Post | september 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Basisvaardigheden Festival een succes!

Op 8 september trapte Taalhuis Westfriesland de Week van Lezen en Schrijven af met het Basisvaardigheden Festival. Dé inspirerende plek voor professionals, vrijwilligers en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er is gepuzzeld met de Escape Koffer Laaggeletterdheid, er zijn taaltesten gedaan en informatie gedeeld door de verschillende taalaanbieders uit West-Friesland. Een inspireerde middag en avond vol taal.


Taalhuis Westfriesland en de diverse taalaanbieders uit West-Friesland presenteerden zich en gaven interactieve workshops en demo’s om de bezoekers te laten proeven van de diverse mogelijkheden die zij bieden. Een dame uit Hoorn was blij dat ze naar het Festival was gekomen: “Fijn dat alle taalaanbieders hier bij elkaar zijn. Ik was op zoek naar taalles en die heb ik nu gevonden. Ik moet nog wel even kijken hoe ik dat kan inplannen met mijn gezin en huishouden.”


Waardevol

Maaike Zuijdam van Vonk, taalaanbieder vond het Festival erg waardevol: “Mooi dat we de doelgroep met dit festival kunnen bereiken. Er is zelfs een vrouw helemaal uit Bovenkarspel gekomen die de advertentie had gezien. Mevrouw is laaggeletterd en wil graag naar school om de Nederlandse taal beter te leren lezen en schrijven. Ze heeft zich bij mij aangemeld voor les in Enkhuizen. Leuk he? En heel stoer en dat zei ik haar ook: “Je hebt de eerste stap al gezet!” Ook Meike Binnendijk van NL Training vond het een goede ervaring: “Dit Festival is ook heel goed voor het netwerken. Zo weet je beter van elkaar wat je doet en wat het aanbod is in West-Friesland. daarnaast is het goed voor onze naamsbekendheid. Leuk is dat we al een aanmelding hebben voor een taalles van een Pakistaanse heer. Hij gaat binnenkort beginnen.”


Ook de taaladviseurs van Vrijwilligerspunt keken met plezier terug op deze eerste editie van het Basisvaardigheden Festival. Zohra Gawhary: “Een Turkse man wil zijn Nederlands verbeteren door vrijwilligerswerk te gaan doen. Hij gaat zijn zoon inschrijven voor de volleybalvereniging en wil daar zelf vrijwilligerswerk gaan doen. Wij gaan hem helpen om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan. Op die manier kan hij de Nederlandse taal leren, iets betekenen voor een ander én meer sociale contacten opdoen.” Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Samenwerking Vrijwilligerspunt en Rabobank

| Nieuws
Op vrijdag 11 december ondertekenden Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt Westfriesland ...
Lees meer

Extra vrijwilligers nodig voor Tweede Kamerverkiezing

| Nieuws
De gemeente Hoorn heeft de hulp van Vrijwilligerspunt Westfriesland ingeschakeld voor het werven van ruim 200 ...
Lees meer

Online Westfriese Beursvloer succesvol met ruim 130 matches

| Nieuws
Op donderdag 26 november om 16.10 uur sloeg de virtuele gong voor de start van de 11 e editie van de ...
Lees meer