpen, zowel nationaal als internationaal. In Groot Brittannië werken ze samen met een landelijke ...

Lees meer...

Op 19 oktober vindt er weer een bijeenkomst plaats van het Participatie Platform. Reserveer deze datum alvast in uw agenda!

Op een interactieve wijze kunt u meedenken en meepraten over de invulling van het nieuwe WMO-, Jeugd- en Gezondheidsbeleid. Bij deze bijeenkomst willen we ook cliënten/inwoners aan laten sluiten en wij vragen uw hulp hierbij. Denkt u alvast na over de mogelijkheid ...

Lees meer...

Je hebt er vast weleens over nagedacht, of je kent iemand die het al doet: vrijwilligerswerk. Jezelf inzetten en nuttig maken voor een ander die dat nodig heeft. Het is leuk en dankbaar werk en je krijgt er een goed gevoel van.

Lees meer...

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99