Informatie

De 10 editie van de Westfriese Beursvloer wordt gehouden op 28 november 2019 bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

Deze mooie locatie is het resultaat van een beursvloermatch in 2018.

Informatie

Bedrijven willen vaak "iets" doen in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Non-profit organisaties uit de regio hebben behoefte aan hulp op allerlei gebied.Om deze partijen op een leuke en effectieve manier bij elkaar te brengen organiseert Vrijwilligerspunt eens per jaar een groot evenement: de Westfriese Beursvloer. Dit jaar is de Westfriese Beursvloer op donderdag 28 November as. en zijn wij te gast bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

Hoe werkt de beursvloer?

Op de Beursvloer komen vragende en aanbiedende partijen elkaar tegen en “handelen” zonder een euro uit te geven. “Hoekmannen” zijn aanwezig om te bemiddelen. Het handelen vindt plaats in vier hoeken:

Icoon voor de sectie kennis en kunde

Voorbeeld:
Toneelgroep zoekt regisseur

Voorbeeld:
Basisschool zoekt klussers

Icoon voor de sectie klussen
Icoon voor de sectie Mensen voor Mensen

Voorbeeld:
Stichting zoekt uitje voor vrijwilligers

Voorbeeld:
Zangkoor zoekt drukwerk om hun concert te promoten

Icoon voor de sectie Middelen en materialen

Het is 16.15 uur, de gong gaat.

Maatschappelijke organisaties presenteren hun vraag en zoeken naar het bedrijf met een passend aanbod. Denk daarbij aan spullen, adviezen of menskracht. De organisaties bieden een tegenprestatie aan, zoals zelfgebakken taart, een rondleiding op de kinderboerderij, etcetera.

Bedrijven kijken rond welke organisatie of vraag het beste bij hun aanbod past. Bedrijven (en ook gemeenten en serviceclubs) kunnen vooraf de vragen van maatschappelijke organisaties online inzien en hun aanbod hierop afstemmen. Bedrijven kunnen ook zelf een aanbod doen. Vrijwilligerspunt weet wat speelt en kan helpen bij het formuleren van een aanbod.

Wanneer een bedrijf op de beursvloer een passend aanbod heeft op een vraag van een organisatie, vullen zij samen een matchformulier in. De match is gemaakt en wordt meteen schriftelijk vastgelegd. De notaris tekent mee.

17:15 uur, de gong gaat weer.

De beursvloer is gesloten. Nog geen match gemaakt? Geen zorgen. Onder het genot van een hapje en een drankje, gaat het netwerken gewoon door en proberen we de perfecte match alsnog te maken. Ook horen we dan hoeveel matches er die dag gemaakt zijn.

Westfriese uitdaging

De Beursvloer vindt ieder jaar in november plaats. Wilt u niet wachten? Bezoek dan de Westfriese Uitdaging, een andere manier van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Actueel

Actueel

20-5-2019 Aanmelden kan weer! Meld je nu vast aan via het formulier voor bedrijven (aanbod) en maatschappelijke organisaties (vraag)
5-4 2019 De datum voor de tiende Westfriese Beursvloer is bekend. Noteer 28 november 2019 in uw agenda. We zijn te gast bij Schouwburg Het Park in Hoorn. Alvast aanmelden of meer informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij houden u op de hoogte.

Contact

Contact

De Maatschappelijke beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt.

Telefoon: 0229-216499
Contactpersonen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen

Vragen

Hieronder treft u vanaf begin november de vragen van de stichtingen en verenigingen aan. Deze vragen zijn opgedeeld in vier categorieën: Mensen voor Mensen, Klussen, Kennis & Kunde en Middelen en Materialen. Wilt u uitleg hebben over de categorieën, kijk dan op het tabblad ‘Geslaagde matches en voorbeelden.’ Wilt u uw eigen vragen opsturen, dan kan dat via het tabblad Aanmelden

Kennis en kunde

Klussen

Mensen voor mensen

Middelen en materialen

Aanbod

Aanbod

Alle bedrijven in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de Beursvloer. Non-profit organisaties zijn op zoek naar hulp op gebied van menskracht, advies, kennis, middelen en materialen. U kunt met uw bedrijf één of meerdere aanbiedingen doen om op de Beursvloer te verhandelen. Is het de eerste keer dat u mee wilt doen met de maatschappelijke beursvloer? Dan wilt u vast weten wat er gebeurt en wat er van u wordt verwacht. Kijk onder het tabblad Informatie of bekijk de video twee minuten. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Wilt u meedoen? Vul dan het formulier in. Hebt u een duidelijk aanbod voor ogen? Geef dat dan op het formulier aan. Nog geen duidelijk plan? Geef uw bedrijf toch alvast op. Wij nemen contact op en denken mee over uw aanbod.

De volgende bedrijven namen deel aan de Westfriese Beursvloer van 2018

Rabobank Westfriesland

 

Guillaume Groen fotografie

 

BDO Westfriesland

 

Soci-Com

 

Floridus Tuin en Groen

 

GP Groot

 

Vitasys

 

Univé Hollands Noorden

 

Westfriese Bibliotheken

 

Herling Strijdhorst

 

Beerepoot Automatisering

 

Van der Laan

 

Zeeman Vastgoed

 

RODI Media

 

Alpha Tours Hem

 

Gemeente Medemblik

 

Vrijwilligerspunt

 

Startwijzer

 

OfKorse

 

Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord

 

DMtekst en de Communicatieafdeling

 

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs

 

Buro19

 

Gemeente Drechterland

 

Pop Vriend Seeds

 

SOFTS

 

GevelNed

 

Durge Geeft Vorm

 

Rinkel en Smit BV

 

Gemeente Stede Broec

 

PDZ Uitzendbureau

 

ICT vanaf Morgen

 

Noppes

 

Van der Valk Hotel Hoorn

 

Heddes Bouw en Ontwikkeling

 

Gemeente Enkhuizen

 

Valk Service en Onderhoud

 

Berend Botje

 

Knipping Kozijnen Deuren Dakkapellen

 

SG Newton

 

OSG

 

Oscar Romero

 

WFMedia

 

Schenkeveld Advocaten

 

Mantel en Overtoom Notarissen

 

Sense Keukens

 

Het ProeVkantoor

 

Loon- en aannemingsbedrijf Zwaan bv

 

Fiolet Taaltraining

 

Hero

 

Voor een mooie stad

 

 

Aanmelden

Vraag aanmelden (non-profit organisaties)

Alle non-profitorganisaties in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de beursvloer. Onder non-profit organisaties scharen wij alle clubs, stichtingen, verenigingen, scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen e.d. die werken met vrijwilligers. U kunt maximaal drie vragen stellen die u graag op de beursvloer onder de aandacht wilt brengen. Meer weten wat u kunt verwachten? (Bijna) alle informatie ziet u in twee minuten.

Toch nog vragen? Neem dan persoonlijk contact op met Helen Sijm of Brigitta Posch (0229-216499 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Dit jaar worden alle deelnemende organisaties uitgenodigd voor een workshop. Belangrijk is dat u deze workshop volgt. U leert zichzelf in een 'elevator pitch' te presenteren, uw vraag/vragen te concretiseren. U komt dan goed beslagen ten ijs en heeft dan een grotere kans van slagen!

Non-profit organisaties formulier vraag aanmelden.

 

 

Inspiratie

Inspiratie

Univé Hollands Noorden in 2016 maakte een mooie promofilm over de beursvloer en hun matches.

Volg onze Facebook voor de uitgevoerde matches en de bijbehorende tegenprestaties.
Facebook Westfriese Beursvloer.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99