We vragen van alles

Onze vraag? We vragen álles wat we kunnen gebruiken in een sociale werkplaats voor mensen met een beperking in Suriname: werkschoenen, gereedschappen, kleding, veiligheidsmiddelen, kantoorartikelen, fietsonderdelen, machines, laptops, etc. Echt (bijna) alles! 

Let's party (tent)

Wij zijn op zoek naar 31 partytenten met afmetingen 2.00 meter x 2.00 meter in de kleur zwart of donkergrijs of een bijdrage hiervoor. Deze willen wij graag lenen voor een jaarlijks terugkerend cultureel evenement in de weken voor kerst in Hoorn.

Ontsteek een lampje dat goed is voor het milieu.

In het plafond van onze cursusruimte bevinden zich 56 PLC lampen van 32 watt. Deze willen we graag vervangen door 56 ledlampen van 9 watt, wat een energiebesparing geeft van 70%. Wie helpt ons om een “groene” doel te bereiken? Voor uw personeelsuitje bieden wij een duurzame excursie aan met onze fluisterboot. 

Zonder PC geen FB

Voor onze formulierenbrigade zijn wij op zoek naar twee laptops. Deze ambulante brigade gaat op verschillende locaties hulp bieden aan ouderen die moeite hebben met het invullen van (digitale) formulieren, overheidsinstanties en andere vragen op het gebied van de administratie. Als tegenprestatie komen wij graag met cliënt(en) pannenkoeken bakken voor jullie lunch of eigen gemaakte appeltaart brengen voor een vergadering. 

Cadeautje voor onze vrijwilligers

Wij zouden het zó leuk vinden om onze vrijwilligers te verrassen met een aardigheidje in de vorm van een klein cadeautje. Het maakt niet uit wat. Een kaars, chocolade, boekje of iets dergelijks. Onze vrijwilligers staan 24/7 klaar met een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft. Zij verdienen het om verwend te worden!

Wie heeft er een tafel over?

Voor onze vestiging Kersenboogerd zoeken wij een licht houten tafel met het formaat 2.50 lang en 1.20 breed

Promoot jij ons?

Op zoek naar mogelijkheden om onze stichting te promoten, denk hierbij aan drukwerk, promofilm, reclamebord/zuil.

Archiefkast(en) voor archief

Voor het nieuwe kantoor van het Bakkerijmuseum zijn we op zoek naar één of twee identieke archiefkasten. Graag met een roldeur want dat is ruimte besparend. De maat bij voorkeur: 2x1.2x.43. Wij zullen jouw bedrijf verblijden met vers gebakken gevulde koeken."

Verrassing voor Valentijn

De Zonnebloem afd. Enkhuizen, verwacht dat de maatregelen voor thuisblijven in februari nog steeds van kracht is en wij willen onze ca. 300 gasten op 14 februari graag met een kleinigheid verrassen. Denk aan een hartvorm van koek of chocolade. Andre suggesties zijn welkom.

Wie helpt ons de hoogte in?

Om plafondlampen te vervangen in onze cursusruimte zijn onze ladders te kort. Een rolsteiger biedt dan uitkomst. Voor uw personeelsuitje bieden wij een wandelexcursie aan met een natuurgids of een vaarexcursie behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij hebben één grote wens

Wij hebben vanwege corona een bezoekerspaviljoen laten bouwen in de tuin. Zo kunnen familieleden hun naasten blijven bezoeken. We willen voor dit bezoekerspaviljoen een glazen schuifpui en een schuifraam, zodat we ook het buiten zit gedeelte kunnen gebruiken. Deze hele grote vraag zal op dit moment heel veel bewoners en familieleden heel blij maken.

Wij bieden als tegenprestatie een BBQ middag aan voor 6 personen in onze prachtige pastorie tuin in het voorjaar of zomer van 2021.

Wapperen en rollen

Wij vragen het drukken van vier beachflags en twee rolbanners voor de zichtbaarheid van onze organisatie, projecten en dus voor het vergroten van zichtbaarheid van cultuur in de regio West-Friesland. Als tegenprestatie bieden we zichtbaarheid door middel van logodisplay op drukwerk en online en aandacht in een sponsorgericht bericht op social media.

