Taalhuis Westfriesland

De afdeling Taalhuis Westfriesland van Vrijwilligerspunt helpt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Maar ook anderstaligen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven, spreken en rekenen en digitale vaardigheden beter willen beheersen. Ken je iemand in je omgeving, of binnen je bedrijf of organisatie die moeite heeft met deze basisvaardigheden? Taalhuis Westfriesland van Vrijwilligerspunt geeft advies en beantwoordt al je vragen over laaggeletterdheid.

Ik wil taalvrijwilliger worden

Voor anderstaligen en laaggeletterden is de Nederlandse taal lastig. Als taalvrijwilliger kun jij deze mensen helpen de Nederlandse taal beter te beheersen. Dat kan een-op-een als Taalmaatje of Taaltrainer. Of in groepsverband als docent Conversatieles. Maar ook bij een gezin thuis als voorlezer van Samenvoorlezen.

Ik wil lerenHeb je moeite met lezen, schrijven, spreken en rekenen? Wil je digitale vaardigheden beter leren beheersen? Of ken je iemand die daar moeite mee heeft? Dat hoeft niet zo te blijven. Je kunt het namelijk echt leren. Zet de eerste stap door het 'Ik wil leren' - formulier in te vullen en de afdeling Taalhuis Westfriesland helpt je verder.
Wat Taalhuis voor je doetTaalhuis Westfriesland helpt organisaties en bedrijven bij de aanpak van laaggeletterdheid. Bedrijven en organisaties kunnen hun medewerker of cliënt waarvan zij vermoeden dat deze laaggeletterd is, bij ons aanmelden. Na een intakegesprek bepalen wij het taalniveau en verzorgen wij de doorverwijzing naar het juiste taaltraject.
Aanbod basisvaardigheden

In de zeven gemeenten van Westfriesland vind je een gevarieerd aanbod van basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden). Klik op de button hieronder en je vindt per gemeente het actuele aanbod.