Westfriese Beursvloer 2024

donderdag 17 oktober 2024 - 16.00-18.00 uur - Schouwburg Het Park

Op 17 oktober 2024 vindt de 15e editie van de Westfriese Beursvloer plaats. Dan gaan non-profit organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven uit West-Friesland een uur lang actief handelen terwijl de beurzen gesloten blijven. De handel is gericht op vraag en aanbod in expertise, materialen & middelen, klussen en sociale activiteiten. Ondernemers en non-profit organisaties uit de regio gaan tegelijkertijd de vloer op met hun vraag en aanbod. Na het gaan van de startgong, begint het handelen en proberen beide partijen binnen een uur een zo goed mogelijke match te vinden. Is die er, dan wordt deze officieel vastgelegd.


Locatie: Schouwburg Het Park, Hoorn

tijd: 16.00-18.00 uur


In 2023 zijn tijdens de Beursvloer 214 matches gesloten. Minimaal, want de ervaring leert dat ook na de Beursvloer nog matches worden gemaakt. Hieronder lees je voorbeelden van geweldig matches.


Op de hoogte blijven van de Westfriese Beursvloer 2024? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of houd onze socials in de gaten.

Aanmelden voor bedrijven

Aanmelden maatschappelijke organisaties

Mooie matches van de Westfriese Beursvloer 2023

Gemeente Enkhuizen en Stichting Ayúdame

Stichting Ayúdame mocht in december 10 kerstpakketten ophalen voor hun vrijwilligers, dankzij de match met gemeente Enkhuizen tijdens de Westfriese Beursvloer.

De gelukkige vrijwilligers waren heel erg blij hiermee. Heel veel dank wethouder Hoogervorst, voor de match.

Gemeente Koggenland en WEEFF-Twist

Burgemeester Monique Bonsen werd in Enkhuizen geïnterviewd voor Radio WEEFF Twist. Radio WEEFF Twist is een samenwerking tussen WEEFF en Esdégé-Reigersdaal.


Deze samenwerking zorgt voor een heel bijzondere en leuke dagbestedingsmogelijkheid voor cliënten: echt radio maken. Het is daarnaast een leerzame werkervaring voor het werken bij de radio.


Het interview is na te luisteren.

BHV-4-You en Oorlogsmuseum Medemblik

In het museum krijgen ze dagelijks te maken met bezoekers van jong tot oud en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Daarom vindt het Oorlogsmuseum het erg belangrijk dat er genoeg BHV’ers aanwezig zijn, maar ook dat vrijwilligers zonder BHV weten wat er ongeveer moet gebeuren als er iets gebeurt met een bezoeker of andere vrijwilliger.

Via de West-Friese beursvloer kregen zij contact met BHV-4-YOU en vertelden ze dat ze ons graag wilden helpen met Workshop EHBO van 1.5 uur voor 12 vrijwilligers op locatie. Een hele vruchtbare avond waarbij de vrijwilligers in een vogelvlucht meer leerde over EHBO.

Gemeente Medemblik en Zonnebloem Enkhuizen

Op 11 maart bezochten ging Zonnebloem Enkhuizen met 15 gasten en 5 vrijwilligers naar het Hoedenmuseum in Andijk. Dit matchen zij op de Beursvloer met de Gemeente Medemblik. Wij willen de Gemeente Medemblik hier hartelijk voor bedanken want wat hebben de gasten genoten van de verhalen, gedichten en liedjes.

De appeltaart wordt later gebracht naar het gemeentehuis.

Hageman Marketing en Communicatie met vijf organisaties!

Al heel wat jaren doet Annemieke van Hageman Marketing & Communicatie mee aan de Westfriese Beursvloer. De laatste jaren met het aanbod ‘een workshop over social media’. Hier is altijd erg veel vraag naar. Dit jaar besloot Annemieke de workshop aan te bieden aan meerdere organisaties tegelijk, dus op één middag. En dat vond iedereen prima!


