Post | augustus 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Toneelgroep Drommedaris maakte twee matches op de Westfriese Beursvloer

Het was in 2022 de eerste keer dat Toneelgroep Drommedaris meedeed met de Westfriese Beursvloer, maar het was gelijk een goede eerste keer. Judy Kaagman: “We zochten een bergruimte voor onze toneelspullen, kleding en accessoires en vonden dat bij Soci.Bike. En we maakten onverwachts nog een geweldige match met Berend Botje.”


De voorzitter van Toneelgroep Drommedaris kwam met de tip mee te doen met de Westfriese Beursvloer. “Ik was zelf nog nooit naar de Westfriese Beurvloer geweest, maar we dachten meteen: we gaan er naartoe en dan zien we wel.” En dus trokken Judy en haar collega Anna van de Toneelgroep, hun opvallendste tenue aan en trokken naar de Westfriese Beursvloer. “We wisten niet wat we meemaakten. Dan gaat ineens de gong en gaat iedereen los en rént bijna door elkaar. Hilarisch.”


We hebben een match!

De dames wisten niet goed waar ze naartoe moesten, maar uiteindelijk liepen ze naar een zogenoemde ‘hoekman’ die in een van de hoeken ‘materialen’, ‘mensen voor mensen’, ‘expertise’ en ‘klussen’ stond. Judy: “Heel fijn zo’n hoekman, want die staan er om je op weg te helpen. Hij verwees ons naar het bedrijf Soci.Bike, want volgens hem hadden die nog wel wat ruimte. We hadden mazzel want de persoon die vanuit Soci.Bike op de Beursvloer was, kende weer iemand van de Toneelgroep, dus het contact ging heel gemakkelijk. En voor we het wisten, hadden we een match, want ze hadden wel een plekje voor onze spullen.” En zo liggen allerlei toneelspulletjes nu opgeslagen bij Soci.Bike. “We kunnen er heel gemakkelijk bij: alleen even laten weten wanneer we willen komen. Alles kan, alles mag en we mogen voorlopig ook gebruik blijven maken van hun ruimte. Echt heel fijn.” 


Tegenprestatie

Bij een match met een bedrijf, hoort ook een mooie tegenprestatie van de maatschappelijke organisatie. Judy: “Als tegenprestatie boden we een toneelact aan voor hun personeelsfeest. Dat hebben we nog niet gedaan overigens; er is nog geen feest geweest, maar dat komt zeker nog!


Spontane match

Toneelgroep Drommedaris maakte nog een onverwachte mooie match tijdens de Beursvloer. Judy: “We kwamen voor een bergruimte, maar gingen met nog een onverwachte mooie match naar huis: met Kinderopvang Berend Botje. Om onze toneelgroep meer bekendheid te geven, mochten we gebruik maken van hun adressenbestand. In ruil daarvoor hebben we vrijkaarten voor een van onze toneelvoorstellingen aangeboden en gaat een van onze toneelspelers binnenkort een poppentheatervoorstelling geven aan de kinderen van Berend Botje. Dat is dus zo leuk aan de Westfriese Beursvloer: er ontstaan ook spontane matches!”


Westfriese Beursvloer 2023

Gaat Toneelgroep Drommedaris dit jaar weer meedoen? “Eigenlijk hebben we alles, nou ja, we zoeken nog wel een repetitieruimte. Maar dat zal wel moeilijk worden om te vinden. Alhoewel, dat dachten we ook van bergruimte en dat is ook gelukt, dus misschien komen we wel weer dit jaar. En ja, dan net zo uitgedost als vorig jaar, want we denken toch wel dat dat werkt: je wordt eerder aangesproken en voordat je het weet heb je dus een overwachte match. Wij hebben het in ieder geval een superleuke ervaring gevonden. En ook goed verzorgd met de ontvangst met koffie en iets lekkers en een borreltje na afloop.”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Jongeren gezocht die organisaties helpen verjongen

| Nieuws
Jongeren maken je maatschappelijke organisatie sterker, maar hoe vind je die jongeren? En, vooral; hoe zorg je ...
Lees meer

Project Zorgsamer start in Hoorn

| Nieuws
Verhuizen mensen met dementie naar een woonzorglocatie, dan wordt hun kennissenkring kleiner ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor Oekraïense (wees)kinderen

| Nieuws
Op 19 juni zullen zo’n 45 Oekraïense (wees)kinderen met hun Oekraïense begeleiders verhuizen naar het ...
Lees meer