Post | mei 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Jong Westfriesland in Actie

Speciaal gericht op jongeren tussen de 13 en 27 jaar, komt Vrijwilligerspunt met twee nieuwe projecten: Jongerennetwerk en Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Samen met de Maatschappelijke Stage (MaS) - waarop de nieuwe projecten een aanvulling en vervolg zijn - heten deze projecten bij elkaar ‘Jong Westfriesland in Actie’. Het doel van de nieuwe projecten is om meer jongeren te werven en binden aan het doen van vrijwilligerswerk.


Met de projecten van Jong Westfriesland in Actie kunnen jongeren zich inzetten voor de maatschappij, hun passie en kwaliteiten ontdekken en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Enerzijds kunnen jongeren ervoor kiezen om deel te nemen aan het Jongerennetwerk, waarbij je vrij bent om te kiezen hoeveel uur je inzetbaar bent. Anderzijds is het mogelijk om het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) te volgen. Dit project is intensiever, je krijgt hierbij begeleiding en werkt ook in teamverband met andere MDT’ers. Bij MDT gaan jongeren minimaal 80 uur in een half jaar aan de slag bij een organisatie. MDT is onderdeel van het landelijk MDT-netwerk YourCube. 


Binnenkort vind je alle informatie op onze website. Toch al vragen? Neem dan contact op met onze projectleider Anoek Harder via [email protected] of bel 06-82646504, of 0229-216499.


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Actieweek zet maatschappelijke diensttijd op de kaart

| Nieuws
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni wordt tijdens een actieweek de maatschappelijke diensttijd (MDT) op ...
Lees meer

Samen voor een gezonde en sociale omgeving

| Nieuws
Op maandag 21 juni ondertekenden Hans Kröger, directeur-bestuurder van woningstichting Het Grootslag en ...
Lees meer

Voorstellen: het Oranjefonds

| Nieuws
Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. Hun steun bestaat uit kennis en ...
Lees meer