Post | april 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet

Op 29 mei doet Vrijwilligerspunt Westfriesland mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Jong en oud kan op deze dag de handen uit de mouwen steken voor diverse leuke vrijwilligersklussen in West-Friesland. Van helpen in de moestuin Stadslandbouw in Hoorn en het opknappen van het Groene Kerkje in Lambertschaag, tot het helpen met het onderhoud van de bronstijdboerderij in het Zuiderzeemuseum. En er worden nog vrijwilligers gezocht!


Eigenlijk zou dit jaar NLdoet plaatsvinden in maart, maar initiatiefnemer Oranje Fonds verplaatste het i.v.m. corona naar 28 en 29 mei. Diverse organisaties in West-Friesland doen op zaterdag 29 mei mee met NLdoet en hebben een divers aanbod van vrijwilligersklussen. Vrijwilligerspunt helpt bij het vinden van vrijwilligers die een dagje of dagdeel de handen uit de mouwen willen steken en heeft daarvoor de website www.vwpnldoet.nl gemaakt, waar vele leuke vrijwilligersklussen op staan. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: “Er zijn veel klusjes blijven liggen bij organisaties door corona, daarom zijn we blij dat NLdoet toch doorgaat dit jaar. We hopen dat we veel mensen kunnen enthousiasmeren eenmalig de handen uit de mouwen te steken en deze organisaties te helpen. Er hebben zich al vrijwilligers aangemeld, maar we kunnen er nog veel meer gebruiken!” 


Maak kennis met vrijwilligerswerk

Iedereen kan zich aanmelden voor een vrijwilligersklus en het aanbod is divers. Klaas-Jan: “Er is voor iedereen wat wils. De klussen zijn voornamelijk buiten en voldoen aan de coronamaatregelen. Jong en oud kan zich aanmelden. Bijvoorbeeld jongeren die nog een maatschappelijke stage zoeken. Maar ook vrijwilligers die door corona hun bestaande vrijwilligerswerk tijdelijk niet kunnen uitvoeren, kunnen op deze dag toch iets betekenen voor een ander. Voor iedereen die nog geen vrijwilligerswerk doet is NLdoet de uitgelezen mogelijkheid kennis te maken met vrijwilligerswerk. Het zal niet voor het eerst zijn dat mensen na NLdoet zijn blijven hangen bij de organisatie.”


Aanmelden

Wil jij de handen uit de mouwen steken op 29 mei op NLdoet? Meld je aan via onze NLdoet-webpagina, of stuur een mail naar [email protected], of bel 0229-216499. 


Deel blogpost