Skip Navigation
Jong Westfriesland in Actie

Jong Westfriesland in Actie

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Jong Westfriesland in Actie is hét jongerennetwerk voor jongeren in Westfriesland die vrijwilligerswerk (willen) doen. Je kan vrijwilligerswerk op een flexibele manier doen, eenmalig of vaker, door ...

Deel

Maatschappelijke Diensttijd (MDT), een ervaring voor het leven!

3 uur/week
Vanuit huis
OnderwijsAdvies & MentoringBuitenKlussenEvenement & festivalSportEerste hulpSociale mediaMarketing & CommunicatieOntwerpOnderzoekZorg en hulpverleningMaatje & buddyVoedselbankenOndersteunend werkBegeleidingSociaal contactBoodschappen doenComputerComputerWebsite makenData ScienceBoodschappen doenKinderopvangDe hond uitlatenAnders
#22818
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Jong-Westfriesland-in-actie/activiteiten/22818 om je aan te melden
SamenvattingBen jij tussen de 14 en 27 jaar? Wil jij iets doen voor een ander én jezelf persoonlijk ontwikkelen? Doe MDT!
Uitgebreide omschrijving

De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk project gericht op de persoonlijke groei van jongeren tussen 14 en 27 jaar, door middel van het doen van vrijwilligerswerk. Je doet in een halfjaar tijd 80 uur vrijwilligerswerk en volgt toffe trainingen die gericht zijn op de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Alles samen komt dat gemiddeld neer op 2,5 uur per week. Aan het eind van de rit krijg je ook nog eens een super mooi certificaat voor in je CV! Iets goeds doen voor jezelf én een ander dus!


Wat zou je kunnen doen? 

Bij Vrijwilligerspunt is de MDT op maat! Na aanmelding plannen wij een intake met je in om te kijken welke vrijwilligersplek goed aansluit bij jouw wensen. Wil je 2 zaterdagen per maand vrijwilligerswerk doen? Een ochtendje of avondje? In het weekend of juist verspreid over de week? En met welke doelgroep wil je je dan bezighouden? Wil je je graag inzetten voor het milieu? Je steentje bijdragen in het bejaardentehuis? Je ICT of administratieve vaardigheden inzetten of iemand helpen met de wekelijkse boodschappen? Er is van alles mogelijk!


Leerdoelen

Bij MDT staat de persoonlijke ontwikkeling centraal. Daarom ga je tijdens het traject werken aan persoonlijke leerdoelen. Deze stellen wij samen met jou op tijdens de intake en wij bieden begeleiding vanuit Vrijwilligerspunt om deze doelen te behalen.


Trainingen

Daarnaast bieden wij eens per maand toffe trainingen aan om nog meer uit je traject en leerdoelen te halen. Denk hierbij aan 'Personal Branding', 'Netwerken', 'Jezelf blijven ontwikkelen in coronatijd', 'Doelen stellen' of 'Grenzen aangeven'. Alle trainingen zijn gratis te volgen voor de MDT'ers van Vrijwilligerspunt.

 

MDT iets voor jou?

Ben jij woonachtig in Westfriesland, tussen de 14 en 27 jaar en heb je tenminste 2,5 uur per week over? Dan is MDT mogelijk iets voor jou. Nog niet zeker? Check voor meer info de MDT-pagina op vrijwilligerspunt / mdt.


Heb je nog vragen of wil je je aanmelden?

Druk dan op de knop aanmelden en laat je reactie achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!


 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Over Jong Westfriesland in Actie
Jong Westfriesland in Actie is hét jongerennetwerk voor jongeren in Westfriesland die vrijwilligerswerk (willen) doen. Je kan vrijwilligerswerk op een flexibele manier doen, eenmalig of vaker, door middel van het Jongerennetwerk. Of kies voor Maatschappelijke Diensttijd (MDT), dit is intensiever en persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Jong Westfriesland in Actie is onderdeel van Vrijwilligerspunt. Volg ons ook op social media @vrijwilligerspuntwf
#22818
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Jong-Westfriesland-in-actie/activiteiten/22818 om je aan te melden