Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar vooral ook voor jezelf! Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen. Het geeft je een goed gevoel en je kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. Iets voor jou? In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties én van individuele hulpvragers uit Westfriesland. Structureel of eenmalig. Toch niets passends kunnen vinden? We helpen je graag!

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

MDT is voor jongeren van 14 tot 27 jaar. Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd enorm veel van. Je bouwt aan je cv, leert nieuwe mensen kennen en hebt een leuke en leerzame tijd. Ook is MDT een goede voorbereiding op of verrijking van je studie of (toekomstige) baan. Je komt regelmatig samen met andere MDT’ers en krijgt ondersteuning en trainingen vanuit Vrijwilligerspunt. Na het afronden van de MDT ontvang je een Europees erkend certificaat. Nieuwsgierig geworden?

Hulp Dichtbij

Hulp Dichtbij brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. De gevraagde hulp is zeer divers: van wekelijks samen een kopje koffie drinken met een gezellig praatje, tot een eenmalige klus in huis of tuin. Ben jij diegene die het leuk vindt zich voor een ander in te zetten? Laat het ons weten! 

Doe es gewoon vrijwillig

Met de campagne 'Doe es gewoon vrijwillig' geven we in 2021 extra aandacht aan de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en willen we iedereen enthousiasmeren 'gewoon es vrijwillig te doen'. Dat doen we door mooie verhalen te delen van vrijwilligers die een-op-een hulp bieden of actief zijn bij een vereniging, stichting of club. Zo wordt gedurende dit Jaar van de Vrijwilliger zichtbaar waar je je kunt inzetten als vrijwilliger. Meld je vandaag nog aan en 'doe es gewoon vrijwillig'!

Wat voor vrijwilliger ben jij?

Meer voor vrijwilligers

Trainingen & Workshops

Vrijwilligerspunt organiseert geregeld gratis trainingen en workshops voor maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Bij ons op kantoor, of op een locatie in Westfriesland. Ook bieden wij gratis e-learnings aan, die helpen het beste uit je organisatie en vrijwilligers te halen.

Waardering

Vrijwilligers zijn toppers en mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Daarom organiseert Vrijwilligerspunt vrijwilligersfeesten voor diverse gemeenten binnen Westfriesland.

Vrijwilligersverzekering

Het kan zomaar gebeuren: je bent vrijwilligerswerk aan het doen en er is sprake van schade, diefstal of vernieling van jouw of andermans eigendommen. Is jouw vrijwilligersorganisatie wel goed verzekerd? Ben jij als vrijwilliger wel goed verzekerd?