Samenwerking Microsoft en Vrijwilligerspunt Westfriesland

Microsoft is sinds een aantal jaar gevestigd in Middenmeer. Microsoft heeft een eigen gemeenschapsfonds. Met dit fonds doet Microsoft een bijdrage aan maatschappelijke organisaties in haar directe omgeving. Eens per jaar is het mogelijk uit dit fonds een bijdrage aan te vragen waarbij een aantal bedrijfsdoelstellingen van Microsoft centraal staan. De bijdrage kan aangevraagd worden wanneer deze hoger is dan EUR 10.000,- 


Microsoft Minifonds voor kleine bedragen

In 2022 zijn Vrijwilligerspunt en Microsoft een samenwerking aangegaan. De reden; er zijn ook mooie projecten die een bijdrage verdienen, maar die niet aan het minimale bedrag en/of de doelstellingen voldoen. Voor deze projecten mag Vrijwilligerspunt Westfriesland een fonds beheren waar deze organisaties en initiatieven een aanvraag kunnen doen van bedragen van rond de EUR 1.000.-. 


Wat zijn de voorwaarden? 

  • Uitvoeringsgebied van het project of initiatief waar een bijdrage voor wordt gevraagd is binnen de zeven Westfriese gemeenten. 
  • De aanvrager van het project of initiatief streeft inclusie na  


De aanvraag kan gedaan worden via de website van Vrijwilligerspunt via een korte aanvraag. Binnen 1 maand na aanvraag krijgt je bericht of de aanvraag is gehonoreerd. 


Toekenning is op basis van volgorde van binnenkomst 

Aanvragen is is niet meer mogelijk