Post | juli 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Jongerenadviseurs helpen verjongen

Jongeren maken je maatschappelijke organisatie sterker, maar hoe vind je die jongeren? En, vooral; hoe zorg je ervoor dat ze ook vrijwilligerswerk bij je organisatie blíjven doen? Vrijwilligerspunt Westfriesland is van mening dat de jongeren zélf daar het beste antwoord op weten. Daarom zet Vrijwilligerspunt jongerenadviseurs in die organisaties helpen ‘verjongen’ door ze te adviseren over hoe jongeren te vinden én te binden. 


Verjongen is goed voor de duurzaamheid van een vrijwilligersorganisatie, waar veelal ouderen vrijwilligerswerk doen. Jongeren zorgen voor een frisse wind in de organisatie, maar veel organisaties kunnen hulp gebruiken bij het vinden en binden van jongeren. De jongerenadviseurs van Vrijwilligerspunt gaan deze organisaties helpen door zelf met de organisaties in gesprek te gaan. Want, deze jongeren zíjn de doelgroep en zijn expert in wat er speelt binnen hun eigen doelgroep en weten daarom wat wel en niet aansluit. De jongerenadviseurs van Vrijwilligerspunt gaan met de organisaties persoonlijk in gesprek en adviseren hen over hoe zij vrijwilligerswerk aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren. 


Persoonlijke ontwikkeling

De samenwerking met jongerenadviseurs is niet alleen waardevol voor de organisaties, maar ook voor de jongerenadviseurs zelf, vertelt Wisse Dudink, projectmedewerker bij Vrijwilligerspunt: “De jongerenadviseurs zijn zelf ook jonge vrijwilligers. Door met de vrijwilligersorganisaties in gesprek te gaan en hen te adviseren, kunnen zij ook een bijdrage leveren aan de maatschappij en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Maar ook een mooi netwerk opbouwen, doordat ze met veel verschillende organisaties in contact komen. Er wordt in het team jongerenadviseurs veel samengewerkt en Vrijwilligerspunt helpt met trainingen en persoonlijke begeleiding de jongerenadviseurs op weg. Super leerzaam dus!”  


Jongerenadviseurs

Maatschappelijke organisaties die advies kunnen gebruiken bij het vinden en binden van jongeren, kunnen zich aanmelden bij Auke Abbekerk, via [email protected]. “Ook jongeren die willen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van organisaties voor jongeren kunnen zich aanmelden! We hebben inmiddels al een aantal enthousiaste jonge vrijwilligers gevonden, maar we kunnen nog meer jongeren gebruiken voor deze toffe vrijwilligersfunctie.” Meer informatie? Stuur een mail naar Wisse of bel 0229-216499. 

Deel blogpost