Met vijf organisaties maakte zij de match. Helaas konden twee organisaties niet aanwezig zijn, maar de overige drie kwamen bij haar op kantoor om alles te leren over de laatste trends op social media en zich te laten inspireren. En het leuke was, iedereen kon ook veel van elkaar leren!


Het was een gezellige middag met heerlijke appeltaart van VrijwilligersNH. Leergeld West-Friesland, Kantklosschool ‘Ieder voor Allen Wijdenes’.

Beerepoot Automatisering en SVBDH

Tijdens de Westfriese Beursvloer heeft Beerepoot Automatisering Stichting voedsel en spulletjes bank voor dieren blij gemaakt met twee mini pc’s.

Deze pc’s werden door Van Diepen Van der Kroef Advocaten ingeruild en krijgen een tweede leven bij deze stichting.


Wat een supermooie match!

Leads Change en GreenBee Foundation

De GreenBee Foundation heeft als missie om het bewustzijn te vergroten van de waarde van de natuur voor ons. Zij doen dit o.a. door bij educatieprogramma's op basisscholen waarbij leerlingen een GreenBee plant krijgen waar zij zelf verantwoordelijk voor zijn. Dit om zo de liefde voor de natuur bij te brengen. En kinderen te leren wat hun rol is bij natuurbehoud. GreenBee wil door dit soort programma's de wereld om ons heen gezonder, groener en leefbaarder en daarmee mooier maken.

Een prachtige missie! En heel passend bij de missie van Leads Change om de wereld mooier te maken door aandacht voor beter leiderschap.  Het tuinkantoor werd vergroend met de planten van de GreenBee Foundation, het resultaat is prachtig geworden. Deel 2 van de match, is een begeleidingstraject als leiderschapscoach om hun missie zo energiek en krachtig mogelijk in de wereld te brengen. Om zo samen de wereld mooier te maken! 

Microsoft en Stichting Babyspullen

Tijdens de Westfriese Beursvloer had Stichting Babyspullen een mooie match met Microsoft. Daaruit volgde een waardevolle donatie van Microsoft. Deze week kwam Mara van Microsoft een monitor, toetsenborden en muizen brengen.


Met deze donatie gaat de administratie veel soepeler.

Inspirerende matches gemaakt tijdens de Westfriese Beursvloer 2022

Heddes Bouw en Ontwikkeling en Voedselbank Westfriesland

De Voedselbank Westfriesland en Heddes Bouw en Ontwikkeling matchten op de Westfriese Beursvloer. Zij zamelden met het personeel houdbare artikelen in die bij de Voedselbank weer een bestemming krijgen in de voedselpakketten.

Secura en De Schoof

De vrijwilligers en het personeel van de Schoof kregen de gelegenheid aan te schuiven bij een Security avond. Via de Westfriese Beursvloer bood het bedrijf Secura aan om een presentatie te geven over wat hackers allemaal doen om je laptop te kunnen hacken en ook hoe je dus je eigen cyberveiligheid zoveel mogelijk kunt organiseren. Enorm leerzaam!

Westfriese Zaken en Voedselbank Westfriesland

Meer bekendheid binnen Westfriesland en met name bij het bedrijfsleven matchte Westfriese Zaken. Een mooi online artikel met 9 vragen aan Leonie Sipkes, voorzitter van de Voedselbank Westfriesland.

The Saint food and Wine en MEE & de Wering

Een locatie voor een nieuwjaarsborrel voor de vrijwilligers van MEE & de Wering werd gezocht op de Westfriese Beursvloer. The Saint Food and Wine stelde een mooie zaal beschikbaar waar ruim 100 vrijwilligers konden toasten op het nieuwe jaar.

Broekhuis Zwaag en Dierenambulance Hoorn eo.

Een van ingevulde matches is is die tussen Dierenambulance Hoorn eo en Broekhuis Zwaag. Met een gemiddelde van 80.000 kilometer per jaar wordt er veel gevraagd van de ambulances en moeten deze goed worden onderhouden, zodat ze beide altijd gereed staan. Een gratis wintercheck van de ambulances was dus een hele mooie match.

