Kennis en Kunde

Vragen om expertise van bedrijven die zelf niet in huis is bij de organisatie

Van onzichtbaarheid naar zichtbaarheid

Het aantal gezinnen in armoede stijgt. Toch weten ze ons nog onvoldoende te vinden. We hebben Facebook, Website, X waar we “posten” maar toch vinden deze gezinnen ons niet. Hoe kunnen we die zichtbaarheid verbeteren. Tegenprestatie: banner op de website.

Vrienden van ZorgBoergondisch

Word jij ook vriend van ZorgBoergondisch? Een wens van onze deelnemers is een duofiets. Wat zou het mooi zijn om een stichting 'vrienden van ZorgBoergondisch' op te kunnen zetten, zodat we iets kunnen doen met deze en andere wensen.

Wie kan ons hiermee helpen? Voor jullie maken we samen met de deelnemers een gepersonaliseerde kaasplank met de heerlijkste Beemster kaas.

Een stichting en dan...

Warm Medemblik is een groep van enthousiaste, goed opgeleide energiecoaches die op vrijwillige basis bewoners bijstaan met een energie advies: samen naar een energie neutrale duurzame woning.

Ook wij kunnen wel wat advies gebruiken over het oprichten van een stichting en de verplichtingen van een stichting.

Wij geven graag aan uw organisatie een energieadvies als tegenprestatie!

Een facelift voor onze website

Onze website is verouderd en dus toe aan een facelift. Zo zien wij graag een toevoeging van een donatie knop en update van gegevens.

Tegenprestatie: bekendmaking op onze website en social media.

Unu Pikin... wie zegt u?

Naamsbekendheid is heel belangrijk. Hoe meer mensen Stichting Unu Pikin kennen en steunen, hoe meer wij kunnen doen voor mensen met een beperking in Suriname. Dus help ons met promotie, drukwerk, kleding met logo etc.

Als tegenprestatie ontvang je een heerlijk Surinaams snack-pakket (en natuurlijk vermelding op de website, facebook etc).

SEO en beheer website

Het Oorlogsmuseum heeft begin dit jaar een nieuwe website opgeleverd gekregen tegen een grote sponsorkorting. We zijn heel blij met de website alleen zit de maker helaas al maanden in een burn-out waardoor we met spoed opzoek zijn naar een nieuwe beheerder van de website die het museum ook verder wil helpen met SEO. We bieden als dank graag een bedrijfsuitje op maat als tegenprestatie.

Kids redden kids, maar hoe

Wij zouden graag een BHV training willen voor onze kids. Zodat ze leren wat te doen bij brand, hoe te kunnen vluchten en wat te doen bij ongevallen en kleine verwondingen. Dit kan ook samengevoegd worden met andere kids natuurlijk. Onze tegenprestaties zijn; sowieso PR op onze FB pagina, daarnaast keuze uit een vers gebakken taart, of een een groot kunstwerk in de kleuren naar keuze.

Denk met ons mee over fietsen met ervaring

In Hoorn worden ‘fietsen met ervaring’ ingezameld en naar Suriname verscheept. In de sociale werkplaats worden ze opgeknapt en verkocht. Dit is een hele organisatie én kost geld. Kun jij meedenken? Let us know!

Als tegenprestatie ontvang je een heerlijk Surinaams snack-pakket (en natuurlijk vermelding op de website, facebook etc)

Trommel zonder rommel in de media

Aan het begin van het schooljaar is er aandacht voor de gezonde trommel. We doen dit ieder jaar anders. Het zou leuk zijn als hiervoor aandacht komt in de media. Een leuk persbericht!

Tegenprestatie: tips voor een gezonde bedrijfskantine, een beweegclinic.

Kleur geven aan onze vrijwilligers

Ben jij het enthousiaste bedrijf wat onze verjaardagskaart voor 2024 ontwerpt voor onze vrijwilligers om ze een kleurrijke dag te bezorgen? 

