26 november Vrijwilligersmarkt Medemblik

Zaterdag 26 november organiseert Vrijwilligerspunt in opdracht van de gemeente Medemblik de Vrijwilligersmarkt Medemblik in Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. Wil je altijd al iets betekenen voor een ander? Op zoek naar vrijwilligerswerk waar je blij van wordt? Kom dan naar de Vrijwilligersmarkt. Daar staan zo'n 30 maatschappelijke organisaties uit de gemeente Medemblik. Laat je inspireren en kom erachter wat een verscheidenheid aan vrijwilligerswerk er te doen is in de regio. Voor een keer, of structureel, voor een uurtje per week, of meer. De Vrijwilligersmarkt is van 10.00 - 13.00 uur en toegang is gratis! Een beeld krijgen van de vrijwilligersmarkt? Bekijk het filmpje van de markt in maart in Hoorn.

Deze organisaties hebben zich al aangemeld voor de vrijwilligersmarkt

Houd deze pagina in de gaten, want er komen dagelijks nieuwe organisaties bij!

Leviaan

Leviaan begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken. Leviaan coacht iemand waar kan en ondersteunt waar nodig bij alle facetten van het leven. Denk aan het leren omgaan met de kwetsbaarheden, het (weer) aangaan van sociale contacten en zinvolle activiteiten ter vervanging van of als opstap naar school of werk.

Wereldwinkel Medemblik

De wereldwinkel is de fairtrade cadeauwinkel die originele cadeau's en producten verkoopt uit verschillende culturen. De producenten die onze artikelen met zorg maken krijgen hiervoor een rechtvaardige prijs, zodat zij een goed, menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Bij de Wereldwinkel Medemblik zijn +/- 30 vrijwilligers werkzaam. Zij staan niet alleen in de winkel zelf, maar kopen ook producten in bij leveranciers en zorgen ervoor dat de winkel er op en top uitziet voor publiek.

Omring

Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Omring is altijd in de buurt op het moment dat goede zorg of ondersteuning nodig is. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging. Van behandeling tot revalidatie. Zowel thuis als in een van de 34 woonzorglocaties. ‘We regelen het met én voor u.’

Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Op de Zorgboerderij Dijkgatshoeve wordt zorg verleend aan zestien mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in twee groepen van acht bewoners. Hier verlenen we 24 uurs zorg. Ook zijn er negen appartementen voor mensen met een psychosociale hulpvraag die zich met de gemeenschap willen verbinden. Zij worden ondersteund door een ambulant medewerkster.

Oorlogsmuseum Medemblik

Het Oorlogsmuseum Medemblik bestaat uit een dorpje gebouwd in jaren '40 stijl waar je met je groepje de verhalen die tijdens de W.O.II in West-Friesland gebeurd zijn, ontdekt. Maar ze zijn meer dan een museum, zo ontvangen ze veel verschillende bezoekers van schoolklassen, regulier bezoek, vriendengroepen tot gasten voor een feest in het Oorlogsmuseum. Ze zijn een museum voor en door iedereen!

Inloophuis Medemblik

Het Inloophuis is voor kankerpatiënten en alle mensen die geconfronteerd zijn met een levensbedreigende ziekte Maar ook voor de familie, vrienden en mantelzorgers. De gastvrouwen en heren zijn vriendelijk, gastvrij en weten wat de patiënt of naasten allemaal meemaken. Een luisterend oor, een goed advies of een doorverwijzing zijn onderdeel van de inzet van de vrijwilligers van het Inloophuis.

Warm Medemblik

De werkgroep “Warm Medemblik” is een initiatief van enkele vrijwilligers in de gemeente Medemblik om medebewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning.Vind je het leuk om met bewoners in gesprek te gaan over het verduurzamen van hun woning en heb je tijd beschikbaar? Dan kun je energiecoach worden.

Dalisay Recovery

Leven met een eetstoornis is niet gemakkelijk en heb je niet alleen! Maar er is hoop! Stichting Dalisay Recovery hoopt krachten te kunnen bundelen en samen te staan voor goede voorlichting, inspirerende bijeenkomsten en verbinding in de zorg. Zo wil de stichting voorkomen dat er nog meer slachtoffers komen van deze vreselijke ziekte en aanverwante problematiek.

Humanitas/Home-Start

Humanitas West-Friesland voert diverse projecten uit, zoals Home-Start waarbij gezinnen die behoefte hebben aan opvoedingsondersteuning hulp krijgen van een vrijwilliger. Ook zetten vrijwilligers zich in voor de Telefooncircel: een dagelijks belrondje van alleenwonende mensen. De vrijwilliger komt in actie bij ‘geen gehoor’. Daarnaast zorgen de Humanitas Kindervakantieweken ervoor dat ieder kind op vakantie kan. 

