Post | juli 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Zomer beweegtasje voor ruim 150 kinderen in gemeente Medemblik

Ruim 150 kinderen uit gezinnen in de gemeente Medemblik hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. Zij hebben een zomer beweegtasje ontvangen. Juist voor diegene waarvoor het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan, spelletjes te spelen op de nieuwste Playstation of een dagje erop uit te gaan. De actie is een initiatief van Team Sportservice. Door bemiddeling van Vrijwilligerspunt hebben de leerlingen van Tabor College d’Ampte de tasjes gevuld.


Sabine van Lochem, Team Sportservice West-Friesland vertelt: ‘Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn en voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Wij bieden hierin graag ondersteuning met de zomer beweegtasjes, speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit gezinnen met een kleine beurs. Met het tasje reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen’. 


Samenwerking

De inhoud van het zomer beweegtasje is zorgvuldig samengesteld. In de tasjes zit onder andere: een bal naar keuze, buitenspeelmateriaal, fruit, receptideeën en een waardebon. Buurtsportcoach, Nicolette Bijlsma: ‘De inhoud van het tasje is tot stand gekomen met medewerking van lokale bedrijven. Zonder hen was het niet mogelijk om tot dit diverse aanbod te komen. Wij willen dan ook Jumbo Monique, Sport81.nl, Top1Toys, de Westfriese bibliotheken, Proevkantoor, JOGG Medemblik, Berend Botje, Jong Leren Eten en gemeente Medemblik, hartelijk bedanken! Door bemiddeling van Vrijwilligerspunt hebben de leerlingen van Tabor College d’Ampte de tasjes gevuld. En Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een flyer beschikbaar gesteld. Het is heel prettig om te merken dat meerdere bedrijven en vrijwilligers een bijdrage leveren om dit initiatief mogelijk te maken.’ 


Over Team Sportservice 

Team Sportservice West-Friesland is het sportloket in de regio en geeft uitvoering aan het gemeentelijk sportbeleid van Drechterland, Enkhuizen, Opmeer, Koggenland, Medemblik en Stede Broec. Daarnaast ondersteunen zij het aangepast sporten in de gehele regio West-Friesland. Zij streven ernaar om echt iedereen plezier en voldoening te laten ervaren in sport en bewegen. Om dit te realiseren werken zij samen met diverse maatschappelijke, sociale en sportieve partners uit de regio.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Taalheld 2019 Hans van Dijk krijgt waarderingsspeld

| Nieuws
Dat Hans van Dijk, winnaar TaalHeldenprijs 2019, dinsdagavond 10 maart tijdens zijn taalles in het zonnetje ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt start Contactgroep Laaggeletterdheid

| Nieuws
Het toegeven dat lezen en schrijven een probleem is en vervolgens de stap zetten er daadwerkelijk iets aan te ...
Lees meer

Vrijwilligers zijn gelukkiger

| Nieuws
Vrijwilligers zijn gelukkiger! Dat is de conclusie van het onderzoek van het CBS ‘Sociale samenhang en ...
Lees meer