Post | mei 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Expositie kunstwerken De Blauwe Schuit

De hal van Huis voor de Stad, waar Vrijwilligerspunt gevestigd is, fleurt weer op dankzij de kunstwerken van De Blauwe Schuit. Vanaf 3 mei tot en met 21 augustus is deze nieuwe expositie te zien in de hal. De expositie is gratis te bekijken en iedereen is welkom.


De kunstwerken van De Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit is een kunst- en cultureelcentrum. Er worden cursussen en workshops gegeven. De kunstwerken van de expositie zijn gemaakt in de groepen van docent Hilde Schaap. Zij heeft haar cursisten de opdracht gegeven om een onderwerp uit te beelden met een schaduw in een andere kleur dan gebruikelijk. Dit zorgt voor bijzondere en kleurrijke werken.


Ook hangen de kunstwerken van de cursisten in de groep van docent Thea Brouwers in de hal. Zij hebben zich laten inspireren door de kunstschilder Nick McPhail. De opdracht was om in lagen te schilderen op een achtergrond met een felle kleur. Op de schilderijen staan een muur, hoek of trap met in de omgeving een herkenbare vorm. Zoals een fiets, ligstoel of mens.


Over Huis voor de Stad

Vrijwilligerpunt zit in het gebouw ‘Huis voor de Stad’ aan de Maelsonstraat in Hoorn. Het Huis voor de Stad biedt een plek aan verschillende maatschappelijke organisaties. Met enkele werken wij ook regelmatig samen! In Huis voor de Stad komen dus verschillende mensen samen.


Bezichtiging expositie

De expositie is van 3 mei tot en met 21 augustus 2024 te zien. Huis voor de Stad is open op maandag van 08.30 tot 16.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Het bevindt zich aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Meld jouw organisatie aan voor de Westfriese Beursvloer!

| Nieuws
Op donderdag 13 oktober vindt de 13 e editie plaats van de Westfriese Beursvloer. Dan gaan non-profit ...
Lees meer

Taalaanbod uit WF onder één dak

| Nieuws
Tijdens het Basisvaardigheden Festival op 8 september vind je het taalaanbod uit West-Friesland onder één dak ...
Lees meer

Beter Nederlands leren? Kom naar een Taalpunt

| Nieuws
Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je beter leren lezen, ...
Lees meer