samenvoorlezen

Samenvoorlezen

Het project Samenvoorlezen is er voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar die taal- of leesondersteuning kunnen gebruiken. De nationaliteit van de kinderen maakt niet uit, hier geboren of nieuw in Nederland. Als voorlezer bij Samenvoorlezen helpt de voorlezer een kind dat moeite heeft met taal en lezen. De voorlezer gaat gedurende twintig weken één uur per week bij een gezin thuis voorlezen. En als het gezin dat wil, brengen ze samen een bezoek aan de bibliotheek om boekjes uit te zoeken. Zo wordt voorlezen nog leuker!


Download hier de folder

Waarom Samenvoorlezen?

Het lijkt zo vanzelfsprekend; voor het slapengaan nog even een paar bladzijden voorlezen aan je kind. Maar wat als je als ouder zelf de Nederlandse taal niet goed beheerst of zelf moeite hebt met lezen? Wij kunnen helpen met Samenvoorlezen. Want samen lezen is niet alleen heel leuk, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van het kind!


Taalontwikkeling

Voorlezen is heel belangrijk voor kinderen, ook als het kind al (een beetje) kan lezen. Het is niet alleen gezellig, maar ook goed voor de taalontwikkeling. Het heeft namelijk een positief effect op de woordenschat en spelling en kinderen leren teksten beter te begrijpen.


Concentratie

Kinderen hebben meer moeite zich voor langere tijd te concentreren dan volwassenen. Voorlezen helpt bij het verlengen van de concentratieboog. Hoe meer wordt voorgelezen, hoe makkelijker een kind zich kan focussen op het verhaal.


Leerzaam

Het is natuurlijk afhankelijk van het boekje, maar een kind kan door het voorlezen veel van de wereld om zich heen leren, zoals de eigen of een andere cultuur. En, lezen helpt het kind zich in te leven in de leef- en ervaringswereld van anderen. 


Rust en regelmaat

Kinderen ontspannen als er wordt voorgelezen. Dat de voorlezer wekelijks komt, op een vaste dag geeft extra rust voor het kind. En de vrijwilligers hopen de ouders te kunnen inspireren en te enthousiasmeren ook voor te lezen. Misschien wel uiteindelijk iedere avond voor het slapengaan!

samenvoorlezen

Ik wil voorlezer worden

Lijkt het je leuk om voorlezer te worden? Een kind te helpen met zijn taalontwikkeling? Samen met het kind én het gezin te ontdekken hoe leuk (voor)lezen is? Je leest 1 uur per week voor op een vaste dag, gedurende 20 weken. Daarnaast ga je, als het gezin dat wilt, naar de bibliotheek om boekjes uit te zoeken en bereid je het voorlezen voor. Meer informatie of gelijk aanmelden als samenvoorlezer? Laat je gegevens achter via onderstaande button en we nemen z.s.m. contact met je op.

Samenvoorlezen

Ik wil een kind aanmelden

Wil je een kind of meerdere kinderen aanmelden voor Samenvoorlezen? Stuur ons de gegevens via onderstaande button en we nemen z.s.m. contact met je op!


Of, vul direct het inschrijfformulier in (hier te downloaden) en mail deze ingevuld naar [email protected]