Post | februari 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Start campagne 'Doe es gewoon vrijwillig'

Vooral in deze tijd, waarin het COVID-19 virus veel beperkingen oplegt voor zowel de maatschappelijke organisaties als de (oudere) vrijwilligers, is er nog meer behoefte aan helpende handen. Met name als het gaat om een-op-een hulp. Met de campagne 'Doe es gewoon vrijwillig' geven we aandacht aan de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en willen we mensen enthousiasmeren 'gewoon es vrijwillig te doen'. De campagne is gestart in Hoorn in samenwerking met Omring, MEE & de Wering en Stichting Netwerk. De eerste maanden ligt de focus van de campagne op een-op-een hulp. Want, ook, en misschien wel juist, in deze tijd is er veel behoefte aan een-op-een hulp. Na Hoorn volgen de andere gemeenten in West-Friesland. Later in het jaar brengt de campagne ook aandacht aan vrijwilligerswerk bij verenigingen, stichtingen en clubs. Zo wordt gedurende dit Jaar van de Vrijwilliger zichtbaar waar je je kunt inzetten als vrijwilliger. 


In deze eenzame tijd is er vooral behoefte aan vrijwilligers voor incidentele klussen zoals tuinvrijwilligers, klusvrijwilligers, gezelschapsmaatjes, taalmaatjes, budgetbuddy’s en bezoekvrijwilligers. Daarom zijn het deze zes soorten van vrijwilligerswerk die tijdens de campagne ‘Doe es gewoon vrijwillig’ worden belicht. Met de campagnenaam ‘Doe es gewoon vrijwillig’ wordt benadrukt dat het ook heel gewoon is om een ander zo nu en dan belangeloos te helpen. Want een ander helpen “Dat doe je toch gewoon?”.


Zichtbaarheid campagne

Op 25 plekken verspreid door de gemeente Hoorn zal de campagne op A0-posters acht weken lang zichtbaar zijn in het Hoornse straatbeeld. Daarnaast worden advertenties geplaatst en wekelijks verhalen van vrijwilligers gedeeld. De diverse communicatiekanalen van de partners worden ingezet om de campagne onder de aandacht te brengen.

Tekst gaat verder onder foto


Jaar van de vrijwilliger

Het jaar 2021 heeft het NOV (branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties) uitgeroepen tot het Jaar van de Vrijwilliger. Daarom zal de campagne het hele jaar zichtbaar zijn. Niet alleen in Hoorn, maar later ook in heel West-Friesland. De eerste weken van de campagne zal het verhaal worden gedeeld van een vrijwilliger uit West-Friesland. Van vrijwilligers die een-op-een hulp bieden, maar later in het jaar ook van vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen bij verenigingen, stichtingen en clubs.


Ook es gewoon vrijwillig doen?

Iedereen die iets wil betekenen voor een ander kan zich aanmelden als vrijwilliger via de QR-code op de posters en advertenties en via deze link of door een mail te sturen naar [email protected].

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Rabo ClubSupport 2020

| Nieuws
Krijgt jouw stichting of vereniging support van de Rabobank West-Friesland? In september start de Rabo ...
Lees meer

Nh1816 biedt financiële steun

| Nieuws
De coöperatieve verzekeraar Nh1816 Verzekeringen is niet alleen schadeverzekeraar, maar biedt ook financiële ...
Lees meer

Virtueel vergaderen

| Nieuws
De huidige beperkingen die we hebben door het coronavirus hebben invloed op het fysiek vergaderen, zoals ...
Lees meer