Nieuwe Nederlanders

Het project Nieuwe Nederlanders betrekt nieuwe Nederlanders weer bij onze maatschappij. De doelgroep bestaat uit vluchtelingen, oudkomers, nieuwkomers en anderstaligen. Via een uitgebreid intakegesprek, wordt er met de deelnemers gekeken naar hun talenten, behoeftes en wensen. Wat hebben ze nodig om zich verder te ontwikkelen op sociaal gebied, werk en taalniveau? Hiervoor bieden wij mogelijkheden naar vrijwilligerswerk, taalstages, scholing op maat en sport- en recreatieve activiteiten.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

We zoeken vrijwilligerswerk in de buurt van de deelnemer en dit is vooral bij non-profit organisaties zoals stichtingen en verenigingen. Het vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de talenten, behoeftes en wensen van de deelnemer, waarbij hun taalniveau niet leidend is. Alle partijen worden begeleid waar nodig, zodat de deelnemers optimaal kunnen participeren in de samenleving. Vrijwilligerswerk kan een goede stap zijn richting een betaalde baan.

Taalstage

Taalstage

De taalstage is voor nieuwe Nederlanders die in hun land van herkomst opgeleid zijn voor een bepaalde functie, maar door hun Nederlandse taalniveau geen werk kunnen vinden in hun werkveld. Door de taalstages leren de deelnemers de Nederlandse taal, maar ook de Nederlandse arbeiders competenties. Deze taalstage is voor een bepaalde tijd, uiterlijk 3 maanden. Hierdoor wordt het vinden van een betaalde baan makkelijker.

Scholing op maat

Scholing op maat

Bij het project Nieuwe Nederlanders kunnen we de deelnemers helpen met hun taalniveau. Door de samenwerking met Fiolet en de afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt, kunnen we scholing op maat bieden m.b.t. de Nederlandse taal. Dit kan gaan om deelname conversatielessen, taalmaatjes of taalles. Ook scholing bij andere organisaties is mogelijk, we kunnen de deelnemers begeleiden om de juiste organisatie en scholingsactiviteit te vinden bij hun in de buurt.

Sport en recreatie

Sport en recreatie

Bij het project Nieuwe Nederlanders zien we ook de toegevoegde waarde van deelname aan sport- en recreatieve activiteiten. De nieuwe Nederlanders bouwen hiermee hun sociale netwerk uit en oefenen de Nederlandse taal tijdens de uitvoering van de sport- en recreatieve activiteiten. Wij begeleiden hen om aansluiting te vinden zodat ze dit daarna zelfstandig kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen we helpen met het vinden van financiële oplossingen voor de sport- en recreatieve activiteiten als dit nodig is.

Nieuwe Nederlanders is een samenwerking van:

Mede mogelijk gemaakt door:

Ik wil iemand aanmelden voor Nieuwe Nederlanders

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.