Daarnaast bieden we een toegangskaart aan voor het project.

Helpt u mee om de begraafplaats beter zichtbaar te maken?

Wij zijn de historische begraafplaats aan het Keern in Hoorn aan het opknappen en willen de begraafplaats beter zichtbaar maken. We hebben daarom behoefte aan circa 20 solarlampen die "hufterproof" in de grond kunnen worden bevestigd. Als tegenprestatie verzorgen wij een interessante rondleiding over de begraafplaats en leveren wij publiciteit onder andere via het netwerk van Vereniging Oud Hoorn.

Fietsen met ervaring

Tweedehands 'fietsen met ervaring' hebben al wat kilometers in Nederland gefietst en gaan in Suriname verder. Bij de sociale werkplaats van Unu Pikin worden ze opgeknapt door mensen met een beperking. Help ons mee met een inzamelingsactie van 'Fietsen met ervaring', bij uw bedrijf, uw achterban of in uw omgeving.

Wie beloont onze hardwerkende vrijwilligers met een kerstgeschenk?

Onze vrijwilligers geven het hele jaar door ongelooflijk veel vriendschap, steun en tijd aan anderen. Graag willen wij hen nu iets teruggeven in de vorm van een mooi kerstgeschenk. Als u hen hiermee kunt verrassen dan krijgt u hier veel dankbaarheid voor terug en een persbericht over uw bijdrage!

Onze vrijwilligers zijn goud!

De ruim 1400 vrijwilligers die wij hebben en werkzaam zijn binnen WilgaerdenLeekerweideGroep willen wij graag in het zonnetje zetten. Ze zijn, zeker in deze tijd, meer dan hard nodig voor de cliënten. De betrokkenheid en aandacht is echt geweldig. Een kleine attentie of beleving zou een mooie extra waardering zijn. Als tegenprestatie komen wij graag met cliënt(en) pannenkoeken bakken voor jullie lunch of eigen gemaakte appeltaart brengen voor een vergadering.

bureaustoelen

Zittend werken is eigenlijk heel erg 1990, maar toch hebben wij wat bureaustoelen nodig om onze medewerkers tijdens een overleg te laten zitten.

Weer droog kunnen zitten

Afgelopen winter is het dak van onze 'ontvangstruimte' deels gesneuveld. Graag knappen we dit beschadigde deel op met hout. Kunt u ons helpen aan de benodigde hoeveelheid hout? Dan nodig ik u uit voor een voorstelling in onze verteltuin

Foto-/videomaterialen

Om onze leuke activiteiten in beeld te brengen zouden wij graag de beschikking hebben over een goede camera/go pro of drone. We zouden super geholpen zijn als we deze een aantal keren per jaar kunnen lenen. Uiteraard delen wij een foto van onze gever op onze social media! 

Help de oever brokkelt af!

Wij willen een beschoeiing langs een sloot(je) aan laten leggen aan de achterkant van ons terrein. Het gaat om een lengte van ongeveer 25 meter. 

Helpt u de mee begraafplaats toegankelijk te maken voor rollators en rolstoelen

Wij zijn de historische begraafplaats aan het Keern in Hoorn aan het opknappen en willen de begraafplaats beter toegankelijk maken. We hebben daarom behoefte aan een flinke hoeveelheid halfharde erfverharding. Als tegenprestatie verzorgen wij een interessante rondleiding over de begraafplaats en leveren wij publiciteit onder andere via het netwerk van Vereniging Oud Hoorn. 

Wie heeft er voor ons een stuk zeil in de aanbieding?

Voor onze vestiging Centrale zoeken wij voor een kantoor een stuk zeil, afmeting 3.50 x 5.50; het zou fijn zijn als dit zeil dan ook door iemand gelegd kan worden 

Verstelbare inschrijftafels

Voor onze activiteiten zouden we graag de beschikking hebben over een aantal in hoogte verstelbare tafels. Vanaf deze tafels kunnen wij dan onze materialen aan de deelnemers uitdelen. Wanneer wij geen activiteit hebben dan kunnen wij deze inzetten als bureau op kantoor. Ik ben benieuw wie mij 'versteld' laat staan! 

