Post | maart 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt zoekt nieuwe collega

Vrijwilligerspunt Westfriesland heeft een superleuke (betaalde) vacature, namelijk als Jongerenbegeleider MDT. Enthousiasmeren, werven en verbinden van jongeren aan vrijwilligerswerk en de jongeren vervolgens begeleiden en helpen bij hun ontwikkeling. Dat is in een notendop wat de Jongerenbegeleider MDT gaat doen. Uiteraard samen met de toffe collega's van Vrijwilligerspunt!


MDT, wat is dat?

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Een super leerzaam traject voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar die zich vrijwillig willen inzetten én zichzelf willen ontwikkelen. Met doelen die zij zichzelf stellen gaan ze een half jaar, 80 uur totaal, vrijwilligerswerk doen bij een maatschappelijke organisatie in West-Friesland. MDT is een geweldige manier voor jongeren om niet alleen iets goeds voor een ander te doen en te betekenen, maar ook om eigen talenten, valkuilen en ontwikkelpunten te ontdekken en betekenisvolle ontmoetingen te hebben. Lees hier meer over MDT.


Wat ga jij doen?

Nou, allereerst jongeren enthousiasmeren, werven en verbinden! Je gaat op zoek naar jongeren bij wie dit MDT traject past en ze vervolgens enthousiasmeren om MDT te gaan doen. Dit kunnen ook kwetsbare jongeren zijn. Je gaat met ze om tafel om duidelijk te krijgen wat de jongere wil bereiken, zodat je ze vervolgens kunt verbinden aan die maatschappelijke organisatie die helemaal bij de doelstellingen past. En natuurlijk hou je tussentijds contact met de jongere en met de organisatie waar de jongere vrijwilligerswerk doet. Gaat alles nog goed? Kunnen de doelen behaald worden? Is zowel de jongere als de organisatie tevreden? Je helpt ook mee met de organisatie van activiteiten voor de jongeren, zoals uitjes en trainingen. En dan uiteindelijk eigenlijk het allermooiste: na zes maanden mag je het Europees erkende certificaat uitreiken. Een mooie bevestiging van hard werken en ontwikkelen.


Wie zoeken we?

Het is een voordeel als je ervaring hebt met het werken met jongeren tussen de 12 en 30 jaar, maar het vooral leuk vindt om te werken met deze doelgroep. De termen ‘ondernemen’, ‘netwerken’ en ‘enthousiasmeren’ zijn jou totaal niet vreemd. Je bent een echte doorzetter en resultaatgericht. Wat we nog meer in je zoeken en nog meer details over deze toffe functie? Lees de vacature op onze website of neem direct contact op met onze collega Fleur Neefjes, [email protected] of bel 0229-216499. Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan tot en met 31 maart.

Deel blogpost