Post | april 2020 | Nieuws | 1 min lezen

In twee dagen ruim 35 vrijwilligers bij elkaar

Maandag 9 maart kregen we een noodkreet vanuit Amersfoort. Woonzorgcentrum De Koperhorst stapte die dag met 50 bewoners namelijk op een cruiseboot. Echter, vanwege de hoge waterstand in de IJssel moesten zij uitwijken naar een andere route. Op het laatste moment is besloten Hoorn op woensdag 12 maart aan te doen. Maar, omdat zo’n 30 van de bewoners afhankelijk zijn van een rolstoel, kwam de noodkreet naar Vrijwilligerspunt: Kunnen jullie ons op zo een korte termijn nog helpen aan vrijwilligers?


En zo zetten wij al onze communicatiezeilen bij; Facebook, LinkedIn, Instagram en onze website. En verzonden wij een persbericht met een oproep aan iedereen om als vrijwilliger te komen helpen en de bewoners met een rolstoel te begeleiden. Wat waren wij trots dat, mede doordat een journalist van het NHD de oproep direct de volgende dag in de krant plaatste, zich meer dan de gewenste 35 vrijwilligers aanmeldden!


De telefoon stond dinsdagochtend al roodgloeiend. Aan het einde van de middag hadden zich al de 35 benodigde vrijwilligers aangemeld. Zelfs op woensdagochtend werden we nog gebeld! En daar stonden de toppers om 14.00 uur te wachten totdat de bewoners van de boot kwamen. Klaar voor een middagje Hoorn. Ook het NHD was er weer bij en heeft een mooi artikel geschreven. Bedankt vrijwilligers voor jullie tijd en enthousiasme om de groep bewoners van woonzorgcentrum De Koperhorst een gezellige middag in het mooie Hoorn te geven.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Huiswerkhulp op afstand

| Nieuws
Ben jij een (oud) leerkracht of Pabostudent? Dan kan jij gezinnen helpen met huiswerkhulp op afstand! En ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt partner van Corona Helpers

| Nieuws
Vrijwilligerspunt is aangesloten bij de website van Corona Helpers: www.coronahelpers.nl. Een landelijke ...
Lees meer

Taalheld 2019 Hans van Dijk krijgt waarderingsspeld

| Nieuws
Dat Hans van Dijk, winnaar TaalHeldenprijs 2019, dinsdagavond 10 maart tijdens zijn taalles in het zonnetje ...
Lees meer