Paasei

De Zonnebloem afd. Enkhuizen wil onze ca. 300 gasten rond de Pasen verrassen met een aan Pasen gerelateerd geschenkje. Denk aan kleine paaseitjes of een bosje tulpen of narcissen die onze vrijwilligers gaan bezorgen.

Stoom onder dak!

Het museumterrein is groot, maar de binnenruimte is beperkt. Momenteel zijn we op zoek naar een tijdelijke droge stallingsruimte voor een stoomwals. Wil jij een paar maanden op ' Cees' passen? 

crisishulpverlening

Mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bieden wij een warme maaltijd, een luisterend oor, of we helpen met praktische zaken die in financiële problemen zitten. Wie kan ons helpen aan bv betaalbare fietsen? 

Vlieg er eens (niet) uit

Wij willen graag een volière-afzetting / vliegkooi om o.a. roofvogels die tijdelijk bij ons verblijven een buitenvliegruimte te geven.

Stoom en scan!

Op de zolder van het stoomgemaal Vier Noorder Koggen lag jaren onaangeroerd een verzameling van circa 2000 technische tekeningen van o.a. stoomgemalen en stoommachines. Onlangs is deze verzameling uitgezocht. Voordat we de verzameling naar verantwoorde opslagruimten overbrengen willen we de verzameling zelf scannen om toegankelijk te maken voor exposities, promotie en onderzoek. Heb jij een A0 scanner die je beschikbaar wilt stellen? 

Hoe houden we ze binnen?

Wij willen graag het hekwerk om het zogenaamde "zwanenweidje" vervangen door een steviger alternatief, het liefst voorzien van een windscherm. 

Iedereen wil wel eens uitpakken!

Dus ook onze vrijwilligers (50) binnen Pisa zouden een kerstattentie mogen ontvangen voor het mooie werk, dat zij verrichten voor alle bezoekers met kanker, hun naasten of nabestaanden. Kun jij een leuke kerstattentie verzorgen voor onze vrijwilligers? 

Een flyer voor een workshop

Wij zouden graag een pakkende flyer willen laten ontwerpen voor onze workshops en memberships! Een duidelijke flyer met ons aanbod en hoe mensen zich hiervoor kunnen aanmelden. 

Red de natuur met een flyer!

Wij zouden graag een duidelijke en pakkende flyer willen laten ontwerpen voor onze conservatie werkzaamheden. Een duidelijk overzicht van wat wij doen aan conservatie projecten en hoe mensen ons en daarbij direct de natuur hierbij kunnen steunen. 

Gezocht: bouwkeet

Op behandelcentrum Wijdenes behandelen wij kinderen tussen de 6-12 jaar met zeer complex gedrag. Theraplay is een therapie gericht op herstel van hechting. Wij willen op ons terrein een nieuwe therapieruimte creëren, helpt u ons mee? Wij denken aan het plaatsen van een oude schaftkeet/bouwkeet die wij kunnen opknappen... 

Hanggeranium zoekt duurzame bakken

Aan de vier bruggetjes en lantaarnpalen in onze wijk willen we graag deze bloembakken ophangen om onze betonnen wijk op te fleuren. Wij zorgen dat u dan een mooie foto hiervan krijgt. 

Zoomvergadering zoekt laptop

Het is lastig tijdens de coronatijd om fysiek te vergaderen, niet iedereen van de Groene Buurt vrijwilligers heeft de mogelijkheid voor aanschaf van een laptop. Wij zullen u verwennen met een heerlijke traktatie. 

Gezocht hotelletjes voor onze insecten, vogels en vleermuizen

Wij zoeken voor onze Groene buurt insecten-, vogel- en vleermuishotels. Om de natuur een een kans te geven in onze buurt. Op elk hotelletje mag u uw bedrijfsnaam zetten. 