Toyota Botman en VrijwilligersNH

Voor het vervoer van cliënten naar de kerstlunch mocht VrijwilligersNH gebruik maken van een prachtige, grote auto. Deze werd geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Toyota Botman in Zwaag. Wat hebben de cliënten genoten van deze luxe!

Het plezier dat het oplevert is onbetaalbaar. Bij Toyota Botman konden ze rekenen op een heerlijke appeltaart uit de Makerij..

Gemeente Koggenland en VrijwilligersNH

De jubilarissen van VrijwilligersNH uit de gemeente Koggenland ontvingen tickets voor de ABBA Experience op 22 januari 2023 in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink!

Gemeente Koggenland stelde deze kaarten beschikbaar tijdens de Westfriese Beursvloer 2022. Cliënten van Kluspunt kwamen het goede nieuws persoonlijk bij de jubelende jubilarissen brengen. Dit welverdiende uitje klinkt hen als muziek in de oren.

Univé Noord Holland en Voedselbank Westfriesland

Voedeselbank Westfriesland en Unive Noord Holland ontmoetten elkaar op de Westfriese Beursvloer. Zij sloten een match: lle Westfriese vestigingen van Univé hebben in de maand december artikelen ingezameld. De de opbrengst, een groot aantal dozen met houdbare producten, werd langsgebracht. Als klap op de vuurpijl kregen ze ook nog een cheque van €500 overhandigd.

Soci.Bike en Nicoles Huiskamer

De elektrische fiets van Nicoles Huiskamer wordt gebruikt voor de 'lokale ritjes'. Op de beursvloer kwam Nicole in gesprek met Soci.bike en sloot een match. De fiets werd geheel belangeloos opgehaald en helemaal nagelopen. Alles is weer goed werkend gemaakt en het stalen ros werd ook weer thuis gebracht.

Univé Noord-Holland en Wilgenhof

Wilgaerden locatie Wilgenhof uit Wervershoof sloot een mooie match met Unive Noord-Holland . Zij ontvingen twee mooie spellen voor hun tovertafel. In ruil daarvoor maakt Univé in de maand december gebruik van één van de mooie ruimtes van de Wilgenhof.

Rodi Media en Kindgerichtwerken

Stichting Kindgericht werken organiseert in december samen met andere organisaties een winterfestival. Om daarvoor meer publiciteit te genereren sloten zij een match met Rodi Media . Het resultaat een prachtig coverartikel in De Drom.

Werksaam Westfriesland en Dorpskerk Opperdoes

Ieder jaar worden er in Opperdoes heel veel oliebollen gebakken door de vrijwilligers van de Dorpskerk. Om de actie kenbaar te maken én de bestellingen binnen te krijgen, wordt jaarlijks huis-aan-huis de folder verspreid. Dit jaar heeft Werksaam Westfriesland de folder geprint. De eervolle vermelding van Werksaam en een uitnodiging voor de netwerkborrel in 2023 zijn de tegenprestaties vanuit de Dorpskerk.

Styling Centraal en IVN Westfriesland

StylingCentraal en IVN Natuureducatie afdeling West-Friesland matchten op de West-Friese beursvloer!

De natuureducatieruimte kan wel een boost gebruiken qua inrichting en styling. Het eerste oriënterend gesprek is al geweest en de creatieve gedachten borrelen al op! Selma Cool vindt het super leuk om IVN Natuureducatie afdeling West Friesland op weg te helpen met hun opnieuw in te richten bezoekers paviljoen in het Streekbos

Hageman Marketing en Communicatie en JOGG Medemblik

Hoe maak je optimaal gebruik van de verschillende sociale mediakanalen. Die vraag stelde JOGG Medemblik aan Hageman Marketing en Communicatie . Een workshop op maat met drie JOGG regisseurs uit de regio was het resultaat.

