Post | oktober 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Coronarichtlijnen in je organisatie

De coronabesmettingen lopen nog steeds iedere dag op. Daarom heeft de overheid 13 oktober verscherpte landelijke maatregelen moeten aankondigen. Maatregelen waar ook de maatschappelijke organisaties aan moeten voldoen. Alleen door ons samen aan de maatregelen te houden, kunnen we het coronavirus bestrijden!


In de handreiking voor vrijwilligersorganisaties, staan niet alleen de basisregels waar vrijwilligers, medewerkers en bezoekers zich aan moeten houden. Ook staan hierin suggesties om die maatregelen ook te kunnen handhaven. Zoals door het aanstellen van een coronaverantwoordelijke en door de maatregelen zichtbaar te hangen in de organisatie. Daarnaast geeft de handleiding tips over hoe je de binnen- en buitenruimte het beste kunt inrichten om besmetting te voorkomen.

Heel belangrijk daarbij is dat de medewerkers en vrijwilligers goed op de hoogte zijn van het protocol binnen jouw organisatie. Maar dat ze ook weten hoe ze moeten omgaan met bezoekers die zich niet houden aan de regels. Een goede interne communicatie en training is daarbij van groot belang.


Het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) heeft in samenwerking met Movisie de handreiking voor vrijwilligersorganisaties samengesteld. Bij de handreiking is ook een uitgebreide toelichting.


Download de handreiking voor vrijwilligersorganisaties

Download de toelichting op de handreiking

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Extra inspiratieles voor taalvrijwilligers

| Nieuws
Terwijl de meeste mensen het journaal kijken, de vaatwasser aanzetten of de tuin begieten, zit een clubje ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt schenkt voorleesboek aan basisschool ‘t Palet

| Nieuws
Vorige week kreeg basisschool ’t Palet uit Bovenkarspel het eerste deel uit de boekenreeks van Het Muizenhuis ...
Lees meer

Met superkorting naar Filemon en Lammert

| Nieuws
Iedere maand biedt Schouwburg Het Park voor vrijwilligers voorstellingen aan met korting! Lees aan het einde ...
Lees meer