Koelmeubel overleden

Na 30 jaar trouwe dienst is ons bar-koelmeubel nu echt niet meer te redden. Met vooral oudere vrijwilligers willen we graag eenzelfde maar dan nieuw. Welk bedrijf ondersteunen bij deze grote aanschaf of heeft misschien een koelmeubel over? We hebben wel iemand die het kan installeren.

Een zacht bedje en lekker ontbijtje

Hooi en stro zijn onmisbaar voor de paarden die wij opvangen. Helaas ook een kostenpost die altijd door blijft lopen. Daarom zijn wij op zoek naar bedrijven of agrariërs die ons kunnen voorzien van balen hooi en stro zodat wij onze middelen aan andere noodzakelijkheden kunnen besteden.

Droge hoeven

Onze paardenopvang heeft sinds een aantal weken een nieuwe locatie. Een prachtplek, maar er moet nog wel iets aan gebeuren. De paddocks dienen verhoogd te worden met worteldoek en drainage zand zodat de paarden wanneer ze buiten lopen droge hoeven houden.

Hout en verf

Voor onze evenementen maken wij zelf de decorstukken, daarvoor kunnen wij hout en verf gebruiken. Helpt u ons mee?

Help ons digi-kantoor veilig door Coronadrukte heen

Wij zoeken twee goed werkende laptops voor ons kantoor. Dan kunnen de oude laptops veilig voor het huiswerk van de jongeren gebruikt worden. Want nu in deze coronatijd worden onze laptops veel te intensief door iedereen gebruikt en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Maar onze jongeren hebben thuis vaak niet de mogelijkheid om in te loggen. 

Wie heeft er nog kantoorartikelen voor ons en de kids?

Wij zijn nog op zoek naar printpapier, A4 ook in kleuren, enveloppen in verschillende maten, postzegels, cartridges HP Officejet Pro8715, lijm, highlighters, sticks, tapbladen etc. Nu in deze tijd is het kantoor overbezet ook door de jongeren voor hun huiswerk en vliegen deze dingen de deur uit sneller als dat wij ze kunnen aanschaffen:)

Jureren in de warmte

Kunstrijden gebeurt op de ijsbaan, maar ook de juryleden zitten op de baan om de punten toe te kennen. Voor hen, maar ook voor de wachtende kunstrijders zijn wij voor onze wedstrijden op zoek naar een partytent en heater die wij kunnen lenen in de wedstrijd weekenden.

Klaptafels en stoelen te leen gevraagd

Wie kan ons voor de wedstrijd weekenden (liefst opklapbare) tafels en stoelen lenen. Dan kunnen wij de jury comfortabel langs de ijsbaan laten zitten.

Bij een eigen ruimte hoort ook schoonmaken

Voor onze eigen, nieuwe, EHBO ruimte zoeken we huishoudelijke schoonmaak artikelen. Stofzuiger, dweil en emmer, stoffer en blik, zachte bezem, een huishoud trap 7 sports, vuilnisbakken en vuilniszakken. Dan kunnen we onze ruimtes schoon en netjes houden!

Wie kan ons voorzien van stapelbare stoelen en een aantal tafels?

We gaan 'op onszelf' en hebben dus een uitzet nodig. Voor onze eigen EHBO ruimte zijn we opzoek naar 60 stapelbare stoelen en 10 tafels. Wie kan ons hier aan helpen? 

Gereedschap voor binnen en buiten

Om zelf meer klussen te kunnen oppakken hebben we wel de juiste gereedschappen nodig, maar ook een werkbank om de klussen voor te bereiden. Denkt u mee met wat we nodig hebben en heeft u misschien gereedschap dat niet meer wordt gebruikt? Wij gaan graag met u het gesprek aan!

Bouwmaterialen voor onze werf

Onze zorginstelling heeft een eigen werf/landje. De klussen die hier worden uitgevoerd is vaak bouwmateriaal voor nodig. Bedrijven hun afvalhout is vaak voor ons zeer nuttig.