Post | oktober 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt organiseert JWF in Actie LIVE

Jong Westfriesland in Actie (JWF in Actie) van Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert op donderdag 5 november om 19.00 uur het gratis online-event ‘JWF in Actie LIVE’. Een event waar jongeren tussen 13 en 30 jaar uit Westfriesland elkaar inspireren, enthousiasmeren en informeren over het doen van vrijwilligerswerk. 


Veel jongeren willen graag iets doen voor een ander, maar weten vaak niet hoe. Anoek Harder, projectleider Jong Westfriesland in Actie: “Vrijwilligerswerk is een hele leuke, maar ook leerzame manier om iets voor een ander te betekenen. Tijdens het event willen we onder andere laten zien hoe enorm divers en leuk vrijwilligerswerk is en dat er voor iedereen passend en tof vrijwilligerswerk is te vinden.”


Persoonlijke ontwikkeling

Echter, vrijwilligerswerk doe je niet alleen om een ander te helpen. Vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf. Anoek: “Vrijwilligerswerk draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, je ontdekt waar je kwaliteiten liggen en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Vrijwilligerswerk is ook een verrijking op je studie, of een voorbereiding op je toekomstige baan. We laten drie jonge vrijwilligers hun ervaringen delen op het gebied van vrijwilligerswerk. Voor hen betekent het zoveel meer dan alleen het goede gevoel dat je iets kunt betekenen voor een ander. Door vrijwilligerswerk voelen ze zich sociaal sterker, doordat ze hun horizon verbreden en in contact komen met mensen buiten hun gebruikelijke sociale kring. Ze durven ook beter voor zichzelf op te komen en grenzen aan te geven. En dat brengt veel voor hun sociale leven, studie en werk. Naast enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk is ook inspireren een van de belangrijkste redenen waarom we dit event organiseren.” 


Verbinden

Maar ook de verbinding met elkaar staat centraal tijdens het event. Anoek: “Wij zijn van mening dat we meer de verbinding met elkaar moeten opzoeken en elkaar meer mogen helpen. Zeker in deze tijd, waarin we door corona vooral op onszelf zijn aangewezen, is dat extra belangrijk. Andere jongeren leren kennen, ervaringen delen, netwerken. Het gevoel krijgen dat je onderdeel bent van een groter geheel en dat je met elkaar veel meer kunt bereiken dan alleen. Allemaal factoren die hartstikke belangrijk zijn voor je eigen ontwikkeling en daar dragen wij met JWF in Actie LIVE aan bij. We hopen heel veel jongeren tijdens het online-event te kunnen enthousiasmeren ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”


Aanmelden

Iedereen tussen 13 en 30 jaar oud, woonachtig in Westfriesland kan zich aanmelden voor het online-event. Deelname is gratis. Iedere deelnemer ontvangt een welkomstpakket en tijdens het event worden er ook nog goodiebags verloot! JWF in Actie LIVE is op donderdag 5 november van 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden kan via deze link. Kom je ook?!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Er kan gestemd worden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020

| Nieuws
De genomineerden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs zijn bekend! Vanaf vrijdag 29 januari kan iedereen stemmen ...
Lees meer

Ans deelt liefde voor lezen via voorlezen

| Nieuws
Van 20 t/m 30 januari zijn het De Nationale Voorleesdagen en staan we stil bij voorlezen aan jonge kinderen ...
Lees meer

Je stem laten horen in het Jongerenpanel

| Nieuws
Dit is Wisse Dudink, 22 jaar en student Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en lid van het ...
Lees meer