Vrijwilligers werven

Registreren voor vacaturebank

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om jouw organisatie te laten zien aan potentiële vrijwilligers, begin je met het aanmaken van een organisatiepagina. Vanuit daar plaats en beheer je eenvoudig en snel jouw vacatures op de vacaturebank en werk je samen met je collega's en vrijwilligers om samen jullie doelen te bereiken! Weten hoe je vanuit je organisatiepagina een beheerder of moderator kunt aanmaken? Dat lees je hier.

Vacature format vacaturebank

We hebben een format voor je gemaakt die je kunt gebruiken als je een nieuwe vacature opstelt op onze vacaturebank. Je kunt de tekst vooraf in dit format maken en daarna kopiëren en in de betreffende velden plakken.

Jongeren in je organisatie

Jongeren binnen je organisatie zorgen voor een frisse wind met vernieuwende, verrassende ideeën en jonge energie. Vrijwilligerspunt adviseert bij het vinden en verbinden van jonge vrijwilligers aan jouw organisatie. Voor bepaalde, maar ook voor onbepaalde tijd. Bijvoorbeeld door een Maatschappelijk Diensttijd (MDT) of een Maatschappelijke Stage (MaS) te bieden. Weten hoe Vrijwilligerspunt kan helpen? Mail naar onze collega's van MDT of MaS.

Vinden en binden van vrijwilligers

Elke organisatie vist in dezelfde vijver bij het vinden van vrijwilligers. Daarom is het belangrijk dat je jouw organisatie eens goed onder loep neemt. Is voor iedereen helder waar de organisatie voor staat? Hoe wil je het werven aanpakken? En hoe kun je uiteindelijk de vrijwilligers binden aan je organisatie? Lees meer in het informatieblad via de link.

Bestuursleden vinden en binden

Hoe vind je nieuwe bestuursleden? Bijvoorbeeld via de vacaturebank van Vrijwilligerspunt, maar zet daarbij ook andere acties in. En hoe maak je besturen aantrekkelijk en wat valt er onder de bestuurstaken? We hebben tips, trics en interessante websites voor je op een rijtje gezet.

Tips om meer vrijwilligers te werven

De redenen waarom het soms moeilijk is om genoeg vrijwilligers te vinden zijn divers. Misschien ben je op zoek naar iemand met heel specifieke kennis of vraag je een (te) grote tijdsinvestering. Of misschien komt jouw wervingsboodschap niet aan bij de groep mensen die er wellicht interesse in heeft. We hebben 9 tips om meer vrijwilligers te werven.

Wervingscircel maken

De wervingscirkel is een instrument dat je helpt om een goed plan op te zetten voor het werven van vrijwilligers. Waarbij je ook de opbrengst voor de vrijwilliger zelf duidelijk maakt. We laten je zien hoe je in vijf stappen zo'n wervingsplan opzet.

Doe mee met een vrijwilligersmarkt

Vrijwilligerspunt organiseert jaarlijks één of meerdere vrijwilligersmarkten in de diverse gemeenten. Jouw organisatie kan daar actief (en gratis) aan deelnemen met een eigen markttafel! De Vrijwilligersmarkt is een geweldig platform om jouw organisatie te presenteren, vrijwilligers te werven én te netwerken met andere organisaties uit de regio. Wil jouw organisatie een keer meedoen? Stuur dan een mail naar [email protected] en wij laten je weten wanneer de eerstvolgende vrijwilligersmarkt plaatsvindt. Zien hoe het er tijdens een Vrijwilligersmarkt aan toe gaat? Bekijk hier het filmpje van de Vrijwilligersmarkt Medemblik in 2023.

Tips voor organisaties

Bedank je favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie

Bedankt vrijwilligers! Zeg jij het wel eens? We kunnen onze vrijwilligers niet genoeg bedanken, want ...
Lees meer

Tips voor het online werven van vrijwilligers

Lees hier welke online middelen je nog meer kunt inzetten om meer vrijwilligers te vinden!
Lees meer

3 tips voor het schrijven van een goede vacature 

Lees hier onze tips over het schrijven van een aantrekkelijke vacature
Lees meer

Hoe haal je het meest uit je organisatiepagina?

Lees hier hoe je de mogelijkheden van je organisatiepagina het best kunt benutten.
Lees meer

Kunnen wij je helpen?

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.