Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf! Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. Iets voor jou? In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties én van individuele hulpvragers uit Westfriesland. Structureel of eenmalig.


Toch niets passends kunnen vinden? We helpen je graag! Neem contact op via [email protected] of bel 0229-216499.

Vrijwilliger worden

MaS en MDT voor jongeren

Zit je in je 2e, 3e of 4e leerjaar? Dan is de kans groot dat je een Maatschappelijke Stage (MaS) moet lopen. Dat is niets meer dan vrijwilligerswerk dat je binnen of buiten je schooltijd loopt. De periode dat je stage loopt, en dus vrijwilligerswerk doet, verschilt per school. Naast de MaS is er ook maatschappelijke diensttijd (MDT). MDT is voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Bij het MDT-traject zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd enorm veel van. Wil je meer lezen over deze vormen van vrijwilligerswerk voor jou als jongere?

Welk vrijwilligerswerk past bij jou?

Doe de Talentscan en vind passende vacatures!

Hulp Dichtbij

Hulp Dichtbij

Hulp Dichtbij brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. De gevraagde hulp is zeer divers: van wekelijks samen een kopje koffie drinken met een gezellig praatje, tot een eenmalige klus in huis of tuin. Ben jij diegene die het leuk vindt zich voor een ander in te zetten? Laat het ons weten! 

Doe es gewoon vrijwillig

Met de campagne 'Doe es gewoon vrijwillig' geven we extra aandacht aan de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en willen we iedereen enthousiasmeren 'gewoon es vrijwillig te doen'. Dat doen we door mooie verhalen te delen van vrijwilligers die een-op-een hulp bieden of actief zijn bij een vereniging, stichting of club. Zo wordt zichtbaar waar je je kunt inzetten als vrijwilliger. Meld je vandaag nog aan en 'doe es gewoon vrijwillig'!

Meer voor vrijwilligers

Trainingen en Workshops

Trainingen & Workshops

Vrijwilligerspunt organiseert geregeld gratis trainingen en workshops voor maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Bij ons op kantoor, of op een locatie in Westfriesland. Ook bieden wij gratis e-learnings aan, die helpen het beste uit je organisatie en vrijwilligers te halen.

Waardering

Waardering

Vrijwilligers zijn toppers en mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Daarom kun je nu via de website bedanktvrijwilligers.nl met een kort filmpje jouw vrijwilligers bedanken! Daarnaast biedt de gemeente Medemblik een kortingskaart, de Regiokrachtkaart, voor alle vrijwilligers uit Medemblik.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligersverzekering

Het kan zomaar gebeuren: je bent vrijwilligerswerk aan het doen en er is sprake van schade, diefstal of vernieling van jouw of andermans eigendommen. Is jouw vrijwilligersorganisatie wel goed verzekerd? Ben jij als vrijwilliger wel goed verzekerd?

Vrijwilligersmarkten

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je nog niet wat? Vrijwilligerspunt organiseert geregeld vrijwilligersmarkten in West-friesland. Laat je inspireren door tientallen organisaties uit de regio en maak kennis met de mogelijkheden in vrijwilligerswerk. Wil je weten wanneer er weer een vrijwilligersmarkt is? Stuur een mail naar [email protected] of bel 0229-216499

Regels vrijwilligerswerk

Je denkt erover om vrijwilligerswerk te gaan doen of je gaat al beginnen met vrijwilligerswerk. Dan krijg je te maken met zaken als: vrijwilligersvergoeding, verzekering en de VOG verklaring. We hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rijtje gezet.

Vertrouwenspersoon

Wil je weten wat je moet doen als je grensoverschrijdend gedrag als pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie signaleert of ervaart? Via onderstaande link kom je bij een uitgebreid document met alle informatie over waar je dan terecht kunt. Zoals bij een vertrouwenscontactpersoon (VCP).