Heddes Bouw en Ontwikkeling, BMN Enkhuizen en Moestuinvereniging Kweeklust

Moestuinvereniging Kweeklust uit Grootebroek kwam in contact met Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. die ze kon helpen. Na de verhuizing afgelopen jaar naar een nieuwe locatie was het er nog niet van gekomen om tussen de keet en opslag container een afdak te maken. Deze ruimte is bedoeld voor het organiseren van activiteiten voor onze leden. Wegens de stijgende kosten voor bouwmateriaal was het voor de vereniging niet meer betaalbaar om dit te kunnen realiseren. Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. en BMN Enkhuizen sloegen handen ineen om dit op korte termijn te realiseren. De vereniging verzorgde op de dag van het monteren van het afdak een lunch en een gevulde mand met verse groente van eigen tuin.

Cumela en Paardrijvereniging OWF

De leidingen en sproeiers boven de binnenbaan van OWF moesten nodig worden schoongemaakt. Via het netwerk van Cumela regelde Arie Schouten van Westfriese Uitdaging een steiger waarmee op hoogte gewerkt kon worden. Om 8.15 uur begon een ploeg enthousiaste vrijwilligers met de voorbereiding en opbouw van de steiger en daarna konden ze aan de slag. Het ging niet zonder slag of stoot en het was een enorme klus maar rond 16.15 kon iedereen richting huis. De leidingen en sproeiers kunnen er weer een tijd tegen!

Heddes Bouw en Ontwikkeling en Dierenweide de Zoete Inval

Altijd bevriezende leidingen op koude dagen is een probleem, zeker als er net een nieuwe boiler hangt. De dierenweide stelde de vraag om isolatie bij Heddes Bouw en Ontwikkeling. Naast de boiler wordt de stalhut ook gebruikt door de cliënten en leerlingen die er werken. Heddes stuurde supersnel iemand langs die zag wat er moest gebeuren. Isolatiemateriaal, plaatmateriaal en verwarmingslint werden in de lokalen tegen de muur geschroefd en is mooi afgewerkt. Hannelies van de Zoete Inval "Ik kan alleen maar zeggen hoe dankbaar ik ben."

ICT vanaf Morgen en het Juniusfonds

Het Juniusfonds heeft vandaag twee laptops in ontvangst genomen van ICT vanaf Morgen. Deze laptops zijn bestemd voor migranten die bezig zijn met een opleiding. Een mooie match met een mooi doel voor de laptops!

Hero Interim Professionals en De Wilgenhof

De muren bij woonzorgcentrum Wilgenhof konden wel wat fleur gebruiken. Hero Interim Professionals dachten mee en schonken de muur kleur met een prachtig kunstwerk.

Soci.Bike en Toneelgroep Drommedaris

Wat een onmogelijke opdracht leek is toch gelukt: Toneelgroep Drommedaris zocht opslagruimte voor hun kostuums en zowaar, de firma soci.bike uit Enkhuizen sloot met ons een deal. En ze maakten nog een mooie match met Berend Botje... De toneelgroep verzorgt entertainment op het personeelsfeest en in ruil voor de opslagruimte.

LTO netwerk en Stichting De Verteltuin

In de Verteltuin in Hem wordt voorgelezen aan volwassenen, maar je kunt er ook heerlijk wandelen. Lastig is dat je niet overal kunt komen vanwege slootjes en greppeltjes. Precies daarom kwam de vraag naar een 'brug'. 'Ouwe rot' Arie van de Westfriese Uitdaging nam poolshoogte en deed een oproep in zijn netwerk. Daar kwam iemand 'over de brug' met een brug. Met een beetje opknappen is er straks nog fijner te wandelen in de Verteltuin.

Soci-Com en Park De Woid

Tijdens de Westfriese Beursvloer, afgelopen oktober, maakte Soci-Com een match met Park De Woid voor het verwijderen van een pergola.

Het kraantje van Loonbedrijf Zwaan Wijdenes deed het grove werk en de mannen van Soci-com zorgde onder andere voor het afvoeren van het puin. Na afloop deden ze uiteraard nog even een potje jeu de boules en was er verse kibbeling. Met elkaar was het een nuttige en gezellige ochtend!

