Post | mei 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Fondsen als alternatieve financieringsmogelijkheden

De coronacrisis treft niet alleen bedrijven en ondernemingen, maar ook (vrijwilligers)organisaties. Niet alleen doordat veel vrijwilligers hun werk niet meer kunnen doen, maar ook financieel, bijvoorbeeld door vermindering van subsidie. Hoe fijn is het dat er diverse fondsen en crowdfundingsplatforms zijn waar je als organisatie een beroep op kunt doen! Wij zetten er hier een aantal voor je op een rijtje:

 

Kansfonds

Heb jij een doordacht plan om vrijwilligers duurzaam te betrekken en te begeleiden? Zie jij mogelijkheden om de doelgroep kwetsbare mensen te activeren en te anticiperen op de ruimte die straks hopelijk weer gaat ontstaan? Uit een enquête die Kansfonds vorig jaar hield onder projectpartners over de gevolgen van de coronacrisis, kwamen namelijk de volgende meest prangende uitdagingen naar voren: vrijwillige inzet, contact met de doelgroep en minder inkomsten en/of meer kosten. Kansfonds wil samen vooruitkijken en deze uitdagingen aanpakken. Daarom biedt Kansfonds extra financiële ondersteuning bij het omzien naar kwetsbare mensen. .

 

Oranjefonds

Wil je meer jonge vrijwilligers aan jouw organisatie verbinden en kun je daar praktische en financiële steun bij gebruiken? Het programma 'De verschilmakers' van het Oranje Fonds biedt 25 lokale sociale initiatieven deze steun. Daarnaast biedt het programma o.a. werksessies, individuele coaching en begeleiding en netwerkbijeenkomsten. En dat drie jaar lang! Vanaf 26 april tot 30 mei kun je jouw organisatie aanmelden voor het programma. Bij de selectie van de 25 organisaties streeft het Oranje Fonds naar diversiteit in aard, omvang en geografische spreiding van de organisaties. Lees hier meer over de selectiecriteria.

 

VSBfonds

Door alle coronamaatregelen hebben amateurkunstorganisaties het moeilijk. Daarom verruimt VSBfonds tijdelijk de criteria voor toekenning van donaties voor amateurkunst. Het is namelijk niet langer vereist dat een presentatiemoment en samenwerking met andere partijen onderdeel uitmaakt van het project. Dat is nou in eenmaal in deze tijd bijna niet mogelijk. Wel kan er online gerepeteerd worden, of workshops en masterclasses worden gevolgd, maar daarvoor kunnen extra maatregelen nodig zijn, om het coronaproof te maken. En dat kost geld! VSBfonds wil door de verruiming meer mogelijkheden bieden voor financiering. Daarnaast geeft VSBfonds vijf tips om zo goed mogelijk deze coronatijd door te komen. Lees hier meer

 

Andere fondsen

Er zijn nog veel meer plaatselijke, regionale of zelfs landelijke fondsen. Wil je weten welke fondsen aansluiten bij jouw organisatie, project of idee? Neem contact op met onze adviseurs.

 

Crowdfunding

Een andere manier om gelden te verkrijgen, is via crowdfunding. Bij crowdfunding ga je niet naar een bank of een andere geldschieter. Bij crowdfunding wordt de financiering voor een project of een onderneming verkregen door het te vragen aan een grote groep mensen. Je zet je vraag online op een special crowdfundingsplatform en je vraagt potentiële investeerders (bedrijven of particulieren) om een financiële bijdrage te leveren. Daar hangt wel altijd een tegenprestatie aan vast in de vorm van een beloning in natura. We hebben hier een aantal betrouwbare crowdfundingsplatforms voor je op een rijtje gezet. Ook dit overzicht wordt periodiek geüpdatet.

 

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·