Post | april 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Veel nieuwe vrijwilligers door Vrijwilligersmarkt Hoorn

Vandaag kwamen ruim 250 bezoekers naar de Vrijwilligersmarkt Hoorn van Vrijwilligerspunt Westfriesland in de Noorderkerk in Hoorn. Bezoekster mevrouw Van der Sluis: “We zijn net in Hoorn komen wonen. Ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk en zo kan ik goed zien wat er allemaal te doen is in de stad. Erg leuk.”

 

Na een openingswoordje van wethouder Karin Hakhoff van de gemeente Hoorn gingen de deuren van de Noorderkerk om 10.00 uur open. Sommige bezoekers kwamen gericht, anderen lieten zich verrassen. Zoals meneer Magdy Soliman, die als een van de eersten op de markt was: “Ik ben sinds een week met pensioen en ik wil niet in een gat vallen. Ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat. Mijn buurvrouw attendeerde me op de vrijwilligersmarkt. Taalhuis Westfriesland zoekt taalvrijwilligers en ik denk dat dat heel goed bij me past. Het lijkt me heel leuk gezinnen te helpen met de Nederlandse taal. Ik ben zelf 40 jaar geleden naar Nederland gekomen en ik weet hoe moeilijk het is om je weg te vinden en de taal te leren.” Een andere bezoeker reageerde zeer positief over de vrijwilligersmarkt: “Een pluim dat jullie dit organiseren. Zoveel verschillende organisaties bij elkaar. Zo krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden. Ik ga hier vast vrijwilligerswerk vinden. Het is al leuk om hier rond te lopen en wat een mooie locatie.”

 

Nieuwe vrijwilligers

Diverse organisaties hebben al eerder deelgenomen aan de vrijwilligersmarkt, zoals de Omring. Manon Dieters: “De vrijwilligers die we vorig jaar op de markt hebben geworven, doen nog steeds vrijwilligerswerk bij ons. Geweldig toch? Vandaag hebben we minstens negen mensen enthousiast kunnen maken. Voor ons weer een geslaagde markt!“ Ook Theater Het Pakhuis was weer aanwezig en scoorde goed. Ruud Borra: “Wij komen ieder jaar en elk jaar gaan we met vrijwilligers naar huis. Dit jaar zestien serieuze gesprekken gehad: voor de functie van gastheer of -vrouw en voor de techniek. We zijn heel blij! We gaan maandag iedereen persoonlijk contacten!” Het Copernicus SG deed voor het eerst mee met de vrijwilligersmarkt. Directeur Pol Hinke: “De eerste reactie die wij vandaag vaak krijgen is: ‘Wat doen jullie nou hier?’. Veel mensen weten dus niet dat wij ook veel met vrijwilligers werken, bijvoorbeeld voor surveillancewerk of hulp bij praktijklessen. Dus het is goed dat we hier zijn. We hebben vandaag een Turkse oud-natuurkundeleraar gesproken die nu twee jaar in Nederland woont en graag bij ons vrijwilligerswerk komt doen om zo ook de Nederlandse taal te leren. Wat ons betreft kan hij komen helpen bij de technieklessen!”

 

Netwerken

De deelnemende organisaties bleken ook wat voor elkaar te kunnen betekenen. Jet Lendfers van IBBO Heliotroop: “We hebben drie namen van potentiële vrijwilligers genoteerd, maar ook die van een imker van de Bijenteeltvereniging West-Friesland, die hier ook op de markt staat. Hij wil onze leerlingen een keer komen vertellen over bijenteelt. Dat is natuurlijk ook een mooie winst vandaag!” 

 

Vacaturebank

De Vrijwilligersmarkt gemist? Op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt staan ruim 350 vrijwilligersvacatures uit heel West-Friesland.

 

De Vrijwilligersmarkt Hoorn is georganiseerd door Vrijwilligerspunt Westfriesland in opdracht van de gemeente Hoorn en mogelijk gemaakt door Provincie Noord Holland.


Bekijk hieronder hoe geslaagd het was!Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor crisisopvang Enkhuizen

| Nieuws
Op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum aan de Sluisweg in Enkhuizen komt vanaf 1 december een ...
Lees meer

Meld je aan voor de Vrijwilligersmarkt Medemblik

| Nieuws
Komt jouw maatschappelijke organisatie uit de gemeente Medemblik of is daar actief? Doe dan mee met de ...
Lees meer

182 matches gesloten tijdens 13e Westfriese Beursvloer

| Nieuws
Op donderdag 13 oktober vond bij Van Der Valk Hotel Hoorn de 13e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, ...
Lees meer