Brandweer en VrijwilligersNH

Met een grote groep cliënten van Leekerweide en hun begeleiders mochten we een bezoekje brengen aan de brandweerkazerne; een mooie match met de brandweerhelden van Hoorn, gemaakt op de Westfriese Beursvloer.

Wat hebben ze samen genoten en ook nog eens veel geleerd over de bijzondere brandweertaken!

De brandweer blust namelijk niet alleen maar vuur, ze doen nog veel meer. Zoals paarden uit de sloot halen met een ‘paardenbroek’, auto’s openknippen met een geweldig grote schaar en dingen opduiken. Alle brandende vragen werden beantwoord.

Brand voorkomen is natuurlijk het beste. Daarom werd er ook verteld over brandpreventie en het belang van een vluchtplan.


Vooral de vuurrode brandweerauto's die de cliënten zelfs van binnen mochten bewonderen - zorgden voor een middag met een grote glimlach.


Heddes Bouw en Ontwikkeling, Rinkel en Smit en Warm Thuis

Bij Warm Thuis in Zuidermeer wilden ze graag een kippenhok bouwen, maar wel één met een solide fundering. Voor Heddes Bouw en Ontwikkeling een klein klusje in vergelijking tot funderingen die ze normaal leggen. Samen met Rinkel en Smit gingen de mensen van Warm Thuis aan de slag om het kippenhok verder vorm te geven.

Inspirerende matches gemaakt tijdens de Westfriese Beursvloer 2021

Get Dressed for Less en Buro19

Get Dressed for Less is een tweedehands kleding winkel voor jong volwassenen 18-40 jaar die nette kleding zoeken die zij kunnen dragen bij bv. een sollicitatiegesprek. De winkel is daarnaast ook werkervaringsplek, ontmoetingsplaats en locatie voor workshops. Voor een sprekend en eigentijds logo zochten zij een vormgever. Buro19 ging de uitdaging aan en ontwierp dit prachtige logo.

Dierenambulance Hoorn en de Peutertuin Enkhuizen

Een leuke ervaring voor de peuters, dat was waar Montessori Peuterspeelzaal Enkhuizen naar zocht. Dierenambulance Hoorn eo reed daarvoor naar Enkhuizen en de kinderen namen een kijkje in de wagen en luisterden naar de hulpverleners. Beetje spannend, maar de dierenknuffels braken het ijs al snel. De koekjes en de tekening van de kinderen waren een mooie tegenprestatie.

Nicoles Huiskamer en Heddes Bouw en Ontwikkeling

De open kast bij Stichting Nicoles Huiskamer was een verzamelplek van spullen in het atelier van de stichting. Het oogde rommelig en onrustig. De wens was een kast waar alles netjes achter deuren weggelegd kon worden.

Leermeester Casper Manshanden van Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. bouwde samen met leerlingen een prachtige wandvullende kast.

Oorlogsmuseum Medemblik en Stammis Horeca Verhuur

Het Oorlogsmuseum in Medemblik neemt de bezoeker (interactief) mee in de oorlogsjaren in Medemblik en Westfriesland. In dit museum kun je ook als groep (bedrijf, vrienden, familie) voor een georganiseerde activiteit. Daar werden statafels voor gezocht. De vraag stond al enige tijd uit, maar door een goed netwerk werd de match gesloten met Stammis Horeca Verhuur.

VrijwilligersNH en Vitasys

VrijwilligersNH was op zoek naar VR brillen voor de cliënten van Leekerweide en Wilgaerden om hun belevingsdromen in vervulling te laten gaan.

Vitasys bood aan om met hen in gesprek te gaan over de mogelijkheden van Virtual Reality in de zorg.

Dierenambulance Hoorn e.o. en Abma Schreurs Notarissen

Een mooie match tussen mr. C.E. Jonker notaris van Abma Schreurs Notarissen te Hoorn. Zij heeft voor Dierenambulance Hoorn eo. de statuten geheel vernieuwd zodat zij nu ook voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en is de Algemeen Nut Beoogde Instellingen (ANBI) status weer up to date.

