Post | september 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Wie worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020?

Ken jij een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje mag worden gezet? Die echt het verschil maakt binnen jouw organisatie? Of een maatschappelijke organisatie die zo goed werk verricht, dat iedereen het mag weten? Ken jij die (jonge) vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Medemblik die ook in de gemeente actief is? Meld deze dan aan voor de Vrijwilligersprijs Medemblik! Wie verdient dit jaar deze geweldige waarderingsprijs?


Ook dit jaar organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de gemeente Medemblik de Vrijwilligersprijs, dé waarderingsprijs voor (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Er zijn drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Hiervoor kunnen bewoners van de gemeente Medemblik hun favoriete (jonge) vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie aanmelden. Dat kan tot 28 september via www.vrijwilligersprijsmedemblik.nl/aanmelden. 

De vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie dient te wonen dan wel gevestigd te zijn in de gemeente Medemblik en ook daar actief te zijn. 


De jury

Na 28 september buigt de vakkundige jury zich over de aanmeldingen en kiest vervolgens van iedere categorie drie genomineerden. De jury bestaat uit Marijke Langendijk (Rode Kruis), Rutie Breebaart (actief als vrijwilligster bij diverse organisaties), Cor van Putten (Adviesraad Sociaal Domein), Marloes Manshanden (Westfriese Bibliotheken) en Eline Visser (JoMeGiNi Nibbixwoud).


En de winnaar is…

Van alle genomineerden wordt vervolgens een kort filmpje gemaakt waarin zij zich kunnen presenteren. De filmpjes worden ruim twee weken voor bekendmaking van de winnaars geplaatst op de website www.vrijwilligerprijsmedemblik.nl en vanaf dan kan er door iedereen gestemd worden. Op 13 november worden tijdens een online-event de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020 bekend gemaakt. 


Op de foto, v.l.n.r.: wethouder Joset Fit en winnaars 2019 Tom en Alinda Kramer (Pleegzorg Alan), Twan Neijenhof en Jeugdvereniging JoMeGiNi.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Wie helpt een jongerennetwerk opzetten? | NieuwsVrijwilligerspunt zoekt voor ‘Jong-Westfriesland in Actie’ twee pioniers (22-32 jaar) voor 16 uur per week (betaalde functie) voor...Lees meer
Vrijwilligerspunt start Contactgroep Laaggeletterdheid | NieuwsHet toegeven dat lezen en schrijven een probleem is en vervolgens de stap zetten er daadwerkelijk iets aan te doen, is voor velen...Lees meer
Vrijwilligers zijn gelukkiger | NieuwsVrijwilligers zijn gelukkiger! Dat is de conclusie van het onderzoek van het CBS ‘Sociale samenhang en Welzijn’...Lees meer