Post | september 2023 | Nieuws | 3 min lezen

Moestuinvereniging Kweeklust matchte met Heddes Bouw

Kevin Blom van Moestuinvereniging Kweeklust in Grootebroek wist voor de start van de Westfriese Beursvloer al met welk bedrijf hij een match wilde maken: “We zochten bouwmateriaal voor een overkapping van onze activiteitenruimte, dus hadden direct Heddes Bouw & Ontwikkeling in ons vizier. En de uiteindelijke match was boven onze verwachting!”


Via Ons Stede Broec werd Kweeklust geattendeerd op de Westfriese Beursvloer. Kevin Blom: “Ik had nog nooit van de Beursvloer gehoord, totdat Ons Stede Broec van onze hulpvraag hoorde en adviseerde om mee te doen. Wij waren net een jaar daarvoor verhuisd en hadden al veel van onze financiële middelen in de verhuizing zitten. Onze wens was nog een overkapping te maken tussen de keet en de opslagruimte, zodat we daaronder beschut activiteiten voor onze leden kunnen organiseren. We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar meldden ons aan voor de Beursvloer. En dat is ons meer dan bevallen!”


Netwerken

“Het begon al bij de ontvangst. Die was hartelijk en we kregen heerlijk koffie met iets lekkers. De maatschappelijke organisaties en de bedrijven stonden aanvankelijk in een apart gedeelte van de zaal, zodat we niet alvast konden beginnen met handelen. Maar, dat was juist ontzettend leuk, want zo kon je ook van andere organisaties horen waarvoor zij kwamen. En dat resulteerde bij ons al gelijk in een match! Zo vertelde het Leger des Heils over de maaltijden die zij verzorgen voor mensen die tussen de middag daar aten en wij boden aan overgebleven groente en fruit uit de moestuin naar hun te brengen. We hadden dus gelijk al succes, terwijl de Beursvloer nog niet eens officieel was begonnen!”


Recht op doel af

Toen de Westfriese Beursvloer na de gongslag officieel van start ging en het handelen tussen de bedrijven en organisaties begon, ging Kevin direct recht op zijn doel af. “We hadden op de website westfriesebeursvloer.nl al gezien dat Heddes Bouw aanwezig zou zijn, dus daar gingen we eigenlijk meteen naartoe. We legden onze hulpvraag uit en we kregen gelijk goed nieuws. Heddes Bouw heeft namelijk geregeld bouwmaterialen over, zoals restmateriaal, of bouwmateriaal dat ze niet gebruikt hebben tijdens de bouwklus. Ze lieten ons weten dat als materiaal geschikt zou zijn voor onze overkapping, ze dat apart zouden leggen. Al konden ze niet beloven dat het allemaal zou lukken. Wij waren met alle beetjes tevreden, dus in vijf minuten waren we eigenlijk klaar. Uiteraard zijn we tot het einde gebleven, want ook het netwerken is super waardevol. Wat een geweldige middag was het! Ik zou echt iedere organisatie aanraden om mee te doen. Er loopt van alles rond: ik zag een notaris, een hovenier, een vormgever… volgens mij kan elke organisatie wel een match vinden!”


Nieuwe overkapping

En toen kwam een paar weken erna het verrassende belletje. Kevin: “Ik werd gebeld dat ze al het materiaal voor ons hadden. Wanneer ze konden langskomen? En zo stond een paar dagen later een werknemer van Heddes Bouw voor onze deur met een aanhanger. Ze hadden zelfs golfplaten mee, die we graag als dak wilden hebben. Die hadden ze voor een goede prijs voor ons op de kop getikt en die kregen wij van ze. Nou je begrijpt hoe blij we waren. De werknemer ging meteen aan de slag om de overkapping te bouwen, maar dat hadden we helemaal niet verwacht, want dat konden we best zelf. Maar de werknemer stond erop en met, uiteraard, hulp van enkele van onze handige vrijwilligers was de klus in twee ochtenden geklaard! Super blij zijn we met het resultaat en enorm dankbaar voor de hulp die we van Heddes Bouw hebben gekregen. Dit hadden we niet durven dromen. Dat zo een groot bedrijf dat voor onze kleine vereniging wil doen. Geweldig! Uiteraard zijn wij onze belofte van tegenprestatie nagekomen: we hebben een flinke mand vol aardappelen, komkommers, tomaten en meer naar het hoofdkantoor gebracht.”


Ongemakkelijk

Kevin zou iedere organisatie adviseren om mee te doen, al vond hij het wel wat ongemakkelijk in het begin. “Het voelt een beetje als je hand ophouden. Wij vragen en het mag vooral niets kosten. Maar we moeten ons ook realiseren dat de bedrijven die meedoen met de Beursvloer ons nou juist willen helpen. Om iets vragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, hoeft dus helemaal niet ongemakkelijk te zijn. Dus wij hebben onze schaamte maar opzij gezet en zie wat het ons heeft opgeleverd! Ik zou daarom tegen iedere organisatie zeggen: Heb je een hulpvraag waar je zelf de middelen of kennis niet voor hebt? Op de Beursvloer lopen veel experts rond. De kans op een match is echt heel groot. Wij slaan dit jaar over, maar als we weer iets te wensen hebben, doen we zeker weer mee!”


Deel blogpost