Post | april 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Feestelijke start Buurtplatform Koggenbuurtjes

Op zondag 16 april wordt door wethouder Marian van Kempen op feestelijke wijze het officiële startsein gegeven van het buurtplatform Koggenbuurtjes. Iedereen uit de gemeente Koggenland is welkom. Vrijwilligerspunt Westfriesland is door de gemeente Koggenland gevraagd de coördinatie van dit online dorpsplein op zich te nemen. Charlotte Uffelie van Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Vrijwilligerspunt staat voor verbinden door taal en vrijwilligerswerk. Dit platform dat inwoners op diverse manieren met elkaar verbindt, past daarom goed bij ons.” De feestelijkheden vinden plaats tijdens het Dagje bij de Boer Dag bij de André Hoeve in Spierdijk.


Het digitale platform www.koggenbuurtjes.nl biedt een plek waar inwoners, verenigingen en organisaties uit de gemeente Koggenland dichter bij elkaar worden gebracht en informatie uitwisselen. Zij staan centraal en zijn diegenen die de informatie op het platform plaatsen, zoals (nieuws)berichten, mededelingen, activiteiten maar ook aanbod van spullen en hulpvragen.


Buurtverbinders

Op Koggenbuurtjes zorgen niet alleen de buurtbewoners voor verbinding in hun eigen buurt, wijk en dorp. Dat doen zij samen met gebiedsregisseurs en buurtverbinders (vrijwilligers). Annelies Timmer is een van de zes buurtverbinders. Annelies heeft het platform helpen opzetten en vullen met informatie. Daarnaast verbindt zij de inwoners en organisaties binnen haar dorp. “Mij viel vaak op dat in de buurtkrantjes ik niet goed kon vinden wat er in mijn dorpje te doen was. Ik zag dan vaak pas achteraf een leuk artikeltje over iets wat was geweest. Met dit platform kan nu iedereen op één centrale plek vinden wat er te doen is en wat er leeft in de gemeente Koggenland.” 


Hulp Dichtbij

Niet alleen in de coördinatie van het platform, maar vooral in de hulpvragen speelt Vrijwilligerspunt een rol. Charlotte: “Vrijwilligerspunt is een van de actieve organisaties op het platform met de dienst Hulp Dichtbij. Met Hulp Dichtbij brengen wij hulpvragers en hulpbieders bij elkaar. Ik ben zelf ook een buurtverbinder en zag gelijk de toegevoegde waarde van Hulp Dichtbij. Het is fijn dat deze dienst via dit platform kan worden gedeeld, want ook in de gemeente Koggenland leven veel hulpvragen. Maar niet iedere buurtbewoner durft om hulp te vragen. Denk aan een bewoner die hulp nodig heeft bij het doen van boodschappen, of bij het aan de weg zetten van de vuilnis. Of iemand die “gewoon” behoefte heeft aan een gezellig praatje. Wij verwachten dat de saamhorigheid die juist in de dorpskernen groot is, eraan bijdraagt dat hulpvragen sneller worden opgelost.”


Welkom op zondag 16 april

De feestelijk start van het digitale dorpsplein Koggenbuurtjes is van 10-16 uur op de André Hoeve (familie Schilder), Noord-Spierdijkerweg in Spierdijk. Het officiële startmoment is om 11.00u. Op 16 april kunnen mensen zich ter plekke aanmelden bij Koggenbuurtjes.nl en krijgen zij ook een leuke attentie mee. Na 16 april kunnen mensen zich gratis aanmelden via www.koggenbuurtjes.nl


Koggenbuurtjes is opgezet met steun van de gemeente Koggenland.




Op de foto: Annelies Timmer (2e van links), Charlotte Uffelie mist op de foto. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Ook meer jonge vrijwilligers in jouw organisatie?

| Nieuws
Wil jij ook jongeren in jouw organisatie? Ja, toch?! Jonge vrijwilligers binnen je organisatie zorgen namelijk ...
Lees meer

Bibliotheek Hoorn weer open dankzij 'coronavrijwilligers'

| Nieuws
“Heerlijk dat ik weer wat kan doen en onder de mensen ben. Ik werd langzaam gek thuis!” Sylvia Oostheim is een ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt start Jong Westfriesland in Actie

| Nieuws
Jongeren zorgen voor een frisse wind in je (maatschappelijke) organisatie met vernieuwende, verrassende ideeën ...
Lees meer