Wat is Maatschappelijke Stage (MaS)?

Algemene Informatie

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Het uitgangspunt van de MaS is dat de leerlingen vrijwilligerswerk doen. Dit doen zij in de vorm van een stage, waarvan het aantal uren en het moment van de stage verschilt per school. Zo mag de MaS binnen of buiten schooltijd gelopen worden. Leerlingen houden een logboek bij waarin hun uren en hun werkzaamheden worden genoteerd. Een aantal scholen geeft hun leerlingen een extra opdracht. Zij moeten bijvoorbeeld een korte vlog maken of een presentatie over hun stage houden in de klas. De periode in het jaar dat de leerling stage loopt varieert per school. De meeste leerlingen in West-Friesland moeten in hun 2e, 3e of 4e leerjaar stage lopen.

Wat is Maatschappelijke Stage
Informatie voor leerlingen

Informatie voor leerlingen

Je gaat dit schooljaar een Maatschappelijke Stage (MaS) lopen voor school. Hierboven kun je lezen wat een MaS precies is, maar hoe zoek je precies een stage? Dit lees je op de aparte website voor de MaS.

Informatie voor organisaties

Veel maatschappelijke organisaties hebben vaak te kampen met een tekort aan vrijwilligers. Met de MaS worden mogelijkheden gecreëerd om hier wat aan te doen. Sinds Vrijwilligerspunt uitvoering geeft aan de Maatschappelijke Stage, blijft ieder schooljaar gemiddeld 30% van de leerlingen bij het stageadres als vrijwilliger, voor kortere of langere tijd. Alle redenen om mee te doen met de MaS! Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat de leerlingen met jouw vrijwilligersorganisatie bij elkaar wordt gebracht. Dat gebeurt middels de vacaturebank. Kom je graag met ons in contact over de MaS? Vul dan onderstaand formulier in. Wil je liever nog wat meer informatie hebben, klik dan op Lees meer.

Informatie MaS voor organistaties

Ik wil meer weten over MaS

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.