Wij bieden een overheerlijke appeltaart aan vanaf De Makerij en natuurlijk een vermelding op onze sociale media!

Wie helpt ons met een digitale rondleiding?

Genoeg rondleiders vinden wordt een steeds grotere uitdaging. Om alvast vooruit te denken zouden we graag een digitale rondleiding. In welke vorm vinden we zelf ook nog lastig. Hebben jullie hier ervaring mee en ideeën?

Inspiratiedag

Om goed voorbereid vrijwilligerswerk te kunnen verrichten is een bedrijfshulpverlening training gewenst. Wil jij 2 x 1,5uur een training verzorgen op de Inspiratiedag voor onze vrijwilligers? 

Als tegenprestatie bieden wij een lekkere appeltaart van de Makerij aan en natuurlijk een vermelding op onze sociale media!

Nieuwe koers en samenwerkingen om ons museum toekomst bestendig te maken.

Ons museum is een klein Westfries agrarisch museum. Om dit stukje cultuurhistorie te kunnen behouden moeten we kijken naar neven activiteiten om het hoofd boven water te houden. Wij denken aan horeca, projecten en samenwerkingen met kunstenaars, muzikanten en jongeren. Hebben jullie hier ervaring mee en ideeën?

Welke fondsen en subsidies zouden voor ons museum van toepassing zijn?

Na Corona en de hoge energie lasten heeft ons museum heeft het financieel zwaar. Ons bestuur bestaat ook uit vrijwilligers en de kennis en tijd ontbreekt vaak om uit te vinden welke Fondsen en en eventuele subsidies we wel kunnen aanschrijven. Hebben jullie hier ervaring mee en ideeën?

Nieuwe huisstijl voor onze 110 jarige vereniging

In 2024 bestaat onze muziekvereniging 110 jaar, tijd voor een nieuwe huisstijl om onze herkenbaarheid te verbeteren. Wij denken aan bijvoorbeeld sjablonen voor onze posters of banners op de sociale media. Als dank bieden wij twee toegangskaarten voor ons concert 'Dancing with St. Caecilia' op 21 januari 2024 en natuurlijk vermelding op onze website, socials etc

Adviesgesprek MVO

Wij geloven dat veel ondernemers niet alleen financieel, maar ook maatschappelijke winst willen boeken. Maar wie zijn zij? En hoe kunnen we samen de wereld mooier maken? Ik (vrijwillige fondsenwerver) zou graag leren van jouw MVO-expertise. Als jij een uurtje vrijmaakt, breng ik tompouces mee.

Leid jij onze vrijwilligers en medewerkers op tot BHV-helden?

Voor elke shift willen wij een BHV getrainde en gecertificeerde vrijwilliger/medewerker. Help je ons om ongelukken en incidenten te beperken en levens te redden?

Tegenprestatie: promotie via onze social media kanalen en koffie, thee en iets lekkers.

Wie brengt onze statuten up to date?

Ons wijksteunpunt draait voornamelijk met fantastische vrijwilligers voor alle activiteiten en bestuurlijke taken. Altijd weer een hele uitdaging om rond te komen. Wij vragen daarom notariële hulp om onze statuten weer up-to-date te brengen.

Tegenprestatie: reclame op onze publicaties en in overleg: gratis gebruik van een ruimte, een lekkere lunch ...

Scouting zoekt babbelaar

Scoutingvereniging zoekt ‘fondsenwerver’. Iemand met een vlotte babbel; die de weg kent naar fondsen en deze voor ons kan aanschrijven. Wij gaan ons gebouw renoveren en doen dat voor 08-’25 en komen kennis op dit vlak tekort. Als tegenprestatie stellen we het gebouw beschikbaar voor een VrijMiBo, inclusief kampvuur.

