Over ons

Vrijwilligerspunt Westfriesland faciliteert en ondersteunt bij vrijwilligerswerk in West-Friesland. Wij zorgen dat vrijwilligers leuker, makkelijker en beter hun werk kunnen doen. Ook zetten we ons in voor mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden lezen, schrijven, praten, rekenen en digitale vaardigheden. Daarnaast delen we onze rijke kennis, kunde en netwerk met maatschappelijke organisaties, zodat zij effectiever vrijwilligers kunnen aantrekken, inzetten en behouden.

Over ons

Vacatures

We zijn geregeld op zoek naar nieuwe collega's. Vrijwilligers, maar ook betaalde functies. Wil jij meer betekenen voor een ander? Werken met toffe, betrokken en hardwerkende collega's waar ook veel gelachen wordt? Dan is Vrijwilligerspunt Westfriesland dé organisatie waar jij je thuis zult voelen. Kijk via onderstaande link welke vacatures nu openstaan. Zit er niks voor je bij? Je mag altijd een open sollicitatie sturen naar Miranda Zwart via [email protected]

Missie en visie

Missie en visie

Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de Westfriese samenleving. Onze missie is om als onafhankelijke expert in vrijwilligerswerk te staan voor: kwaliteit, continuïteit, het verbinden van partijen en het toegankelijk maken van vrijwilligerswerk en taal voor iedereen.

Onze visie is dat Vrijwilligerspunt Westfriesland gaat voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen, waarbij wij denken vanuit de mogelijkheden van de vrijwilliger en van de organisatie. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over vrijwilligerswerk en wat Vrijwilligerspunt voor organisaties kan betekenen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt iedere maand. Via onderstaande button kun je de laatste nieuwsbrieven teruglezen en je aanmelden.

Jaarverslagen, -plan en -rekening

Lees in het jaarverslag meer over het team van Vrijwilligerspunt Westfriesland en het totaal aantal bemiddelingen die Vrijwilligerspunt heeft gerealiseerd. Maar ook over o.a. adviezen en ondersteuning die Vrijwilligerspunt heeft verleend en wat de afdeling Taalhuis heeft betekend voor anderstaligen en mensen die laaggeletterd zijn.

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2019

jaarplan 2019-2020 en de jaarrekening 2019.

Jaarverslag 2020 en de jaarrekening 2020.

Jaarverslag 2021 en de jaarrekening 2021.

Jaarverslag 2022 en de jaarrekening 2022.

Jaarverslag 2023

Beleidsplan 2024 - 2026

Jaarplan 2024

Jaarverlagen
ANBI-status

ANBI status


Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Stichting Vrijwilligerspunt Westfriesland heeft de ANBI-status en voldoet aan de publicatieplicht ANBI-status van de Belastingdienst. In dit document lees je meer over onze ANBI Status

Onze financiers

Vele diensten van Vrijwilligerspunt worden mede mogelijk gemaakt door subsidie, fondsen en donaties.