Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Wat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Dit is een landelijk traject vanuit de overheid. MDT is voor jongeren van 12-30 jaar, die zich maatschappelijke willen inzetten en zichzelf verder willen ontwikkelen. Je kiest zelf jouw doel(en), bijvoorbeeld erachter komen wat je leuk vindt, ervaring opdoen in een bepaalde sector, leren grenzen aangeven, of jouw netwerk vergroten. Met MDT doe je iets voor een ander en/of de samenleving, ontwikkel je je talenten én kun je rekenen op betekenisvolle ontmoetingen!

Wat doe je als MDT'er?

Met MDT doe je praktijkervaring op bij één (of meerdere) maatschappelijke organisaties of projecten in ongeveer 3 uur per week. Bijvoorbeeld met voorlezen van een kind met een spraak- en taalachterstand, als gastvrouw bij een theater, met bouwen van schepen van plastic afval of nieuwe Nederlanders helpen met de taal. Maar er is nog veel meer vrijwilligerswerkt te doen als MDT'er, want elke openstaande vacature die wij hebben staan op onze vacaturebank, kun je doen als MDT! Check hier de vacaturebank.

Wat biedt Vrijwilligerspunt tijdens jouw MDT-traject?

Je kan elke maand aansluiten bij trainingen zoals EHBO, personal branding, communicatie, zelfbeeld- en eigenwaarde en timemanagement. De trainingen zijn niet verplicht, alleen als je dat zelf wilt. Daarnaast organiseren we leuke bijeenkomsten zoals pubquizen, bowlen of borrels waarbij je ook andere jongeren ontmoet die ook een MDT traject doen.  


Je wordt begeleid door een MDT begeleider die één of meerdere doelen met jou opstelt, contact met je onderhoudt over hoe het gaat en je kan benaderen als er iets is. Tenslotte ontvang je een Europees erkend certificaat, de Europass, aan het einde van het traject. En dat staat natuurlijk super goed op je cv! Zie hier hoe die Europass eruit ziet.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je ook MDT'er worden? Laat het ons weten! Je kunt direct contact opnemen met het team van Vrijwilligerspunt via [email protected] Bellen of whatsappen kan natuurlijk ook naar Fleur of Dominique (zie hun mobiele nummers hieronder), of via ons algemene nummer 0229-216499.


Benieuwd naar de ervaringen van andere MDT'ers? Bekijk het filmpje van Nancy die als MDT'er al aan de slag is en daar heel veel uit haalt!

Vragen?

Neem contact op met Fleur, Charlotte, Mariska of Yasmine

Fleur Neefjes
Fleur Neefjes[email protected]MDT
Stuur een mail (klik op de foto), of bel of whatsapp naar 06-82 65 12 30
Charlotte Uffelie
Charlotte Uffelie[email protected]MDT
Stuur een mail (klik op de foto), of bel of whatsapp naar 06-82 16 49 46
Mariska Vriend
Mariska Vriend[email protected]
Yasmine Chejjar
Yasmine Chejjar[email protected]MDT
Stuur een mail (klik op de foto), of bel of whatsapp naar 06 – 82 14 12 79

MDT van Vrijwilligerspunt is partner van: