Post | december 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Geen Westfriese Beursvloer, maar wel een matchmaand!

Nadat alle maatregelen wederom werden aangescherpt, besloten we de fysieke Westfriese Beursvloer te annuleren dit jaar. Er hadden zich vele bedrijven ingeschreven met mooi aanbod en de maatschappelijke organisaties hadden uitdagende vragen. Daarom besloten we in plaats van een live beursvloer de koppen bij elkaar te steken en de vragen en het aanbod te matchen waar we konden.


“Enorm jammer dat de Westfriese Beursvloer dit jaar niet door kon gaan”, vertelt Brigitta Posch van Vrijwilligerspunt Westfriesland. “64 organisaties en 40 bedrijven uit West-Friesland hadden zich aangemeld en het beloofde een ouderwetse Beursvloer te worden. Helaas gooide corona op het laatste moment weer roet in het eten. Maar, de hulpvragen van de organisaties en het aanbod van de bedrijven waren al bij ons bekend en daarom besloten we waar mogelijk vraag en aanbod zelf aan elkaar te koppelen. En dat is gelukt! Inmiddels hebben we al ruim 30 matches kunnen maken en er komen er steeds meer bij. De spontane matches die ontstaan op de beursvloer, lukken helaas niet wanneer mensen elkaar niet live ontmoeten. Maar we zijn blij dat de Westfriese Beursvloer 2021 zo toch nog een succes wordt.” 


En de matches zijn ook dit jaar weer enorm divers. Zo zijn al drie organisaties aan twee notariskantoren gekoppeld, een grafisch ontwerper van logo’s aan een leer-werkinitiatief voor jonge meiden, een installatiebedrijf aan een bibliotheek, een bouwbedrijf aan een paardrijvereniging en een automatiseringsbedrijf aan een EHBO vereniging.


De eerste match

Vorige week werd de eerste match verzilverd en kreeg Irene Laan van Stichting Vrienden Begraafplaats het Keern via Arie Schouten bloembollen van Jan de Wit en gebroeders Kok aangeboden. De bollen gingen vorige week de grond in. Irene: “Het onkruid is inmiddels wel van de begraafplaats, dus we zijn super blij dat we nu mooie bloemen kunnen planten. Het zal er echt heel fraai uit gaan zien dit voorjaar!” Zie hoe dat ging? Bekijk de vlog!!


Nog meer matches

Bovenstaande zijn voorbeelden van ‘eenvoudige matches’, waar vraag en aanbod op elkaar gelegd konden worden. Daarnaast zijn er ook vragen die minder makkelijk te matchen zijn, maar met doorvragen konden ook daar matches gemaakt worden. De ‘ingewikkelde’ matches besprak Vrijwilligerspunt met de matchgroep van de Westfriese Uitdaging. Deze groep gaat in hun netwerk rondvragen om matches op te pakken.


De matchmaand is bijna ten einde, maar ook na deze maand zetten we ons in om nog meer matches in te vullen. Volg onze socials, daar brengen we de komende maanden zo veel mogelijk matches in beeld.Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Succesvolle matches voor Kleinschalig Wonen Westwoud

| Nieuws
Kleinschalig Wonen Westwoud hebben in de vijf jaar dat ze al meedoen met de Westfriese Beursvloer veel matches ...
Lees meer

Genomineerd voor Young Impact Award: stem op Tessa

| Nieuws
Tessa Sijm volgde via Vrijwilligerspunt Westfriesland een MDT-traject. Twee keer per week deed ze activiteiten ...
Lees meer

Vrijwilligersmarkt Medemblik goed bezocht

| Nieuws
De tweede editie van de Vrijwilligersmarkt in Medemblik, georganiseerd door Vrijwilligerspunt Westfriesland in ...
Lees meer