Klussen

Veilig betonpad

Op dit moment hebben we een oneffen betonnen vloer rondom het gebouw. Hierdoor is menigeen al eens door zijn enkel gegaan of zelfs gevallen met zeer pijnlijke knieën. Voor de veiligheid voor de vrijwilligers en kinderen zouden we graag de grond rondom het gebouw opnieuw gedaan zien. Dit of opnieuw beton storten of betegelen. Op onze sociaal media en website doen we jullie hulp graag vermelden en met een eigengemaakte appeltaart.

Hulp vóór de storm

We zoeken hulp voor het kiezen en omzagen van een paar bomen die gevaar kunnen leveren voor het TuinTheater bij een volgende storm. Er os zorg om die essen en esdoorns die aan de zuid zijkant en west achterkant staan en net zo oud en groot zijn als de omgevallen boom. Drie bomen zijn duidelijk net zo groot en 2 zijn wat jonger

Bob de Bouwer skills voor onze fietsenstalling

Wij hebben een fietsenstalling voor de cliënten op 'De Scheerder'. Daar wonen onze clienten met kinderen en doordat deze niet is af te sluiten is dit geen veilige plek voor de kinderen in de opvang. 

Dakloze kippen zoeken onderdak op het terrein van het Grosthuis

Voor onze nieuwe locatie in Grosthuizen zoeken wij een kippenhok / huis voor onze kippen. Bewoners hebben inmiddels onderdak, maar voor de kippen moet er een thuis komen. Tegenprestatie tijdens het bouwen of plaatsen zorgen wij voor een eigen gebakken taart bij de koffie en een gebakken ei op brood

Meer wordt minder

10% minder elektriciteit verbruiken is de opdracht die we met z’n allen hebben gekregen. Het licht in onze Terpzaal blijft nogal eens branden zonder dat er mensen aanwezig zijn. Welke elektricien helpt ons bij het installeren van twee aanwezigheidsmelders? Tegenprestatie: een kinderactiviteit, (vaar)excursie of lezing onder leiding van natuurgidsen.

Terrasvergroting bij De Enk

Herkent u dat? Zit je op een terras loop je elkaar constant in de weg. Dit willen wij graag verhelpen door meer ruimte te creëren rondom De Enk. Komt u op de foto met het vergrote terras?

Hulp bij afvoer zeecontainers

In ons vernieuwde verenigingsgebouw hebben we mooie opslag. Dat betekent dat onze oude zeecontainers weg kunnen. Ze zijn niet voor hergebruik geschikt en moet in delen worden afgevoerd. Wie kan ons helpen bij sloop en afvoer van dit oude ijzer?

Voorjaarsschoonmaak op de balkons van het Jacques Bloemhof

We zouden graag vragen om hulp bij het professioneel en goed reinigen van al onze 31 balkons van onze bewoners en algemene ruimtes. Het is groen aangeslagen na de winter en we willen het fris en netjes hebben. Tegenprestatie: Overheerlijke appeltaart en de mogelijkheid om een dagdeel mee te komen kijken binnen de instelling met 1-2 personen. Tevens gratis reclame via de regionale sociale media kanaal van onze organisatie. 

Wie maakt onze tuin die nu nog zwart is mooi met groen en bloeiende planten

De tuin van de locatie Het Grosthuis moet nog aangelegd worden. Wij zoeken een tuinman/vrouw/bedrijf die ons wil helpen met aanleg en onderhoud. Zodat de bewoners in het voorjaar een mooie tuin hebben om door te wandelen en naar te kijken, en waar mogelijk mee te helpen met onderhoud. Wij ontvangen jullie koffie/tee en wat lekkers en een goede verzorgde lunch

Droge voeten

Het terrein voor ons gebouw moet nodig gedraineerd worden. 200 kinderen belopen het wekelijks; tenten worden er opgezet en dat laat zijn sporen na. Kunt u ons droge voeten geven? Natuurlijk willen we iets terugdoen! Een heerlijke vrijdagavond, met kampvuur, broodjes en marsmallows en een naambord op ons hek?

Dagbestedingsruimte G'woon Welkom toe aan nieuwe vloerbedekking

G'woon Welkom biedt activiteiten aan ouderen die eenzaam zijn, moeite hebben om zelf hun dag in te vullen enz. De ruimte is toe aan nieuwe vloerbedekking. Wie helpt ons met het verwijderen van het oude marmoleum? Tegenprestatie: reclame op onze publicaties en in overleg: gratis gebruik van een ruimte, een lekkere lunch ...

Handige handjes gezocht voor kleine bestrating klus

Bij de ingang van onze mooie buiten rijbaan ontbreekt nog een stukje bestrating. De klinkers zijn al aanwezig. Ben jij de handige persoon die deze klus voor OWF kan afmaken en ons terrein weer mooier maakt? Als tegenprestatie bieden wij een heerlijke krat bier aan

Kraan zoekt hulp bij montage

Onze Orangerie de Boerderie (de kas) wordt compleet gemaakt met een keukenblokje, waar we met de deelnemers van de zorgboerderij heerlijk kunnen vertoeven. Nu mist er nog een kraan, zodat we ook zelf thee en koffie kunnen zetten. De kraan hebben we al. Alleen bij het plaatsen hebben we hulp nodig. Kun jij ons helpen met de installatie van de kraan zodat we met de deelnemers de kas in gebruik kunnen nemen?

Als wederdienst maken we samen met de deelnemers voor jullie een gepersonaliseerde kaasplank met de heerlijkste Beemster kaas en zorgen voor reclame op onze socials.

Pakkend tentoonstellen

Natuurbeleving en natuureducatie voor grote en kleine mensen. Door de kastenwand in onze expositieruimte anders in te delen met planken, laatjes en open ruimtes kunnen we dit nog beter realiseren. We zoeken een handig mens die wil helpen er een mooie expositiewand van te maken. Een kinderactiviteit, (vaar)excursie of lezing.

Val-/glijgevaar omdraaien??

De huidige stenen op ons pad,

Zijn voor de bewoners van De Enk veel te glad.

Wij zoeken u, dus kom!

Draait u u hand er niet voor om?

Met een foto in de krant,

Bent u bekent in het hele land

Tegels zijn altijd welkom,

Zo niet, draaien we de huidige om.

Frisse Uitstraling

De kastenwand heeft na de herindeling een nieuw jasje nodig zodat deze uitnodigt om er een kijkje in te nemen en inspireert om buiten de natuur te gaan beleven. Een schilder kan dit op professionele wijze voor ons realiseren.

Tegenprestatie: een kinderactiviteit, (vaar)excursie of lezing onder leiding van natuurgidsen.

Bosjes weg, ruimte voor de containers.

Onze containers staan erg op elkaar waardoor de cliënten die aan de Dorpsstraat in Zwaag wonen niet goed hun vuil kunnen weg gooien. Met de bosjes achter onze containers weg hebben wij weer genoeg plaats. Wij bieden zelfgemaakte taarten of een high tea op locatie.

Wie helpt onze eigen radio Studio een echte studio maken?

In mei 2023 is Esdégé Reigersdaal een samenwerking gestart met WEEFF Radio, we zijn begonnen met het inrichten van onze studio maar dat is nog niet helemaal af. Zo moeten er nog wat cd’s op de muur geplakt worden en een muurtje geschilderd. Een heerlijke bank om op te zitten tussen de opnames door en een kast waar we onze spullen in op kunnen bergen zijn ook zeer welkom. Kortom kun jij ons helpen bij het realiseren van een mooie radiostudio? Als tegen prestatie heerlijke appeltaart van Bakkerij 5 uit Enkhuizen.