Skip Navigation
Over ons

Team Sportservice West-Friesland is het lokale sportloket en informeert, adviseert en begeleidt mensen op sportgebied. Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te ...

Sport & Recreatie
Deel

Begeleider wandelgroep

1–2 uur/week
Medemblik, Noord-Holland, Nederland
Sociaal contactBegeleiding
Mensen begeleidenPraten met anderenNederlands
Sport & RecreatieBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
#37435
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/TeamSportserviceWest-Friesland/activiteiten/Begeleider-wandelgroep/37435 om je aan te melden
SamenvattingVoor de gemeente Medemblik zijn wij op zoek naar vrijwilligers die 20 weken lang, 1 à 2 keer per week een wandelgroep willen begeleiden.
Uitgebreide omschrijving

Voor de wandelgroep zijn wij opzoek naar begeleiders die dit na ondersteuning blijvend willen doen!


In samenwerking met huisartsen en gezondheidscentra in de gemeente Medemblik zijn wij bezig met het opzetten van een wandelgroep voor kwetsbare ouderen. Niet alleen bewegen is goed voor hen, maar ook op sociaal gebied kan het voor iemand een steun zijn om al wandelend een interactie te hebben met iemand.


20 weken lang organiseren wij een wekelijkse wandeling van 60 minuten. Samen met de groep worden doelen gesteld, dit kunnen zowel gezamenlijke doelen als individuele doelen zijn. Belangrijk is dat iedere deelnemer naar eigen kunnen meedoet. Binnen de groep wordt gedifferentieerd naar wandeltempo en fysieke mogelijkheden. Iedere wandeling start met een warming up en tussendoor worden oefeningen aangeboden.

Daarnaast bieden wij ook de cursus: 'Begeleider Wandelsport (niveau 1)' van de KWBN aan.


Tijdens de wandelingen loop je samen met een ondersteuner van Team Sportservice West-Friesland en verzorgen jullie samen de begeleiding van de wandelgroep.


Lijkt dit u leuk en staat u hiervoor open om dit na de ondersteuning blijvend te willen doen? Meld je dan aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over Team Sportservice West-Friesland
Team Sportservice West-Friesland is het lokale sportloket en informeert, adviseert en begeleidt mensen op sportgebied. Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Team Sportservice West-Friesland is hoofdzakelijk actief in de gemeenten Enkhuizen, Drechterland, Opmeer, Medemblik, Stede Broec en Koggenland.

Door het steeds opnieuw zoeken naar kansen, kan iedereen van jong tot oud, naar eigen voorkeur aan sport- en beweegactiviteiten deelnemen. Hierbij wordt sport niet langer als doel op zich beoefend, maar wordt ook gebruikt als middel. Sport en bewegen brengen vele positieve effecten met zich mee. Op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
#37435
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/TeamSportserviceWest-Friesland/activiteiten/Begeleider-wandelgroep/37435 om je aan te melden