Post | januari 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Er kan gestemd worden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020

De genomineerden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs zijn bekend! Vanaf vrijdag 29 januari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete (jonge) vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie via hoornsevrijwilligersprijs.nl. De Vrijwilligersprijs is een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de gemeente Hoorn en wordt elk jaar uitgereikt om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. De uitreiking van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020 zou plaatsvinden op 11 december 2020, maar door COVID-19 is deze verplaatst naar 12 februari 2021. Wie winnen de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020? 


Vanaf vrijdag 29 januari tot en met 11 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Elke stemmer kan één stem per categorie uitbrengen. De uitgebrachte stemmen zijn tot en met 9 februari zichtbaar, terwijl er tot en met 11 februari gestemd kan worden. Hierdoor worden de laatste dagen voor de sluiting van de stemming extra spannend! Stemmen kunnen vanaf 29 januari uitgebracht worden via www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/stemmen


Dit zijn de genomineerden

Er zijn drie categorieën: Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en Vrijwilligersorganisatie. Niet alle aanmeldingen voor de nominatie voldeden volgens de onafhankelijke jury aan de gestelde eisen tot nominatie. Daarom heeft niet iedere categorie drie genomineerden. De categorie Jonge Vrijwilliger heeft er zelfs slechts één. Toch kan er ook op deze vrijwilliger gestemd worden, want wordt zijn kandidatuur ook door anderen dan de jury gedragen? Het aantal stemmen zal uitwijzen hoe de keuze van de jury gesteund wordt! Dit zijn de genomineerden: 

In de categorie Jonge Vrijwilliger van het jaar 2020 is genomineerd:

-       Jim Borra – technicus bij Theater Het Pakhuis

In de categorie Vrijwilliger van het jaar 2020 zijn genomineerd:

-       Rico Klaassen Bos – secretaris, penningmeester en meer bij Hoornse Badminton Vereniging

-       Jan van der Gracht – Stichting Noodzaak en eigen initiatieven

In de categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2020 zijn genomineerd:

-       RCO De Hoofdzaak

-       Stichting AyúdaMe

-       Watertaxi Hoorn

Van alle genomineerden zijn video’s gemaakt waarin zij meer vertellen over hun vrijwilligerswerk en organisatie. De video’s zijn te vinden op www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/genomineerden en op de YouTube-pagina van Vrijwilligerspunt; @vrijwilligerspuntwf


Bekenmaking winnaars

Op 12 februari worden de winnaars op een feestelijke en coronaproof manier bekend gemaakt. Alle genomineerden ontvangen dan een verrassing. De winnaars kunnen daarnaast rekenen op een geweldig prijzenpakket aangeboden door diverse organisaties uit zowel de gemeente Medemblik als Hoorn: gratis toegangskaarten van VUE bioscoop, Local Guide Hoorn, zwembad Waterhoorn, IJsbaan de Westfries, Nederlands Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum, Cinema Oostereiland, Watertaxi Hoorn, Bakkerijmuseum Medemblik, Wings of Change, Museum 20e Eeuw en chocoladebonbons van Spataro Chocolaterie & Patisserie.


Deel blogpost