Post | februari 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Doe mee met de Vrijwilligersmarkt

Ook dit jaar organiseren wij een Vrijwilligersmarkt, namelijk op zaterdag 26 maart bij Sportcentrum Hoorn. Jouw organisatie kan daar actief aan deelnemen met een eigen marktkraam! De Vrijwilligersmarkt is een geweldig platform om jouw organisatie te presenteren, vrijwilligers te werven én te netwerken met andere organisaties. De markt is op zaterdag 26 maart van 10.00 – 14.00 uur. Wil jouw organisatie meedoen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Deelname is gratis!  

 

De vrijwilligersmarkt 

Uit een enquête onder de deelnemende organisaties van de Vrijwilligersmarkt in november vorig jaar kwam naar voren dat de opstelling met aparte ruimten, niet de voorkeur heeft. Daarom hebben we dit jaar gezocht naar een locatie waar alle marktkramen in één en dezelfde ruimte kunnen staan. Die hebben we gevonden bij Sportcentrum Hoorn! De ruimte biedt plaats voor zo’n 40 marktkramen, dus dat betekent plek voor nóg meer organisaties uit West-Friesland. 


Ontdekken en netwerken

De markt is voor potentiële vrijwilligers dé uitgelezen plek om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat er voor diversiteit aan vrijwilligerswerk in West-Friesland wordt aangeboden. En een plek waar er zelfs direct nieuw vrijwilligerswerk is te vinden! Vorig jaar gingen zo goed als alle deelnemende organisaties al naar huis met tenminste één nieuwe vrijwilliger! Uit de voorgaande editie is bovendien gebleken dat de markt voor de deelnemende organisaties een waardevolle gelegenheid is om andere organisaties te ontmoeten en tot mooie samenwerkingen te komen. 


Deelnemen aan de vrijwilligersmarkt

Deelname aan de vrijwilligersmarkt is gratis. Elke deelnemende organisatie krijgt een marktkraam toegewezen die geheel naar eigen inzicht en behoefte kan worden ingericht en aangekleed. Voor iedere organisatie biedt Vrijwilligerspunt voor twee personen onbeperkt thee & koffie en een lunch met lekkere broodjes. Meedoen? Schrijf jouw organisatie dan vandaag nog in door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘Vrijwilligersmarkt 2022’.


Na inschrijving ontvang je van ons z.s.m. een bevestiging van deelname. Later informeren we je uitgebreid over o.a. parkeren, opbouwen en tips over hoe je jouw deelname aan de vrijwilligersmarkt via je eigen communicatiekanalen kunt promoten.  


COVID-19

Alhoewel de verwachting is dat in maart de coronaregels zullen zijn versoepeld, ondanks de oplopende besmettingen, moeten we er toch rekening mee houden dat er dan nog steeds beperkende coronamaatregelen van toepassing zullen zijn. In het ergste geval zal de vrijwilligersmarkt geen doorgang kunnen vinden, mochten we met de geldende beperkingen geen veilige markt kunnen organiseren. 


Vrijwilligersmarkt 2021

Een impressie van hoe de Vrijwilligersmarkt in november vorig jaar was? Bekijk dan hier het filmpje

Deel blogpost