Post | september 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Westfriese Beursvloer 2020 gaat online

Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven uit Westfriesland. Dit jaar, in verband met het coronavirus, niet op een locatie in Westfriesland, maar digitaal. Bedrijven en maatschappelijke organisaties gaan online met elkaar speeddaten. “Zo kan er coronaproof met elkaar gehandeld worden. Niet in geld of aandelen, maar in kennis & kunde, materialen & middelen, klussen en mensen voor mensen”, vertelt Brigitta Posch van Vrijwilligerspunt Westfriesland. 


De Westfriese Beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt in samenwerking met de Westfriese Uitdaging. De Westfriese Beursvloer is voor maatschappelijk betrokken bedrijven een uitgesproken gelegenheid om in contact te komen met non-profitorganisaties zoals scholen, clubs, stichtingen en verenigingen. Maatschappelijke organisaties hebben vaak vragen waarvoor binnen de eigen organisatie de expertise, materialen of mankracht ontbreekt.


Bedrijven kunnen hierop inspelen door vanuit hun bedrijfsvoering de organisatie te ondersteunen, zonder dat daar direct geld aan te pas komt. Denk aan teksten voor de website, juridische begeleiding bij het oprichten van een stichting, meubels, of hulp bij het organiseren van een evenement. Organisaties bieden altijd een tegenprestatie. Dat kan in de vorm van een heerlijke appeltaart zijn, maar ook door het geven van een workshop voor de werknemers van het bedrijf of een rondleiding door de organisatie.


Online speeddaten

Voorgaande jaren gingen bedrijven en maatschappelijke organisaties fysiek de beursvloer op. Dit jaar gaan we online speeddaten. Nadat de digitale gong is gegaan, gaan bedrijven en organisaties een-op-een een aantal minuten online met elkaar in gesprek. Brigitta: “In totaal hebben ze zo’n tien speeddates achter elkaar. Dat is best pittig, maar dan heb je wel de onverdeelde aandacht van elkaar. Na afloop van iedere speeddate, kan zowel het bedrijf als de organisatie aangeven of er een match is. Hebben beide partijen ‘ja’ aangevinkt? Dan is er een match en worden ze later door Vrijwilligerspunt met elkaar in contact gebracht.”


Aanmelden

Vrijwilligerspunt Westfriesland en Westfriese Uitdaging zijn achter de schermen nog keihard aan het werk om deze eerste digitale Beursvloer tot een succes te maken. Organisaties en bedrijven kunnen zich wel al aanmelden.

Deel blogpost