Post | mei 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Cultuurplein; de verbindende kracht voor cultuurmakers

Toenemende kosten, een eroderend draagvlak en veranderende interesse: uitdagingen waar de amateurkunstsector mee te maken heeft. Daarom organiseert Plein C in samenwerking met Vrijwilligerspunt Westfriesland, Theater Het Pakhuis, Stichting Westend Junior en Rabobank Westfriesland op 11 juni het Cultuurplein voor cultuurmakers. Tijdens het Cultuurplein wordt samen gezocht naar toepasbare oplossingen. De eerste editie heeft het thema: ‘Waar betalen we het van?’ Cultuurmakers zijn uitgenodigd om mee te denken.

 

De organisatoren geloven in de maatschappelijke (meer)waarde van kunst en cultuur. Zowel voor de samenleving, als voor het individu. Niet voor niets telt Nederland zo’n 6,4 miljoen mensen die in hun vrije tijd actief deelnemen aan kunst en cultuur. Investeren in kunst en cultuur maakt een regio aantrekkelijk om te wonen en of te ondernemen. Het vormt een lokale identiteit en heeft een positief effect op de leefbaarheid. Toch staat de amateurkunstsector voor een aantal uitdagingen. Tijdens het Cultuurplein gaan de partijen de (amateur)kunstsector organisatorisch versterken. Een netwerkbijeenkomst over de kracht van cultuurbeoefening.

 

Verbinden cultuurmakers

Het Cultuurplein is er voor alle lokale cultuurmakers in West-Friesland. Van stichtingen, verenigingen en gezelschappen tot community ’s en kunstprofessionals. Voor iedereen binnen de kunstsector die actieve cultuurparticipatie mogelijk maakt. Het Cultuurplein verbindt deze cultuurmakers aan ondersteuners, financiers en partners ten behoeve van een vitale en toekomstbestendige sector.


Doe mee met het Cultuurplein

Zijn de eerdergenoemde uitdagingen voor jouw organisatie herkenbaar en wil je actief meedenken over oplossingen? Doe dan mee met het Cultuurplein, want alleen samen kunnen we zorgen voor verandering! Tijdens de eerste editie staat financiering centraal: ‘Waar betalen we het van?’. Je wordt gevoed met succesvolle projectideeën van anderen, krijgt een overzicht van bestaande financieringsmogelijkheden en je kunt je idee pitchen bij de aanwezige expert en fondsen. Ook kan je je voorafgaand, of tijdens het Cultuurplein aanmelden voor een matchingsregeling waarbij je een-op-een begeleiding krijgt van een expert met het schrijven van een projectplan, opstellen van een begroting en het zoeken van financiering. 

Aanmelden kan via deze link.

DATUM:          11 juni 2024

TIJD:               19:00 – 21:30

LOCATIE:        Vrijwilligerspunt Westfriesland, Maelsonstraat 12, 1624 NP Hoorn

Deel blogpost