Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Medemblik krijgt iedereen de kans om mee te doen. Wat je achtergrond, geslacht, geloof, levensovertuiging, opleiding, leeftijd of beperking ook is: voor iedereen is er een plek in de ...

Cultuur & KunstSport & RecreatieOuderenhulp
Deel

Webinar: In balans blijven als mantelzorger

Workshop · 26 nov 2020, 19:15 - 21:00
Vanuit huis
Cultuur & KunstSport & RecreatieOuderenhulp
Dit is een verleden workshop.
#29706
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Gemeente-Medemblik/activiteiten/29706 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Bij de term mantelzorg denken we al snel aan iemand die boodschappen voor zijn moeder met dementie doet. Of aan iemand die zijn zieke partner verzorgt. Maar mensen van wie hun naaste psychisch kwetsbaar is? Die zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Laat staan dat mensen in hun omgeving ze zo zien. Onterecht. Want zij bieden vaak lange en intensieve zorg. De mentale en emotionele impact is voor mantelzorgers vaak groot en wordt regelmatig onderschat.


De West-Friese gemeenten organiseren daarom met het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland een interactieve webinar, waarin verschillende mentale aspecten van mantelzorg worden besproken en deelnemers een handreiking krijgen over: waarom is het belangrijk om zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe het is om samen te leven in coronatijd? Er is aandacht voor het vragen van hulp en we doen een mentale oefening om stil te staan bij de eigen balans.


Dit webinar wordt georganiseerd op 26 november 2020 en is gratis voor mantelzorgers uit of mantelzorgers van mensen woonachtig in gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Opmeer of Stede Broec.


Programma

19.15 uur digitale inloop

19.30 uur start Webinar via Zoom

21.00 uur einde


Tijdens deze Webinar zal Ingrid Schoen spreken. Zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige.

Over Gemeente Medemblik
In de gemeente Medemblik krijgt iedereen de kans om mee te doen. Wat je achtergrond, geslacht, geloof, levensovertuiging, opleiding, leeftijd of beperking ook is: voor iedereen is er een plek in de samenleving. En vrijwilligers zijn onmisbaar in deze samenleving!

Wat ons betreft is iedere vrijwilliger van enorme waarde! Als gemeente zijn we zuinig op onze vrijwilligers. Zij doen belangrijk werk in onze gemeente en hier zijn wij alle vrijwilligers erg dankbaar voor.
·
Dit is een verleden workshop.
#29706
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Gemeente-Medemblik/activiteiten/29706 om je aan te melden