Donateurscampagne

Om het goede werk in een straatarm ziekenhuis in Afrika mogelijk te maken, willen we donateurs werven. Heb jij kennis en kunde en wil je helpen bij het opzetten van onze donateurscampagne? Geweldig! We zouden graag van gedachten wisselen over samenwerking én onze tegenprestatie

Social Skills

GreenBee is hartstikke van nu met educatie voor een groenere generatie, maar voor een social media zijn we niet voldoende up to date. Heb jij wel goede social skills? Als jij ons helpt met onze online marketingstrategie, zorgen wij dat we jouw bedrijf daarin meenemen!

Promotie GreenBee

GreenBee heeft veel ambitie, maar nog weinig bekendheid. Wij zijn daarom op zoek naar ambassadeurs in het bedrijfsleven! Wil jij onze idealen promoten? Dan geven we jouw personeel een workshop planten en positieve vibes. Zo maken we jouw bedrijf én de wereld groener en gezonder!

Advies vervanging webhosting

Ons contact voor de webhosting verloopt op termijn. Kan dit goedkoper en kan dit beter? Jij, de webhosting specialist kan ons hier vast bij helpen. Als tegenprestatie bieden wij een heerlijke appeltaart

Wie wil onze digitale vaardigheden polijsten?

Wij, de schrijvers van Levensboek, zoeken ondersteuning d.m.v. een workshop om digitaal vaardiger te worden:

-foto's leren bewerken

-maken van lay-out boekje

Tegenprestatie : vermelding op Facebook , een presentatie over Levensboek of een attentie met een levensmotto

Zicht op gezinnen onder de armoedegrens

Privacy is een goed recht, maar daardoor kunnen we gezinnen onder de armoedegrens onvoldoende vinden en actief benaderen. Wie kan ons daarbij helpen. Tegenprestatie: banner op onze website.

Wie helpt òns met een advies?

Warm Medemblik is een groep van enthousiaste, goed opgeleide energiecoaches die op vrijwillige basis bewoners bijstaan met een energie advies: samen naar een gasvrije energie neutrale woning.

Ook wij kunnen wel wat advies gebruiken over fondsen en subsidiewerving voor cursus en materialen. Wij geven graag aan uw organisatie een energieadvies als tegenprestatie!

Wat komt er kijken bij een benefiet veiling?

Wij hebben een paar dozen met delfsblauwe borden en een aantal vazen en willen een benefit veilig gala organiseren om geld op te halen, zodat wij onze werkzaamheden voort kunnen zetten. Wij zijn bv. op zoek naar een veilingmeester, een taxateur en een poster. Tegenprestatie naar behoefte, vandaar in onderling overleg.

Museum op de kaart

Om het Bakkerijmuseum Medemblik beter op de kaart te zetten en meer bezoekers te genereren kunnen we nog advies gebruiken op het gebied van PR-marketing, Customer Journey en een goede toekomstvisie voor de komende jaren. 

Als tegenprestatie kunnen wij een bezoek aan het museum met een workshop aanbieden en allerlei lekkers uit de bakkerij!

Mogen we een artikel over levensboek plaatsen?

Wie helpt Levensboek West Friesland meer bekendheid te geven d.m.v. een artikel in krant /magazine/dorpsblad? Wij willen een oproep doen voor nieuwe vertellers.

Onze tegenprestatie: een presentatie over Levensboek, een vermelding op Facebook of een attentie met een levensmotto

Wie leert ons tips and tricks om fondsen te werven?

Buurtverbinders zoekt ondersteuning bij het werven van fondsen. We willen de bezoekers van onze Buurtkamer de mogelijkheid geven activiteiten te realiseren. Van de buurt, voor de buurt met een steuntje in de rug. In ruil voor een 3 gangen Buurthap voor 5 personen.

Sponsering, subsidies, PR hoe regel je dat

Op ad-hoc basis heeft Zonnebloem Grootebroek deze zaken wel eens geregeld. Maar hoe kun je dat meer gestructureerd doen? Wie wil ons daarbij helpen? Als tegenprestatie ‘bijwonen van een van onze activiteiten’, zodat duidelijk wordt wat we doen. MAAR een lekkere taart kan ook!