Esdégé-Reigersdaal What's In en Noppes Grootebroek

Een bank om op neer te ploffen in het inloopcentrum en een koffieapparaat voor een lekker lekker koppie, dat waren de wensen van What's In, een nieuwe inloophuis van Esdégé Reigersdaal in Enkhuizen.

Noppes Grootebroek bood een mooi koffiezetapparaat en een bankstel aan dit initiatief. Dat werd beloond met een heerlijke appeltaart van Bakkerij Vijf van Esdégé Reigersdaal uit Enkhuizen.

Zonnebloem Enkhuizen en Vrijwilligerspunt Westfriesland

Zonnebloem Enkhuizen brengt iedere 6-8 weken iets langs bij haar gasten. Zeker in coronatijd wordt dit goed ontvangen. Bij Vrijwilligerspunt Westfriesland werd gevraagd of zijn pennen ter beschikking wilden stellen, dat wilden zij uiteraard.

Iets lekkers voor bij de thee was de tegenprestatie die goed in de smaak viel.

Bibliotheek Hoorn en Schermer BV

Schermer Installatietechniek BV bood aan om de afgeschreven airco units van de gevel bij de Bibliotheek Hoorn te demonteren en af te voeren. Een kleine klus voor Schermer en voor Bibliotheek een groot plezier. Bij Schermer genoten ze na afloop van een heerlijke taart die door de Bibliotheek werd langsgebracht. 

Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij en Gemeente Medemblik

Een prachtig verbouwd museum, een nieuw logo... dat vroeg om nieuwe vlaggen in de stijl van het museum.

Gemeente Medemblik pakte deze vraag op en bracht hen in contact met een vormgever die de vlaggen ontwierp.

Ouderennetwerk Westfriesland en Abovo Media

De wens vanuit de stichting was om een poster te ontwikkelen om zo hun naamsbekendheid te vergroten. Deze posters komen te hangen bij alle Apothekers uit West-Friesland, Huisartsenposten, Bibliotheken, en de zeven West-Friese Gemeentes. De poster die Abovo Media ontwierp is een echte eyecatcher, dus die valt zeker op!

EHBO Vereniging Enkhuizen en Vitasys BV

Het secretariaat van de EHBO vereniging was naarstig op zoek naar een printer/copier. Hiermee kunnen zij nl. lesmaterialen vermenigvuldigen die nodig zijn voor de verschillende cursussen en oefenavonden.

Vitasys BV kon deze printer/copier aanbieden. De tegenprestatie volgt op een later tijdstip.

Vrienden van het Keern en Loonbedrijf Kok en Fa. de Wit

Ongeveer 1000 bloembollen van het jubilerende bollenbedrijf Fa. Jan de Wit en Loonbedrijf Kok (beiden uit Bovenkarspel) vonden een plekje op de historische begraafplaats Het Keern in Hoorn.

Dierenambulance Hoorn eo en Abovo Media

De Dierenambulance bestaat in 2022 35 jaar. Zij zochten promotiemateriaal in de vorm van een poster. Abovo Media uit Hoorn ontwierp een prachtige poster voor de jarige dierenambulance.


Kom je de poster tegen? Via de QR code kom je zo op de website terecht en vind je alle informatie over de diensten.

Vrienden van het Keern en Heddes Bouw en Ontwikkeling

Weer een mooie match! En dit keer voor... jawel gieters! Begraafplaats Het Keern in Hoorn zocht namelijk een oplossing, zodat hun gieters niet overal rond slingeren.

Buurman Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. bood een hiervoor graag een helpende hand. Heddes heeft een mooi gieterrek gemaakt inclusief vier nieuwe gieters! 

Dorpskerk Opperdoes en Gemeente Medemblik

Vrijwilligers van de Stichting Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp bakken ieder jaar oliebollen voor oud en nieuw. De opbrengst gaat naar de stichting en daarmee blijft de kerk behouden voor het dorp én de omgeving. De huis-aan-huis folder moest nog gedrukt worden. Gemeente Medemblik pakte deze vraag op en zorgde dat de folders tijdig werden gedrukt, zodat iedere dorpsbewoner zijn verse oliebol…