Post | januari 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Schroom niet om hulp te vragen

De boodschap van Hugo de Jonge was duidelijk gisteravond tijdens de persconferentie: ’Schroom niet om gebruik te maken van de aangeboden hulp.’ Ook in West-Friesland staan er vrijwilligers klaar om te helpen nu veel mensen door de lockdown zich eenzaam voelen en/of problemen hebben. Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt Westfriesland biedt een-op-een hulp aan iedereen. Jong en oud. Voor het doen van een boodschapje, het uitlaten van de hond, huiswerkbegeleiding of een praatje. Hulp is dichterbij dan je denkt.


Auke Abbekerk, Vrijwilligerspunt Westfriesland: “De opmerking van Hugo de Jonge zegt genoeg. Mensen hebben inderdaad vaak schroom om hulp te vragen. Zeker Westfriezen. Het is ook lastig om toe te geven dat je eenzaam bent en soms hulp nodig hebt. Dat begrijpen wij heel goed. Maar, soms is een kleine handreiking al genoeg en daar kan juist een vrijwilliger veel in betekenen. Je ziet dat de bereidheid om te helpen heel groot is in West-Friesland. Er worden veel initiatieven gerealiseerd door maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven. En familie, vrienden en buren springen bij waar nodig. Maar ook zij kunnen besmet raken met het coronavirus en zijn dan niet meer in staat de helpende hand te bieden. Of de sociale kring van de hulpvrager is niet groot genoeg om te kunnen rekenen op de hulp van een naaste. Met Hulp Dichtbij kunnen wij een vrijwilliger bieden die wél kan helpen. Voor jong en oud, door jong en oud. Daarin werken we ook samen met andere organisaties in Westfriesland. Wij verbinden de juiste hulpbieder aan de hulpvrager. Dus ik zou net als Hugo de Jonge willen zeggen: Maak gebruik van het hulpaanbod en schroom niet om te laten weten dat je hulp nodig hebt.” 


Wie kan een hulpvraag aanmelden?

Iedereen kan zelf een hulpvraag aanmelden bij Vrijwilligerspunt. Maar ook een vriend, familielid of medewerker van een zorgorganisatie kan dit doen voor iemand die hulp nodig heeft. Hulpvragen kunnen aangemeld worden via deze link, maar ook per e-mail [email protected], of telefonisch via 0229-21 64 99.


Hulp bieden?

Ben jij juist diegene die zich graag wil inzetten voor een ander? Met al een uurtje in de week kun jij veel voor een ander betekenen. Structureel of eenmalig. Laat het ons weten, alle hulp is welkom! Stuur een mail naar [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Cultuurplein; de verbindende kracht voor cultuurmakers

| Nieuws
Toenemende kosten, een eroderend draagvlak en veranderende interesse: uitdagingen waar de amateurkunstsector ...
Lees meer

Expositie kunstwerken De Blauwe Schuit

| Nieuws
De hal van Huis voor de Stad, waar Vrijwilligerspunt gevestigd is, fleurt weer op dankzij de kunstwerken van ...
Lees meer

Project Helden van de buurt gestart

| Nieuws
Vrijwilligerspunt Westfriesland, WerkSaam Westfriesland en de woningcorporaties Het Grootslag en De ...
Lees meer