Home-Start verhaal in huis-aan-huis krant

Een interview waarin een ervaringsverhaal van een gezin en vrijwilliger wordt verteld. Als dit dan ook nog wordt geplaatst in een (hah)krant, dan maakt 1 van de Home-Start kinderen een mooie tekening

Spetterende wervingsadvertentie

Om nieuwe vrijwilligers te werven voor onze verschillende projecten, waaronder Home-Start, willen wij een mooi vormgegeven advertentie opmaken. Deze wordt gebruikt in social media uitingen en in kranten. Wie dit kan maken krijgt een heerlijke taart van ons.

Opknappen Vijver vraagt kennis en kunde!

In kinderboerderij SKIK hebben we een vijver die we als eendenvijver en visvijver willen veranderen. De vijver is diep en moet aangepast. We vragen kennis en kunde om ons hierbij te helpen om er iets fraais van te creëren!

Hoeveel zijn wij waard?

Ons clubhuis moet een nieuwe achtermuur en ons pand moet getaxeerd worden. Als tegenprestatie kan ons orkest voor jullie spelen of kaartjes voor ons concert

Wie maakt ons weer jong en aantrekkelijk?

Onze website is oud en niet meer van deze tijd. Wie helpt onze website naar de 21ste eeuw. Als tegenprestatie kan ons orkest voor jullie spelen of kaartjes voor ons concert

Wie maakt ons zichtbaar in Hoorn?

Wie kan ons helpen met ideeen voor promotie en zichtbaarheid in Hoorn want we zijn zo leuk en weinige kennen ons. Als tegenprestatie kan ons orkest voor jullie spelen of kaartjes voor ons concert

Krantenartikel

Voor het werven van vrijwilligers voor onze cliënten zouden wij graag een krantenartikel gepubliceerd willen hebben

Onze heerlijke appeltaarten in uw krantje?

Wie kent ze niet de lekkere taarten van Bakkerij 5? Wij zijn altijd op zoek naar boekjes/ kranten/ tijdschriften die reclame voor ons willen maken. Als tegenprestatie krijgen jullie een heerlijke appeltaart. 

Huttendorp zoekt hulp bij promotie

Huttendorp is opzoek naar nieuwe bedrijven die ons verder kunnen helpen groeien. Helpt u ons aan de juiste personen? Dit maatschappelijke evenement verdient extra aandacht vanwege de 185 jongeren die daar vrijwillig 11 dagen lang zich inzetten voor 850 kinderen. Tegenprestatie: Logo op sponsorbord en website, leuk bericht op socials, lenen springkussen+aanhanger voor personeelsfeest/opendag, gebruik ruimte wijkcentrum in overleg

Geef jij steun aan een ander?

Wie kent gezinnen die wat voor een ander willen betekenen? Buurtgezinnen zoekt steungezinnen die een dagdeel per week beschikbaar zijn om een kind van een ander gezin op te vangen. Het gaat om een middagje spelen, een leuk uitje of gezellig optrekken. Wij kunnen steun altijd goed gebruiken en koppelen gezinnen aan elkaar. Doe jij mee om meer bekendheid te geven aan onze stichting? Buurtgezinnen heeft prachtige koek- en taartblikken met lekkere inhoud ervoor terug :)

Het ambacht Kantklossen móét behouden blijven voor volgende generaties!!!

Hoe bereiken we nieuwe deelnemers? Help de school met marketing & communicatie, hoe bereiken we onze doelgroep?? En met Vormgeving van folders- brochures. Tegenprestatie : een hand-gekloste boekenlegger.

Kantklossen is als weven met garen en klosjes. Heel eenvoudig.

We willen graag maandelijks een column - blog of artikel in de lokale krant, bv NIeuwsblad Hoorn via bv Rodi Media. Tegenprestatie : een hand-gekloste boekenlegger.