Post | september 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Jonge vrijwilligers in jouw organisatie?

Wil jij jongeren voor langere tijd als vrijwilliger binden aan jouw organisatie? Dat kan met Maatschappelijke Diensttijd (MDT)! Met MDT gaan jongeren voor minimaal 80 uur, een half jaar lang vrijwilligerswerk doen bij een organisatie. Vanuit Vrijwilligerspunt worden ze begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en krijgen ze trainingen.


Een leerzame en leuke manier voor jongeren om meer praktijkervaring op te doen en sociaal sterker te worden. Voor jouw organisatie een geweldige manier om te profiteren van jonge energie, nieuwe ideeën en een frisse wind in je organisatie. Hoe? Lees onze voorbeelden en we weten zeker dat het ook iets voor jouw organisatie is!


Gedreven jongeren

Maatschappelijk Diensttijd (MDT) is een landelijk initiatief waarbij jongeren gemiddeld 2,5 uur vrijwilligerswerk per week doen. MDT is een van de projecten van onze afdeling Jong Westfriesland in Actie. Jongeren kiezen vrijwillig voor MDT, daarom kun je als organisatie rekenen op 100 procent inzet en enthousiasme. Ze hebben zelf gekozen voor jouw organisatie en zijn heel leergierig en dus super gedreven! Ze willen zich namelijk zelf verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld als voorbereiding op hun studie, of ter overbrugging van een tussenjaar. Maar ook omdat ze misschien na hun studie moeite hebben met het vinden van werk en daarom hun tijd willen inzetten om hun cv aan te vullen met waardevolle ervaring.


Ja, ook voor jouw organisatie!

Je denkt misschien: “Wij hebben vast geen geschikt project voor een jongere.” Maar, de mogelijkheden zijn eenvoudiger dan je denkt! Zo heeft Eline zich bij ons aangemeld voor MDT. Zij wil geneeskunde gaan studeren, maar hiervoor gelden strenge toelatingseisen. Praktijkervaring zou goed op haar cv staan en de kans op toelating vergroten. MDT in de zorg is daarom een hele goede manier om die praktijkervaring op te doen.


MDT kan op heel veel manieren worden ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een (sport)evenement, waarbij je momenteel die persoon mist die van aanpoten weet. Of je hebt hulp nodig bij de inzet van social media voor jouw organisatie (en jongeren zijn daar vaak heel goed in thuis…) Of je wilt een kunst- of cultuurproject opzetten, maar mist een organisatietalent. Je wilt een nieuwe website, maar mist iemand die communicatief sterk is binnen jouw organisatie. Of je zoekt iemand met twee rechterhanden die van jouw sobere clubhuis weer een stralend en gezellig onderkomen maakt voor je leden. Best voor de hand liggende voorbeelden toch? Maar dat is precies wat wij zoeken voor de jongeren. Want deze voorbeelden passen allemaal geweldig bij MDT. En, jongeren worden er heel blij van! Bekijk bijvoorbeeld dit enthousiaste filmpje van Anneriet:Meld jouw organisatie aan voor MDT

Zie je na het lezen van deze blog een jongere in jouw organisatie wel zitten? Of wil je toch nog wat meer informatie? Neem contact met ons op! Per mail, [email protected], of telefonisch via 0229-216499.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Westfriese Beursvloer 2020 gaat online

| Nieuws
Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk vermelden op je cv: doen of niet?

| Nieuws
Heb je de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan? Dan twijfel je misschien of je het op je cv moet ...
Lees meer

Wie worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020?

| Nieuws
Ken jij een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje mag worden gezet? Die echt het verschil maakt binnen ...
Lees meer