Post | maart 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Taalheld 2019 Hans van Dijk krijgt waarderingsspeld

Dat Hans van Dijk, winnaar TaalHeldenprijs 2019, dinsdagavond 10 maart tijdens zijn taalles in het zonnetje zou worden gezet, wist hij. Maar dat hij door wethouder Dirk Kuipers een waarderingsspeld zou krijgen, was een complete verrassing! Hans van Dijk: “Ik wist dat jullie kwamen, maar dit had ik niet verwacht!”


Sinds twee jaar volgt Hans taallessen van het ROC Kop van Noord Holland. Sinds die tijd durft hij ervoor uit te komen dat hij moeite heeft met lezen en schrijven. Want, tot die tijd deed hij er alles aan om het te verbergen. Nu is hij die schaamte voorbij en deelt Hans zelfs zijn verhaal als taalambassadeur van Stichting ABC op scholen en in bibliotheken en voor de afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt. 


Waarderingsspeldje

Op 3 maart j.l. kreeg Hans de TaalHeldenprijs 2019 uitgereikt door prinses Laurentien. Dinsdagavond, tijdens zijn taalles, verraste Vrijwilligerspunt hem met een grote slagroomtaart en wethouder Dirk Kuipers van de gemeente Medemblik met een waarderingsspeldje. Wethouder Dirk Kuipers: “Zo ben je cursist die gaat leren lezen en schrijven en zo krijg je de TaalHeldenprijs 2019 voor je durf om erover te praten en zo je angst voor het moeite hebben met lezen en schrijven kwijt te raken. Weet dat je niet de enige bent. Eén op de acht mensen in Westfriesland is laaggeletterd. In het oostelijke gedeelte van Westfriesland ligt dat zelfs hoger dan in het westelijke deel. Daarom gaan wij daar samen me de andere zes gemeenten van Westfriesland ook extra aandacht aan besteden. De gemeente Medemblik waardeert het dan ook bijzonder dat jij helpt laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Maar ook dat je mensen helpt over die drempel van schaamte heen te gaan en stappen te nemen om het lees- en schijfniveau te verbeteren. Wij vinden jou en wat je doet zo bijzonder, dat je daarom deze waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde echt verdient!”  


Contactgroep Laaggeletterheid

Vanaf 8 april vertelt Hans wekelijks op verschillende locaties in Westfriesland zijn verhaal aan de Contactgroep Laaggeletterdheid. Een bijeenkomst die de afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt organiseert voor mensen die laaggeletterd zijn en voor hun naaste omgeving. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven worden op de contactavonden met elkaar in contact gebracht. Partners en familie kunnen rekenen op een luisterend oor. Meer informatie over laaggeletterdheid via [email protected] Meer informatie over de Contactgroep Laaggeletterdheid via Tineke Bakker van Vrijwilligerspunt, telnr. 0229-216499 of e-mail: [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Meld jouw initiatief aan voor Rabo ClubSupport

| Nieuws
Op 31 augustus is de jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van Rabobank West-Friesland gestart ...
Lees meer

Westfriese Beursvloer 2020 gaat online

| Nieuws
Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk vermelden op je cv: doen of niet?

| Nieuws
Heb je de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan? Dan twijfel je misschien of je het op je cv moet ...
Lees meer