Taalhuis Westfriesland

Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt, helpt iedereen die moeite heeft met de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. Dit kunnen mensen zijn die anderstalig zijn, of geboren en getogen in Nederland. Bekijk het animatiefilmpje of lees hier wat Taalhuis voor je doet. Direct contact met een van onze medewerkers? Stuur een mail naar [email protected] of bel 0229-216499.

Ik wil leren, ik wil doen

Met ‘Ik wil meedoen’ wil afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt Westfriesland mensen in Westfriesland op een laagdrempelige manier bewegen (actiever) mee te doen aan de maatschappij. Dat kan op twee manieren: door te leren en door te doen.

Aanbod basisvaardigheden

In de zeven gemeenten van Westfriesland vind je een gevarieerd aanbod van basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden). Klik op de button hieronder en je vindt per gemeente het actuele aanbod.

Taalvrijwilliger of voorlezer worden

Voor anderstaligen en laaggeletterden is de Nederlandse taal lastig. Als taalvrijwilliger kun jij deze mensen helpen de Nederlandse taal beter te beheersen. Dat kan een-op-een als taalvrijwilliger. Of in groepsverband als docent Conversatieles en taalvrijwilliger instroomgroep. Maar ook bij een gezin thuis als voorlezer van SamenVoorlezen.

Tips voor taalhulp aan vluchtelingen Oekraïne

Steeds meer Oekraïners vluchten het land uit. Ook naar Nederland. Daardoor is er steeds meer behoefte aan taalhulp aan de vluchtelingen. Hoe begeleid je iemand die nog geen Nederlands spreekt? Hoe kun je een Oekraïense vluchteling kennis laten maken met de Nederlandse taal? Gelukkig is er steeds meer materiaal en tips gratis online beschikbaar, die we graag met je delen.