Post | juni 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Wie verdient de Vrijwilligersprijs?

Ook dit jaar organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de gemeente Hoorn en de gemeente Medemblik de Vrijwilligersprijs, dé waarderingsprijs voor (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Wie verdienen de Hoornse Vrijwilligersprijs en de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020? Daar heb jij als bewoner van Hoorn en Medemblik invloed op door je favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aan te melden. 


Meld jouw favoriete vrijwilliger(sorganisatie) nu aan!

Het aanmelden van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kan via de websites hoornsevrijwilligersprijs.nl (voor Hoorn) en vrijwilligersprijsmedemblik.nl (voor Medemblik). Er zijn drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Voor Hoorn kan aangemeld worden tot 5 oktober 2020, voor Medemblik tot 23 september.


De genomineerden

Een vakkundige jury buigt zich over de aanmeldingen en kiest van iedere categorie drie genomineerden. Van alle genomineerden wordt een filmpje gemaakt waarin zij zich uitgebreid kunnen presenteren. De filmpjes worden ruim twee weken voor bekendmaking van de winnaars geplaatst op de websites en vanaf dan kan er door iedereen gestemd worden.


Bekendmaking winnaars

Hoe de winnaars dit jaar bekend worden gemaakt, is nog niet besloten. Normaliter gebeurt dat tijdens een besloten feest op een bijzondere locatie in Hoorn en Medemblik. Echter, door het coronavirus is nog onzeker of dat dit jaar weer op die manier kan. In overleg met de gemeente Hoorn en gemeente Medemblik wordt daar binnenkort een besluit over genomen. Maar dat we er weer een feestje van maken, dat is zeker! Eind november zullen de winnaars voor Medemblik bekend worden. Voor Hoorn zal dat begin december zijn.


Foto boven: winnaars Vrijwilligersprijs Medemblik 2019

Foto onder: winnaars Hoornse Vrijwilligersprijs 2019


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwillige bestuursleden leren bij Vrijwilligerspunt

| Nieuws
Vrijwilligersbeleid opstellen, fondsen werven, omgaan met dementie… Slechts enkele van de vraagstukken die ...
Lees meer

Wethouder Nijsingh van gemeente Medemblik bezoekt Taalpunt

| Nieuws
In de Bibliotheek Medemblik bevindt zich een van de Taalpunten in West-Friesland. Daar kan iedereen terecht ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt behaalt MDT-prooflabel

| Nieuws
Na een audit van het praktijkonderzoeksteam van MDT heeft Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt ...
Lees meer