ZorgBoergondisch

ZorgBoergondisch is een zorgboerderij gecombineerd met een melkveebedrijf en streekwinkel. ZorgBoergondisch biedt zinvolle dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een hulpvraag. Zij bieden een plek om de handen uit de mouwen te steken, je hoofd te legen en te genieten van alles om je heen. Ontspanning, positiviteit, respect, samenwerken en dagelijkse structuur vinden we belangrijk.

MEE & de Wering

MEE & de Wering ondersteunt hun kwetsbare cliënten in het zelfstandig en volwaardig meedoen in de maatschappij. Daar waar zij - om welke reden dan ook - moeite hebben om hun leven (weer) goed op de rit te krijgen. MEE & de Wering is een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en cliëntondersteuning. Ze bieden o.a. jongerenwerk, vrijwilligerswerk, informatie, advies en ondersteuning.

Oud Wervershoof

Het doel van De Stichting Oud Wervershoof is het cultureel erfgoed van het dorp Wervershoof voor onze gemeenschap te behouden en door te geven aan het nageslacht. De Stichting organiseert verder lezingen, exposities, beheert een eigen fotocollectie en uitgebreid archief met historisch materiaal, maar ook het verzamelen van oude filmbeelden en het periodiek uitbrengen van de DVD "Van Ouds-Her" behoort tot de activiteiten van de Stichting.

Samenwerkende Ouderen Medemblik

Stichting SOM (Samenwerkende Ouderen Medemblik) is een stichting die de belangen van alle ouderen van de gemeente Medemblik behartigt. De taken van de SOM bestaan uit een breed gebied, eigenlijk alles wat de ouderen betreft in de gemeente Medemblik. Het gaat dan om wonen, zorg en welzijn in de meest ruime zin van het woord. Zij wil de contacten tussen ouderen bevorderen en geeft adviezen aan de gemeente Medemblik met betrekking tot de onderwerpen inzake ouderen.

Bonifaciuskerk

De Bonifaciuskerk in Medemblik biedt plaats aan de kerkgemeenschap maar het is óók een plek waar kunst & cultuur actief aanwezig zijn. De Stichting Bonifaciuskerk Medemblik organiseert namelijk in de sfeervolle kerk o.a. concerten, exposities en markten ten bate van het behoud van dit karakteristieke gebouw. Daarvoor zetten vele vrijwilligers zich dagelijks vol enthousiasme in. 

Vrijwilligerspunt Westfriesland

Op zoek naar nog meer inspiratie voor vrijwilligerswerk dat bij je past? Duik dan samen met een medewerker in de vacaturebank die vol staat met leuke vrijwillige functies. Zoals van Hulp Dichtbij (een-op-een hulp) en vrijwilligerswerk gericht op taal, zoals voorlezen, Taalmaatje en taaldocent. Maar ook toffe vacatures bij nog meer organisaties uit de regio. Vragen over vrijwilligerswerk? Ook dan kun je bij Vrijwilligerspunt terecht.

Museumstoomtram Hoorn - Medemblik

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik beheert een collectie stoomtrams en biedt een historische reisbeleving aan bezoekers. Niet alleen op het museumterrein in Hoorn is namelijk veel te zien, ook onderweg kijk je je ogen uit. Met een nostalgische stoomtram kun je nostalgisch reizen van Hoorn naar Medemblik. Er zijn maar liefst 300 vrijwilligers werkzaam en 21 fte's aan vaste medewerkers, maar er is altijd behoefte aan nog meer vrijwilligers.

Wings of Change

Stichting Wings of Change combineert de opvang van roofvogels met de zorg aan de kwetsbare doelgroepen. De interactie met deze dieren zorgt voor een positieve invloed op het welzijn van mensen. Door jarenlange ervaring heeft de stichting gezien wat de positieve uitwerking is van de omgang en interactie met roofvogels en het verblijven in de natuur op het welzijn van de mens. Kwetsbare doelgroepen die bij Wings of Change komen zijn mensen met een beperking of met speciale behoeftes. Door deze mensen samen te laten werken met de roofvogels biedt Wings of Change zorg aan zowel mens als dier.

