Post | augustus 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Taalaanbod uit WF onder één dak

Tijdens het Basisvaardigheden Festival op 8 september vind je het taalaanbod uit West-Friesland onder één dak. Maak kennis met het leeraanbod van de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden in West-Friesland. Het Basisvaardigheden Festival is dé inspirerende plek voor professionals, vrijwilligers en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het Festival wordt georganiseerd door Taalhuis Westfriesland in nauwe samenwerking met aanbieders uit de regio zoals taalscholen, bibliotheken en wijkcentra.Van 8 tot en met 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Dé uitgelezen gelegenheid voor Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, om de week op 8 september af te trappen met het Basisvaardigheden Festival. Van 16.00 – 20.00 uur staat de begane grond van het pand ‘Huis voor de Stad’, aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn, in het teken van taal. 


Laat je inspireren

Taalhuis Westfriesland en de diverse taalaanbieders uit West-Friesland presenteren zich en geven interactieve workshops en demo’s om de bezoekers te laten proeven van de diverse mogelijkheden die zij bieden. Volg bijvoorbeeld een taalles, leer feiten en fabels over laaggeletterdheid, puzzel mee met de Escape Koffer Laaggeletterdheid en test je basisvaardigheden met de Taal-, Reken- of Digimeter van Stichting Lezen en Schrijven. Ook kun je kennis maken met het online-programma Oefenen.nl en in gesprek gaan met de taaladviseurs van Taalhuis. Weten hoe het is voor iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Luister dan naar het bijzondere verhaal van taalambassadeur Hans van Dijk die zelf moeite had met lezen en schrijven en op zijn 58ste naar school ging. Laat je inspireren! 


Al het taalaanbod uit de regio onder één dak

Het Basisvaardigheden Festival is uniek, want nog nooit kon je in één grote ruimte een goed beeld krijgen van het totale taalaanbod in West-Friesland. Dé plek dus voor professionals én mensen die moeite hebben met taal om geïnspireerd te raken en goed te worden geïnformeerd over de diverse mogelijkheden in de regio.


Meer informatie over het Basisvaardigheden Festival en de aanwezige taalaanbieders lees je hier.

Deel blogpost