Post | november 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Doet jouw organisatie al mee met de Westfriese Beursvloer?!

Westfriese Beursvloer foto Guillaume Groen

Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven uit Westfriesland. Bedrijven en maatschappelijke organisaties gaan online met elkaar speeddaten en handelen in kennis & kunde, materialen & middelen, klussen en mensen voor mensen. Met gesloten beurzen! Maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Westfriese Beursvloer.  


De Westfriese Beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de Westfriese Uitdaging. Dit jaar, in verband met het coronavirus, niet op een locatie in Westfriesland, maar digitaal. De Westfriese Beursvloer is voor maatschappelijk betrokken bedrijven een uitgesproken gelegenheid om in contact te komen met non-profitorganisaties zoals scholen, clubs, stichtingen en verenigingen.


Maatschappelijke organisaties hebben vaak vragen waarvoor binnen de eigen organisatie de expertise, materialen of mankracht ontbreekt. Bedrijven kunnen hierop inspelen door vanuit hun bedrijfsvoering de organisatie te ondersteunen, zonder dat daar direct geld aan te pas komt. Denk aan teksten voor de website, juridische begeleiding bij het oprichten van een stichting, meubels, of hulp bij het organiseren van een evenement. Organisaties bieden altijd een tegenprestatie. Dat kan in de vorm van een heerlijke appeltaart zijn, maar ook door het geven van een workshop voor de werknemers van het bedrijf of een rondleiding door de organisatie.


Vier minuten elkaars onverdeelde aandacht

Bedrijven en maatschappelijke organisaties voeren maximaal tien gesprekken met elkaar van elk vier minuten. Brigitta Posch, Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Elke organisatie kan bij aanmelden voor de Westfriese Beursvloer aangeven wat de vraag is. Bedrijven kunnen hun aanbod kenbaar maken. Zien wij bij aanmelding een overeenkomst tussen een vraag en aanbod, dan zorgen we ervoor dat in ieder geval deze partijen met elkaar in gesprek komen. Zo laten we geen kansrijke match liggen!” Na de gesprekken worden de bedrijven en organisaties die elkaar hebben gesproken met elkaar in contact gebracht. 


Aanmelden 

Aanmelden voor de Westfriese Beursvloer kan via www.westfriesebeursvloer.nl. Meer informatie over de Westfriese Beursvloer? Stuur een mail naar Brigitta Posch, [email protected] of bel 0229-216499.


Foto: Guillaume Groen

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Coronarichtlijnen versoepeld

| Nieuws
Vanaf 1 juli zijn de coronamaatregelen versoepeld. Daarom heeft NOV, Vereniging Nederlandse Organisaties ...
Lees meer

Ook meer jonge vrijwilligers in jouw organisatie?

| Nieuws
Wil jij ook jongeren in jouw organisatie? Ja, toch?! Jonge vrijwilligers binnen je organisatie zorgen namelijk ...
Lees meer

Bibliotheek Hoorn weer open dankzij 'coronavrijwilligers'

| Nieuws
“Heerlijk dat ik weer wat kan doen en onder de mensen ben. Ik werd langzaam gek thuis!” Sylvia Oostheim is een ...
Lees meer