De Schoof

Sociaal Cultureel Centrum De Schoof is een stichting waar het draait om het verbinden van mensen op persoonlijk niveau, maar ook op zakelijk niveau of op regionaal niveau (tussen dorpen onderling). Verbinden helpt ons samen verder te gaan, waar je als individu zou stoppen. Dit willen wij als stichting bereiken middels het opzetten van sociale, culturele en educatieve activiteiten. Door het organiseren of faciliteren van deze activiteiten, zullen mensen naar de Schoof komen om hier dingen te leren en verbinding te leggen met andere mensen. De Schoof draait dankzij de inzet van zo’n 70 enthousiaste vrijwilligers. Gezamenlijk zorgen zij voor een groot aanbod aan activiteiten.

 

Kledingbank Medemblik

Stichting Kledingbank De Drie Musketiers is opgericht in 2010 en helpt bij de distributie van kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet kunnen betalen. Wij voorkomen verspilling van goede en bruikbare kleding door dit in te zamelen. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors, de gemeente Medemblik en de belangrijkste schakel: vrijwilligers.

Voedselbank West-Friesland

De Voedselbank wil een bijdrage leveren aan de vermindering van (verborgen) armoede. Voedsel is een basisrecht, er zijn mensen die om diverse redenen [tijdelijk] niet in staat zijn zich te voorzien in een dagelijkse eenvoudige maaltijd. Het wekelijkse voedselpakket dat klanten krijgen kan gezien worden als acute noodhulp. In Medemblik zit een van de uitdoelpunten van Voedselbank West-Friesland.

Hof van Bohemien

Hof van Bohemien is onderdeel van Gezinshuis Zwaagdijk dat mensen met een (verstandelijke) beperking een veilige, warme woon- en werkplek biedt waarin iedereen mag zijn zoals hij is. Naast de woonvorm is er ook een meubelbedrijf waarin dagbesteding is gerealiseerd: Dagbesteding Hof van Bohemien. Behalve professionele begeleiding zijn ook vrijwilligers verbonden aan het gezinshuis. Deze worden ingezet naar hun wensen en mogelijkheden, denk hierbij aan het koken met de bewoners of de tuin onderhouden.

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje geeft hulp bij schulden. De goed opgeleide maatjes staan voor iedereen klaar, ongeacht afkomst, geloof of levensovertuiging. SchuldHulpMaatje West-Friesland is er voor de inwoners van Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. We geven geen geld. SchuldHulpMaatje helpt mensen met financiële problemen om weer grip te krijgen op hun geld. Een oplossing voor de lange termijn dus. Die hulp is gratis.

In de Familietuin

In de Familietuin is een duurzame en inspirerende plek waar mensen zichzelf kunnen zijn. Samen creëren we een zinvolle daginvulling voor mensen met dementie, verstandelijk gehandicapten en iedereen die zich thuis voelt In de Familietuin. Elke dag staat in het teken van buiten bezig zijn zoals tuinieren in de moestuin of de kruidentuin, fruit plukken vanuit de boomgaard, een gezonde lunch maken, theedrinken, planten water geven maar ook creatieve activiteiten zoals vogelhuisjes maken. 

EHBO Stede Broec

Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) is bijstand en hulp dat tot doel heeft het bestrijden en voorkomen van dreigend gevaar. EHBO is dus dat doen wat nodig is om verdere lichamelijke schade voor een slachtoffer van een ongeval te voorkomen, tot er deskundige hulp kan worden gegeven. Als vrijwilliger bij KNV EHBO regio: Stede Broec ontwikkel je kennis en vaardigheden die voor jezelf én jouw omgeving heel nuttig zijn. EHBO vrijwilliger zijn doe je niet zo zeer voor jezelf maar meer voor anderen.

Team Sportservice West-Friesland

Team Sportservice West-Friesland is het sportloket in de regio en geeft uitvoering aan het gemeentelijk sportbeleid van Drechterland, Enkhuizen, Opmeer, Koggenland, Medemblik en Stede Broec. Daarnaast ondersteunt Team Sportservice het aangepast sporten in de gehele regio West-Friesland. Onze missie: door middel van beweegaanbod op maat, een gezonde leefstijl stimuleren en echt iedereen plezier en voldoening laten ervaren in sport en bewegen. Om dit te realiseren werken we samen met diverse maatschappelijke, sociale en sportieve partners uit de regio.

VrijwilligersNH

VrijwilligersNH coördineert het vrijwilligerswerk voor WilgaerdenLeekerweideGroep. Met uitstekende ouderenzorg wil Wilgaerden een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in West-Friesland. LeekerweideGroep biedt diensten aan mensen die voor korte of langere tijd ondersteuning, hulp, coaching of behandeling nodig hebben.