Skip Sidebar

Over ons

Stichting We Promise zet zich actief in tegen racisme, discriminatie en onrecht in Nederland.

Wij geloven dat verandering bij jezelf begint. Niks doen is voor ons geen optie. Wij benaderen daarom ...

Sociale rechtvaardigheid
Deel
Etnisch Profileren: Wat is het en hoe gaan we het tegen?

Etnisch Profileren: Wat is het en hoe gaan we het tegen?

Community evenement · 24 mrt 2022, 15:00 - 17:00
Westfriese Parkweg 3, 1625 MA Hoorn, Nederland
Sociale rechtvaardigheid
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit community evenement.
Deel community evenement
Stichting We Promise
#50559
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Stichting-We-Promise/activiteiten/Etnisch-Profileren-Wat-is-het-en-hoe-gaan-we-het-tegen/50559 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We beginnen de middag met de docufilm ´Verdacht´. Hierna vindt er onder leiding van Dionne Abdoelhafiezkhan een aansluitend panelgesprek en Q&A plaats.

Uitgebreide omschrijving

Met heel veel trots kondigt Stichting We Promise de Week tegen Racisme: editie West Friesland aan. 

In de week van 21 ™ 27 maart zullen er een aantal evenementen plaatsvinden met betrekking tot het thema racisme. Racisme is een maatschappelijk probleem waar wij gezamenlijk als maatschappij onze schouders onder moeten zetten met als doel een mooie en gelijkwaardige samenleving. Zover zijn wij helaas nog niet. Wij hopen dat met de Week Tegen Racisme: editie West Friesland een begin gemaakt wordt om de dialoog met elkaar aan te gaan. 

 

Het event ´Etnisch profileren: wat is het en hoe gaan we het tegen?´ is daarom een onmisbaar onderdeel binnen deze week. We beginnen de middag met de docufilm ´Verdacht´. Na de vertoning van de docufilm vindt er onder deskundige leiding van Dionne Abdoelhafiezkhan een aansluitend panelgesprek en Q&A plaats. 

 

Dionne is (onderzoeks)expert, consultant, coach en oprichter van IZI Solutions (IZI), een sociaal innovatiebureau dat (inter)nationaal bekend staat om kennis en kunde van maatschappelijke vraagstukken en het bereiken en activeren van (jong)volwassenen en etnisch-culturele en/of religieuze gemeenschappen. Het project Controle Alt Delete (CAD) is een initiatief van IZI Solutions, Controle Alt Delete is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor eerlijke en effectieve rechtshandhaving en tegen etnisch profileren en buitenproportioneel geweld.

 

Wij nodigen iedereen van harte uit om in de week van 21 ™ 27 maart de events te bezoeken. De evenementen zijn gratis toegankelijk. 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit community evenement.
Deel community evenement
community evenementen > Stichting We Promise > Etnisch Profileren: Wat is het en hoe gaan we het tegen?

Over Stichting We Promise

Stichting We Promise zet zich actief in tegen racisme, discriminatie en onrecht in Nederland.

Wij geloven dat verandering bij jezelf begint. Niks doen is voor ons geen optie. Wij benaderen daarom actief gemeenten, scholen en bedrijven om het racismeprobleem bespreekbaar te maken en op de agenda te zetten. Door middel van dialogen, gastlessen, workshops, trainingen, events en demonstraties organiseren, zorgen wij voor bewustzijn en kennisvergroting.

Ook ondersteunen wij individuen en groepen die geconfronteerd worden met racisme, discriminatie of onrecht op werk, stage, sport of online.

E-mail: [email protected]
Facebook, Instagram en Twitter: @wepromiseto