Post | november 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Nieuwe gezichten: wie winnen de nationale vrijwilligersprijzen?

De toptrainer van de voetbalclub, een voorleesvader of een fantastische buurthuismedewerker: vrijwilligers zijn goud waard. De Nationale Vrijwilligersprijzen willen die topvrijwilligers extra waarderen. Wil je een vrijwilliger nomineren? Dat kan vanaf 18 januari 2021.


Het thema van de verkiezing is: nieuwe gezichten. Juist initiatieven en vrijwilligers die zich inspannen om nieuwe gezichten te werven of welkom te heten, vallen dit jaar in de prijzen. En die nieuwe gezichten, dat kan natuurlijk iedereen zijn. Werk je bij een organisatie met vooral vrouwen, en hebben jullie de allerbeste mannelijke vrijwilliger in jullie team opgenomen? Heb je een project georganiseerd om nieuwkomers naar het buurthuis te trekken? Hebben jullie aan je organisatie met voornamelijk oudere vrijwilligers juist wat jongeren toegevoegd? Allemaal initiatieven en vrijwilligers die in aanmerking komen voor de nationale vrijwilligersprijs!


Aanmelden met een filmpje

Heb je een lokaal initiatief, project of organisatie waar verschillende mensen aan meedoen, bijvoorbeeld ouderen of jongeren, mensen met een beperking of mensen met een andere culturele achtergrond? Maak dan een filmpje waarin je uitlegt hoe jullie dat voor elkaar krijgen. Lukt een filmpje niet, dan kan het ook een podcast, powerpoint-presentatie, een fotocollage of een animatie worden. Individuele vrijwilligers kunnen in aanmerking komen voor de Passieprijs. Wil je een vrijwilliger aanmelden, maak dan een filmpje en laat duidelijk zien waarom juist deze vrijwilliger zo speciaal is. Op de website vrijwilligerswerk.nl staat precies waar een filmpje aan moet voldoen en hoe het aanmelden werkt.


Prachtige prijzen

De inschrijving voor de lokale prijs loopt van 18 januari tot 28 maart, voor de Passieprijs kunnen inzendingen tot 1 mei worden ingediend. Ook landelijke vrijwilligersorganisaties kunnen een prijs winnen, maar die nominaties worden door het bedrijfsleven aangedragen. Bij deze verkiezing zijn prachtige prijzen te winnen: het beste lokale initiatief kan 7.500 euro winnen, voor individuele vrijwilligers zijn 350 Passieprijzen van 250 euro te winnen. De prijzen wordt in juni 2021 uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Sport en Welzijn.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerspunt zoekt nieuwe collega

| Nieuws
Vrijwilligerspunt Westfriesland heeft een superleuke (betaalde) vacature, namelijk als Jongerenbegeleider MDT ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt en Rabobank tekenen opnieuw partnerschap voor drie jaar

| Nieuws
Woensdag 6 maart, op de Dag van Westfriesland, ondertekenden Miranda Zwart, directeur-bestuurder van ...
Lees meer

Doe mee met de Vrijwilligersmarkt Hoorn 2024

| Nieuws
Zaterdag 20 april organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland in opdracht van de gemeente Hoorn de ...
Lees meer