Post | oktober 2023 | Nieuws | 2 min lezen

JOGG matchte op de Westfriese Beursvloer

JOGG staat voor een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving. Lisette Boon, regisseur JOGG Medemblik: “En dat willen we zoveel mogelijk uitdragen, maar hoe kunnen we meer bekendheid geven aan JOGG?” Een duidelijke missie voor JOGG Medemblik tijdens de Westfriese Beursvloer: een bedrijf vinden die kan helpen met het vergroten van de bekendheid.


“Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed aan de Westfriese Beursvloer”, vertelt Lisette. “Eerlijk gezegd had ik geen verwachting; ik stapte blanco de beursvloer op. Het was vooral onwennig in het begin. Waar moet ik heen? Wie moet ik hebben? Ik had wel al vooraf op de website van de Westfriese Beursvloer gekeken naar de bedrijven die meededen en ik zag dat Annemieke Hageman er was namens haar eigen bureau Hageman Marketing & Communicatie. Die kan ons vast helpen! Maar ja, hoe vind ik haar tussen al die mensen? Gelukkig vond ik haar al vrij snel, maar ik bleek niet de enige te zijn die interesse had in haar expertise…”


Netwerken

Dat werd dus even wachten. Erg? Zeker niet! Want juist dat wachten leverde veel op! Lisette: “Ik raakte in gesprek met andere organisaties en bedrijven en kon vertellen over wat we doen. Ik denk dat ik de mensen die ik heb gesproken heb kunnen meegeven hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is, vooral voor de jeugd. Maar er kwam meer uit. Zo raakte ik spontaan in gesprek met Toyota Botman. Toen ik vertelde dat we geregeld evenementen organiseren waarvoor soms extra vervoer nodig is, zoals een busje, bood Toyota Botman ons een busje te leen aan. Daar hebben we nog geen gebruik van hoeven maken, maar super toch dat zo een match spontaan ontstaat?!”


Match

Over matches gesproken, is de match met Annemieke Hageman nog gelukt? “Zeker”, zegt Lisette enthousiast. “Het ging eigenlijk heel snel en gemakkelijk. Ik vertelde dat wij niet goed wisten hoe we meer publiciteit konden realiseren en dan met name via onze social mediakanalen. JOGG gebruikt Facebook en Instagram maar eigenlijk deden we maar wat. Al snel kwam Annemieke met het aanbod van een workshop social media. En die heb ik inmiddels gevolgd, samen met collega’s van JOGG Enkhuizen en JOGG Schagen. We willen meer samen optrekken, want alle JOGG’s hebben immers hetzelfde doel. En daar hoort ook publiciteit bij. Een super leerzame workshop, waar we nu al de vruchten van plukken: we hebben inmiddels een groter bereik en ook meer volgers. We hopen dat ook bedrijven ons nu beter kunnen vinden, zodat we hen kunnen helpen een gezondere omgeving voor hun eigen werknemers maar ook voor klanten te bieden.”


Dit jaar weer meedoen?

“Ja! Ook dit jaar doen we weer mee. We zouden op de beursvloer graag in contact komen met fruit- en of groentetelers en bedrijven die op evenementen met kinderen fruit en groente willen sponsoren. En we hopen met bedrijven te kunnen sparren over gezondheid en gezonde keuzes en hoe we mensen meer kunnen laten bewegen. En als we dit jaar weer een spontane match krijgen, zou dat natuurlijk geweldig zijn! Ik zou zeker andere organisaties aanraden mee te doen. Er is zoveel divers aanbod en het is een geweldige plek om te netwerken. En ook al wordt de hulpvraag waarvoor je kwam niet beantwoord: je komt met mooie nieuwe contacten terug en een spontane match is dus ook niet ondenkbaar. Dus altijd de moeite waard om mee te doen!”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor Oekraïense (wees)kinderen

| Nieuws
Op 19 juni zullen zo’n 45 Oekraïense (wees)kinderen met hun Oekraïense begeleiders verhuizen naar het ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt ontvangt 15.000 euro voor project SamenVoorlezen

| Nieuws
Het project SamenVoorlezen van Vrijwilligerspunt Westfriesland is een van de vier projecten die een financiële ...
Lees meer

Vrijwillige bestuursleden leren bij Vrijwilligerspunt

| Nieuws
Vrijwilligersbeleid opstellen, fondsen werven, omgaan met dementie… Slechts enkele van de vraagstukken die ...
Lees meer